Entre la vie et la mort – Στα Άκρα

Παραγωγή: Βέλγιο 2022 

Σε συμπαραγωγή με Γαλλία/Ισπανία 

Διάρκεια: 100 λεπτά

Είδος: Θρίλερ

* * *

Σκηνοθεσία: Giordano Gederlini

Πρωταγωνιστούν: Antonio de la Torre, Marine Vacth, Olivier Gourmet, Fabrice Adde, Nessbeal, Tibo Vandenborre, Alexandre Bouyer, Lila Jonas, Marie Papillon, Noé Englebert, Christophe Seureau, Vadiel Gonzalez Lardued και ο Wim Willaert.

ΣΥΝΟΨΗ: Ισπανικής καταγωγής οδηγός του μετρό στις Βρυξέλλες βιώνει την απόλυτη φρίκη όταν αναγνωρίζει τον, εδώ και δύο χρόνια εξαφανισμένο, γιο του στο πρόσωπο ενός νεαρού που ετοιμάζεται να πέσει στις ράγες, μπροστά από το συρμό που οδηγεί ο ίδιος. Όταν μαθαίνει ότι ο γιος του είχε εμπλακεί σε μια αιματηρή ληστεία αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια του, και να ακολουθήσει τα ματωμένα ίχνη που άφησε πίσω του για να φτάσει στους εγκέφαλους της ληστείας, τους οποίους θεωρεί υπευθύνους για την κατάληξη του.

«Ήθελα να γυρίσω μια ντετεκτιβική ταινία με ήρωα έναν κάπως απομονωμένο χαρακτήρα, που μοιάζει λίγο και με μένα, δηλαδή με έναν ξένο που ζει στις Βρυξέλλες», σημειώνει ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Τζιορντάνο Τζεντερλίνι. «Ονειρευόμουν να γυρίσω ένα αστικό αστυνομικό, με σκηνικό αυτήν την πόλη στην οποία ζω εδώ και 9 χρόνια, και διάθεση να την εξερευνήσω σε βάθος». Διαβαίνοντας τα χωράφια του κλασσικού Γαλλικού αστυνομικού θρίλερ του επονομαζόμενου policier, ο ταλαντούχος σεναριογράφος του Les Miserables, μας βυθίζει στην υπαρξιακή αγωνία ενός πατέρα, με σκοτεινό παρελθόν και «επανασχεδιασμένο» παρόν, που αναζητά βουβός και απελπισμένος αλλά και αποφασισμένος για όλα να πάρει εκδίκηση για το παιδί του. Στη μοναχική του πορεία παρεμβάλλεται η τοπική αστυνομία στο πρόσωπο μιας σκληροτράχηλης ντετέκτιβ αλλά και του επιβλητικού πατέρα της που δεν είναι άλλος από τον προϊστάμενό της στην Υπηρεσία. Δύο διαφορετικά γονικά πρότυπα που συγκλίνουν σε ένα κοινό τόπο οργής και εκδίκησης όσο περνάει η ώρα και ξετυλίγεται το μυστήριο της μοναχικής ύπαρξης ενός Ισπανού στις Βρυξέλλες. Από τις ταινίες που παρακολουθείς με αγωνία, θαυμάζοντας ατμόσφαιρα, κτίσιμο χαρακτήρων, σεναριακές ανατροπές και λιτές και περιεκτικές ερμηνείες. Ακόμη μια φορά συγκλονιστικός ο, αγαπημένος του Ελληνικού κοινού από το Μικρό Νησί, Αντόνιο Ντε Λα Τόρε βρίσκει το ιδανικό ερμηνευτικό ταίρι στην εντυπωσιακή Μαρίνα Βακτ. Ένα μοντέρνο Euro-thriller που πατάει γερά στις αστυνομικές παραδόσεις της Γηραιάς Ηπείρου, ιδανικό θέαμα για θερινά σινεμά.

Διανομή: Weird Wave 

Στις αίθουσες από 28.07.22