16η Μουσική Εβδομάδα Λευκάδας

Η  Μουσική Εβδομάδα Λευκάδας, που θα πραγματοποιηθεί 11-18 Ιουλίου 2022 στο νησί, παρουσιάζει και φέτος για 16η συνεχή χρονιά πρωτότυπες διακαλλιτεχνικές δράσεις και μουσικές γέφυρες από την κλασική μέχρι τη σύγχρονη δημιουργία. 

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που περιλαμβάνει συναυλίες κλασικής μουσικής με έμφαση στη μουσική δωματίου για τραγούδι, έγχορδα και πιάνο με τη συμμετοχή διακεκριμένων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και εργαστήρια και masterclasses.

Φέτος μάλιστα επιφυλάσσει εκπλήξεις στο φιλότεχνο κοινό, καθώς θα συνδυάσει τη μουσική με την εικαστική έκφραση. Κάτω από τον τίτλο «Μουσικοί χρωματισμοί» θα πραγματοποιηθούν εικαστικές δράσεις για τη δημιουργία ομαδικών έργων από το κοινό, που θα προσπαθήσουν να μεταμορφώσουν τη μουσική και τις μελωδίες σε μια χρωματική οπτική πραγματικότητα.

Στα masterclasses  θα διδάξουν: Δημήτρης Χανδράκης (masterclass βιολιού), Χαρά Σειρά (masterclass βιόλας), Δημήτρης Πάτρας (masterclass βιολοντσέλου),  Νίκος Κυριόσογλου (masterclass πιάνου), Don Marrazzo και  Χαρούλα Γκλαβοπούλου,(masterclass τραγουδιού) και Νίκος Βασιλείου (coaching).

Η Μουσική Εβδομάδα συνδιοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας. τον Μουσικοφιλολογικό Όμιλο «Ορφεύς», το Μουσικό σχολείο Λευκάδας και την Artis Gratia AMKE. Συμμετέχουν επίσης τοπικοί σύλλογοι και φορείς.

Η 16η Μουσική Εβδομάδα Λευκάδας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΙΝΦΟ

16η Μουσική Εβδομάδα Λευκάδας

11-18 Ιουλίου 2022

Συναυλίες/Μasterclasses σεμινάρια /εργαστήρια

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Βανέσσα Αθανασίου

Καλλιτεχνική επιμέλεια εικαστικών δράσεων: Χαρά Σαΐτη

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ

Τετάρτη, 13.07.2022, 21:00, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας

Έργα Bridge, Brahms, Schoenberg, Schubert και Rachmaninoff.

Συμμετέχουν:Adannya Dunn, mezzo- soprano, Cashlin Oostindie soprano, Xαρά Σειρά, βιόλα, Νίκος Κυριόσογλου, πιάνο

 

Πέμπτη, 14.07.2022, 21:00, Προαύλιος Χώρος Παλιού Δημοτικού Νεοχωρίου και Παρασκευή 15.07.2022, 21 00 Πλατεία Αλεξάνδρου

Έργα Mozart, Rachmaninoff, Thomson, Bartok, Puccini και Piazzola.

Συμμετέχουν: Maria Novella Malfatti, soprano, Jocelyn Fralick, soprano, Δημήτρης Χανδράκης, βιολί, Βανέσσα Αθανασίου, βιολί, Maria-Luisa Γελαδάρη-Hanicz, βιολί, Χαρά Σειρά, βιόλα, Δημήτρης Πάτρας, βιολοντσέλο,

Χαρά Σαΐτη, επιμέλεια εικαστικού δρώμενου

 

Σάββατο, 16.07.2022, 21:00 και Κυριακή 17.07.2022, 21:00, Κηποθέατρο Άγγελος Σικελιανός

Έργα από την κλασική μέχρι τη σύγχρονη εποχή με τη συμμετοχή των σπουδαστών των Masterclasses σε μια μουσική σύμπραξη με τους καθηγητές τους.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο www.lefkadamusic.gr