The Rum diary - Μεθυσμένο ημερολόγιο

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2011

Διάρκεια: 120 λεπτά

Είδος: Δραματικό Θρίλερ

Σκηνοθεσία: Bruce Robinson

Πρωταγωνιστούν: Johnny Depp, Aaron Eckhart, Giovanni Ribisi, Michael Rispoli, Amber Heard, Richard Jenkins, Amaury Nolasco.

Υπόθεση: Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Χάντερ Σ. Τόμσον, και αφηγείται την παράξενη ιστορία του δημοσιογράφου Πολ Κεμπ (Τζόνι Ντεπ). Κουρασμένος από το θόρυβο και την τρέλα της Νέας Υόρκης, αλλά και τη μετά Αϊζενχάουερ εποχή στην Αμερική, ο Κεμπ ταξιδεύει στο παρθένο νησί του Πουέρτο Ρίκο για να δουλέψει για μια τοπική εφημερίδα, την The San Juan Star, της οποίας διευθυντής είναι ο καταπιεσμένος Λότερμαν (Ρίτσαρντ Τζένκινς). Υιοθετώντας το στιλ ζωής του νησιού, στο οποίο τον πρώτο λόγο έχει το ρούμι, ο Πολ σύντομα παθιάζεται με την Σενό (Άμπερ Χερντ), την άγρια, ​​ελκυστική και γεννημένη στο Κονέκτικατ αρραβωνιαστικιά του Σάντερσον (Άαρον Έκχαρτ). Ο Σάντερσον, που εμπλέκεται σε σκοτεινές υποθέσεις αγοροπωλησίας ακινήτων, είναι ένας από τους πολλούς Αμερικανούς επιχειρηματίες που είναι αποφασισμένοι να μετατρέψουν το Πουέρτο Ρίκο σε ένα καπιταλιστικό παράδεισο, στην υπηρεσία των πλουσίων. Όταν ο Σάντερσον αναθέτει στον Κεμπ να γράψει ένα κολακευτικό άρθρο για το πρόσφατο ανούσιο project του, ο δημοσιογράφος έχει τις εξής επιλογές: είτε να γράψει προς οικονομικό όφελος του διεφθαρμένου επιχειρηματία ή να τον «αποκαθηλώσει».

Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Μπρους Ρόμπινσον   (ξεπεσμένος και αλκοολικός ζεν πρεμιέ των 70s αλλά και cult σκηνοθέτης του “Withnail & I”) ήταν ο ιδανικός για να μεταφέρει το αλκοολούχο σύμπαν του Τόμσον στον κινηματογράφο. Η παραγωγή είναι του ίδιου του πρωταγωνιστή που ανακάλυψε το αρχικό χειρόγραφο του βιβλίου στο υπόγειο του σπιτιού του μακαρίτη συγγραφέα και φίλου του από την εποχή του Fear and Loathing in Las Vegas.

Διανομή: Village Films

Στις αίθουσες από 01.03.12.


THE RUM DIARY TRAILER (GREEK SUBS) από VillageGR