2023 Elefsina: Μυστήριο 45-Atelier for young Festival Managers 2023

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με τον οργανισμό The Festival Academy, μία πρωτοβουλία του European Festivals Association - EFA, σας καλούν να δηλώσετε συμμετοχή στην 21η έκδοση του Atelier for Young Festival Managers, που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 27 Ιουνίου του 2023 στην Ελευσίνα.

Στο επίκεντρο του Atelier: η ανταλλαγή ιδεών ανάμεσα σε μια παγκόσμια κοινότητα διοργανωτών φεστιβάλ

Το Atelier for Young Festival Managers προσφέρει την ευκαιρία σε έως και 35 ανερχόμενους διοργανωτές φεστιβάλ από όλον τον κόσμο να περάσουν 7 ημέρες στην Ελευσίνα μαζί με μια ομάδα καταξιωμένων διοργανωτών φεστιβάλ, πολιτιστικών ακτιβιστών, διεπιστημονικών εμπειρογνωμόνων και καλλιτεχνών, για να συμμετάσχουν σε μια παγκόσμια συζήτηση σχετικά με τις σημερινές προκλήσεις και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα φεστιβάλ, η τέχνη και ο πολιτισμός σε αυτές. Το Atelier έχει ως στόχο: να αποκτήσετε νέες προοπτικές, να εξερευνήσετε την ουσία των (δικών σας) φεστιβάλ σε ένα παγκόσμιο πλαίσιο, να μοιραστείτε και να ανταλλάξετε εμπειρίες και να προβληματιστείτε για θέματα που σας απασχολούν.

Το Atelier ξεκινά από την ίδια την ουσία των φεστιβάλ – τις τέχνες, τον καλλιτέχνη και το κοινό. ‘Ολα τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε κατά τη διάρκεια της κατάρτισης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σχετίζονται με αυτή την ουσία: γιατί κάνουμε ό,τι κάνουμε, για ποιον και με ποιον; Απευθύνεται επίσης στο «πώς» κάνουμε πράγματα που σχετίζονται περισσότερο με την πλευρά της παραγωγής ενός φεστιβάλ ή μιας καλλιτεχνικής δράσης.

Κατά τη διάρκεια ολόκληρου του προγράμματος, οι συμμετέχοντες καθοδηγούνται από καταξιωμένους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των φεστιβάλ, οι οποίοι αναλαμβάνουν ρόλο μέντορα και μοιράζονται την πλούσια εμπειρία τους, καθώς και τις προκλήσεις που έχουν αντιμετωπίσει στην επαγγελματική τους πορεία.

Πρακτικές Πληροφορίες:

Πότε: 21 – 27 Ιουνίου 2023

Που: Ελευσίνα

Η Ακαδημία Φεστιβάλ θα επιλέξει έως και 35 συμμετέχοντες για το 7ήμερο πρόγραμμα του Atelier Elefsina 2023. Δεν υπάρχει όριο ηλικίας. Απαραίτητη είναι η γνώση αγγλικής γλώσσας (η γλώσσα εργασίας του Atelier)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 2022.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 2100€ και καλύπτει διαμονή για επτά διανυκτερεύσεις, εγγραφή, έγγραφα εργασίας, πρόσβαση σε όλες τις συνεδρίες, γεύματα, δεξιώσεις, τοπική μεταφορά σε δραστηριότητες εντός του προγράμματος, πρόσβαση στο παράλληλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και στις ακόλουθες δραστηριότητες. Μειωμένο κόστος συμμετοχής στο ποσό των 1600€ ισχύει για τα μέλη της European Festivals Association-EFA.

Υπάρχουν ευκαιρίες χρηματοδότησης για αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε τοπικό/εθνικό επίπεδο και η Ακαδημία Φεστιβάλ έχει καθιερώσει μακροπρόθεσμες συνεργασίες με ορισμένους οργανισμούς σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη μελλοντικών συμμετεχόντων. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διαδικασίες υποβολής αιτήσεων και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης εδώ.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις πρακτικές λεπτομέρειες του προγράμματος, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ακαδημία Φεστιβάλ στο email [email protected].

Δείτε τα aftermovies προηγούμενων Atelier εδώ για να μάθετε τι είναι το Atelier!

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Atelier for Young Festival Managers, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας Φεστιβάλ.

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων και επιλογής

Η επιλογή των 35 συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί ύστερα από ανοιχτή πρόσκληση. Οι αιτούντες καλείστε να απαντήσετε σε ερωτήσεις για το ποιοι είστε, ποια είναι η επαγγελματική σας εμπειρία, οι προσδοκίες σας σχετικά με το πρόγραμμα και το σημαντικότερο: το κίνητρο συμμετοχής σας στο πρόγραμμα. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη διαδικασία υποβολής αίτησης εδώ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 2022.

2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Website: 2023eleusis.eu
Facebook: facebook.com/2023eleusis.eu
Instagram: instagram.com/2023eleusis
YouTube: youtube.com/c/2023Eleusis
E-mail: [email protected]

The Festival Academy

Website: thefestivalacademy.eu
Facebook: facebook.com/TheFestivalAcademy/
Instagram: instagram.com/the.festivalacademy/
YouTube: youtube.com/theFestivalAcademy
E-mail: [email protected]