Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022: Φύγαμεεε!!!

Με γιορτινή ατμόσφαιρα και λαμπερές παραστάσεις πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 1η Ιουνίου, η έναρξη του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στην καθ' όλα έτοιμη και σταθερά αγαπημένη Πειραιώς 260.

Πριν ακόμα πέσει η νύχτα, το φεστιβαλικό κοινό, και ανάμεσά του πλήθος προσκεκλημένων φίλων από τον καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό κόσμο, βρέθηκε στην Πλατεία του πρώην εργοστασίου που στεγάζει τις εγκαταστάσεις του Φεστιβάλ, για να γιορτάσει την έναρξη της σεζόν με ένα πρώτο ποτό στο χέρι, γέλια, αγκαλιές και κουβέντες. Πρόκειται, άλλωστε, για την πρώτη «κανονική» φεστιβαλική χρονιά, μετά από δυο πανδημικά καλοκαίρια με μειωμένες πληρότητες, μάσκες και περιορισμούς.

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 1ης Ιουνίου, ωστόσο, ήταν ξεχωριστό. Ο κόσμος των παραστατικών τεχνών και το ένθερμο κοινό τους, έδωσαν δυναμικά το παρών, με την έναρξη του Φεστιβάλ να σηματοδοτείται από δυο σημαντικές παραστάσεις χορού και θεάτρου.

Η πρεμιέρα της Άλλης πλευράς της καταιγίδας, της πρωτότυπης σύνθεσης του Γιάννη Χουβαρδά, που έφερε τη μαγεία του κινηματογράφου στο θέατρο μέσα από την φανταστική συνάντηση του Όρσον Ουέλς με τον Σαίξπηρ, καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, με τους λαμπερούς πρωταγωνιστές να βγαίνουν και να ξαναβγαίνουν στη σκηνή του κατάμεστου Χώρου Δ. Μια αληθινά φεστιβαλική παράσταση που θα παίζεται στην Πειραιώς 260 μέχρι τις 7 Ιουνίου, φέρνοντας στη σκηνή σημαντικούς ηθοποιούς από τέσσερις διαφορετικές γενιές του ελληνικού θεάτρου, με τον αγαπητό σε όλους Γιάννη Βογιατζή να προκαλέι βαθιά συγκίνηση στο κοινό.

Έτερη παράσταση που κέρδισε το ενθουσιώδες χειροκρότημα του φεστιβαλικού κοινού, η πρωτοεμφανιζόμενη στα καθ΄ ημάς χορογραφία All I need του βραβευμένου Γαλλοελβετού χορευτή και χορογράφου Edouard Hue και της ομάδας του, Beaver Dam Company. Ένα περίπλοκο, συναρπαστικό –και συμπεριληπτικό– μπαλέτο, με τους χορευτές και τις χορεύτριες να ψάχνουν να βρουν διέξοδο σε έναν καθ' όλα εχθρικό κόσμο.

Μετά τις παραστάσεις το ραντεβού δόθηκε και πάλι στην Πλατεία, όπου η πρώτη βραδιά του Φεστιβάλ δεν θα μπορούσε παρά να ολοκληρωθεί με ένα μεγάλο πάρτι, με ένα δυνατό dj set και εορταστικά ποτά· όλα με τη φροντίδα του six d.o.g.s.

Διαβάστε το δραματουργικό σημείωμα της παράστασης Η άλλη πλευρά της καταιγίδας εδώ: https://aefestival.gr/dramatoyrgiko-simeioma-i-alli-pleyra-tis-kataigidas/

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Πειραιώς 260, αλλά και ολόκληρου του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου μπορείτε να το βρείτε εδώ: https://aefestival.gr/schedule/

Πάρτε παρακάτω μια φωτογραφική γεύση από την βραδιά έναρξης του Φεστιβάλ.