Ένας Κλέφτης Ονείρων και μια Τελετή από τη Θεατρική Ομάδα ΔΡΩΜΕΝΟ

Η Θεατρική Οµάδα ΔΡΩΜΕΝΟ της Όασης - Δρώµενο ΠΟ.Φ.Ε.Σ. μας προσκαλεί φέτος στις Θεατρικές Παραστάσεις:

«ΚΛΕΦΤΗΣ ΟΝΕΙΡΩΝ» (βασισµένο στα Μαγικά Μαξιλάρια του Ε. Τριβιζά) και «ΤΕΛΕΤΗ» (βασισµένο στο οµώνυµο έργο του Π. Μάτεσι).

Από την Παρασκευή 15 Ιουλίου μέχρι και την Δευτέρα 18 Ιουλίου στις 21:00 στον Πολυχώρο Δροσίνη, Γ. Δροσίνη 11, Νέα Χαλκηδόνα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Κλέφτης Ονείρων: Παρασκευή 15 Ιουλίου & Κυριακή 17 Ιουλίου στις 21:00

Σε µια χώρα µακρινή και µυθική, ένας άπληστος βασιλιάς, ο Λαοπλάνος, αποφασισµένος να

αυξήσει την παραγωγή σµαραγδιών στη χώρα του, καταργεί τα πάρτι γενεθλίων, τις  Απόκριες και όλες τις γιορτές. Καταργεί, επίσης, τα λούνα παρκ και τις παιδικές χαρές και στη θέση τους χτίζει φυλακές. Οι κάτοικοι, υποχρεωµένοι να δουλεύουν ολοένα και πιο εξαντλητικά στα σµαραγδωρυχεία και τα πλεκτήρια συρµατοπλεγµάτων, διαµαρτύρονται. Ο Λαοπλάνος αδυνατεί αρχικά να κατανοήσει τους λόγους της λαϊκής δυσαρέσκειας, ωσότου οι αυλικοί του εξηγούν ότι σαφώς οφείλεται στα όνειρά τους. Άλλωστε τα όνειρα απειλούν το καθεστώς. Έτσι ο Λαοπλάνος αποφασίζει να κλέψει τα όνειρα και στη θέση τους να βάλει αποτρόπαιους εφιάλτες. Το καταχθόνιο σχέδιο φαίνεται να έχει το επιδιωκόµενο αποτέλεσµα. Οι διαµαρτυρίες σταµατάνε. Ξέρουν, όµως, ότι κάπου µακριά από το παλάτι, σ’ ένα ταπεινό σχολείο, ξεκινάει η αντίσταση; ξέρουν ότι “τα όνειρα δεν σβήνουν ποτέ”;

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – Δραµατουργική Επεξεργασία: Δανάη Γκενέ

Σκηνικά - Κοστούµια: Θεατρική Οµάδα Δρώµενο

Πρωτότυπη Μουσική: Fabrica d’ arte, Hλίας Παπαδηµητρίου, Κώστας Τόκας

Παίζουν κατ’ αλφαβητική σειρά:

Δρογγίτης Γιώργος, Καράτσαλου Μαρίνα, Κολοβέα Ρεβέκκα, Κουζηνού Φωτεινή, Κουτσάφτη

Αιµιλία, Μόσχος Μίλτος, Παπαδηµητρίου Ηλίας, Ποθητού Βίκυ, Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος.

Λαοπλάνος ο Νίκος Τόκας.

Συµµετέχουν: Μαρία Ζουµπανέα, Εύα Παπακώστα, Αντώνης Παρασκευουδάκης, Δήµητρα Τσάµη

 

Η Τελετή: Σάββατο 16 Ιουλίου & Δευτέρα 18 Ιουλίου στις 21:00

Μπορεί να γίνει µια κωµωδία γύρω από µια κηδεία;

Η ιστορία διαδραµατίζεται σε µία κηδεία όπου 8 γυναίκες, συγγενείς -εξ’ αίµατος και εξ’ αγχιστείας της εκλιπούσης, προσπαθούν να κανονίσουν τα διαδικαστικά της κηδείας µε τον υπεύθυνο του γραφείου τελετών και µέσω των συζητήσεων για την νεκρή, πλέκονται σε ξεκαρδιστικές στιχοµυθίες και αστεία περιστατικά. Η Τελετή αποτελεί µια µαύρη κωµωδία µε στοιχεία σάτιρας του νεοπλουτισµού και του καθωσπρεπισµού της εποχής. Η κηδεία δεν είναι αυτό που ενδιαφέρει πραγµατικά τις γυναίκες του έργου, όλα γίνονται στο πλαίσιο της επιδειξιοµανίας, της προβολής και της απόκρυψης ενός φοβερού µυστικού. Όσο µιλούν µε τον εργολάβο τον οποίο αποκαλούν ‘’Μαιτρ’’ ασχολούνται µε το οικονοµικό κόστος, τα λουλούδια, τα εδέσµατα πάντα µε σηµείο αναφοράς την εικόνα που πρέπει να παρουσιάσουν στον κόσµο.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – Δραµατουργική Επεξεργασία: Σπύρος Κοπανιτσάνος

Σκηνικά - Κοστούµια: Θεατρική Οµάδα Δρώµενο

Ψιµυθιολογία: Κική Δηµητρακάκη

Ειδικές σκηνικές κατασκευές: Νατάσα Φροσυνού, Δηµήτρης Ξανθόπουλος

Παίζουν κατά σειρά εµφάνισης:

Άννα Χαλαµπάκη, Κατερίνα Μιχαλάκη, Μαρία Λαµπρούση, Μαρίνα Χατζηχαραλάµπους, Μαρία Κακουράκη, Κατερίνα Πιερράκου, Ευαγγελία Σαγιάννη, Κολέτ Χρυσοχού.

Μαζί τους ο Γιώργος Χαριτόπουλος

Μαίτρ: Βαγγέλης Πουλής,

Θεία Λελέ: Ηλέκτρα Μπατζιάκα,

 

Από τις 15 Ιουλίου ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΔΡΟΣΙΝΗ υποδέχεται το Δρώµενο και προσκαλεί τους θεατές να γελάσουν, να δουν, να ακούσουν και να προβληµατιστούν!

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε ολόκληρο το Πρόγραμμα *Πολιτιστικές Εκδηλώσεις 2022 Δήµος Νέας Χαλκηδόνας- Νέας Φιλαδέλφειας, Τµήµα Πολιτισµού.