ΜΗΔΕΙΑ: Ελληνική Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ιεράπετρας

Με 7 βραβεία σε Λονδίνο, Παρίσι, Βρεττάνη, Σακραμέντο, η ταινία του Δημήτρη Αθανίτη με την Αλεξάνδρα Καζάζου επιλέγει να κάνει την Ελληνική της Πρεμιέρα στην Κρήτη: Πέμπτη 11/8, ώρα 22.00, στο Τζαμί Ιεράπετρας. 

Ξεκινώντας από το αριστούργημα του Ευριπίδη, ο Δημήτρης Αθανίτης δημιουργεί ένα απολύτως πρωτότυπο έργο για ένα πρόσωπο απολύτως σύγχρονο, ένα αρχέτυπο τελείως επίκαιρο. Η Μήδεια είναι η γυναίκα, η μητέρα, η ξένη, η έκπτωτη. Μια γυναίκα που τολμά να υψωθεί μόνη, απέναντι στην εξουσία. 

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο δημιουργός της Δημήτρης Αθανίτης «Το να επιχειρήσω σήμερα μια κινηματογραφική μεταφορά της Μήδειας, είναι μια μεγάλη πρόκληση. Τα τελευταία πενήντα χρόνια κανείς δεν τόλμησε κάτι τέτοιο  στο παγκόσμιο σινεμά. Δεν στοχεύω σε μεταφορά του θεατρικού αλλά σε μια αποκαλυπτική θα έλεγα, επανεφεύρεση του έργου με πρωτογενή, αρχετυπικά στοιχεία. Δεν υπήρξε ποτέ και δεν υπάρχει πιο τραγικό πρόσωπο από την Μήδεια». 

ΜΗΔΕΙΑ

Σενάριο-σκηνοθεσία, Δημήτρης Αθανίτης

Φωτογραφία, Γιάννης Φώτου

Σκηνικά-κοστούμια, Στέλλα Κάλτσου

Μοντάζ, Σταμάτης Μαγουλάς

Παραγωγή, DNA Films, Prosenghisi Ltd, Stefilm, EKK 

Στο ρόλο της Μηδειας η Αλεξάνδρα Καζάζου.

Παίζουν: Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Κώστας Καζανάς, Λευτέρης Τσάτσης, Ελένη Τζαγκαράκη, Νικολίτσα Ντρίζη, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Στέλιος Δημόπουλος 

Έγραψαν για την ταινία

Μήδεια *****

«Μια σπάνια οπτική και ηχητική έκσταση στο σινεμά σήμερα»

KinoCulture, Montreal