Εθνικό Θέατρο: Η Μήδεια στο Μετρό

Με τον χορό της «Μήδειας» του Μποστ να τραγουδά στην κορυφαία του Μαρία Κόσκινα για τα γενέθλιά της, ξεκίνησε χθες ένα ξεχωριστό δρώμενο στο ticket hall του μετρό Συντάγματος. 

Οι διερχόμενοι επιβάτες βρέθηκαν μπροστά σε μια όμορφη έκπληξη, όταν 10 ηθοποιοί της «Μήδειας», της νέας μεγάλης παραγωγής του Εθνικού Θεάτρου με έναν δικό τους ευφάνταστο τρόπο απέδωσαν χορικά της παράστασης, που παρουσιάζεται σε λίγες μέρες (8 & 9 Ιουλίου) σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Το δρώμενο συνδιοργάνωσαν το Εθνικό Θέατρο και οι Σταθερές Συγκοινωνίες, στο πλαίσιο της μακρόχρονης μεταξύ τους συνεργασίας.

Η «Μήδεια» του Μποστ είναι η μοναδική κωμωδία του φετινό Φεστιβάλ Επιδαύρου, που οι θεατές μπορούν να απολαύσουν με ειδικά εκπτωτικά πακέτα εισιτηρίων αλλά και με οικονομική μετάβαση που εξασφάλισε το Εθνικό Θέατρο με πούλμαν μόνο με 12.5€. 

Εξάλλου το Εθνικό Θέατρο προβάλλεται και φέτος στο πολυκατάστημα Αttica, στα πλαίσια ενός ακόμη εναλλακτικού τρόπου προβολής του έργου του. 

Από τις 20 Ιουνίου έως και τις 3 Ιουλίου, το πολυκατάστημα Αttica φιλοξενεί σε βιτρίνα του επί της οδού Πανεπιστημίου ματιές από τις φετινές καλοκαιρινές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, τη Μήδεια του Μποστ και τον Αίαντα του Σοφοκλή, επιμελημένες από τους ίδιους τους σκηνοθέτες των παραστάσεων, τον Γιάννη Καλαβριανό και τον Αργύρη Ξάφη. 

Παράλληλα, το πωλητήριο του Εθνικού Θεάτρου θα φιλοθενηθεί για 20 ημέρες στο ισόγειο του Attica, με ξεχωριστά δώρα, εμπνευσμένα από τη μαγεία του θεάτρου και με ένα αντικείμενο έκπληξη, ειδικά σχεδιασμένο για τη συγκεκριμένη συνέργια.

Concept / design: busybuilding & wip architects. 

Επισυνάπτεται σχετικό φωτογραφικό υλικό.