Σμύρνη μου αγαπημένη σε summer special cut επανέκδοση

Μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της χειμερινής σεζόν, με πάνω από 232 χιλιάδες θεατές, η Σμύρνη μου αγαπημένη, επανέρχεται από την Πέμπτη 19 Μαϊου στα θερινά σινεμά, με νέο μοντάζ και διάρκεια 120 λεπτών, για να την δουν όλοι όσοι δεν είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τις χειμερινές αίθουσες λόγω των περιορισμών αλλά και να την ξαναδούν όσοι συγκλονίστηκαν, συγκινήθηκαν και δάκρυσαν με ένα υπερθέαμα (για τα ελληνικά μας δεδομένα) το οποίο είχε ταυτόχρονα μια διαυγή και ειλικρινή σχέση με την Ιστορία και τη συλλογική μνήμη.

Το μεγάλο θεατρικό στοίχημα της Μιμής Ντενίση μπορούμε να πούμε ότι κερδήθηκε και στο κινηματογραφικό πεδίο: 12 υποψηφιότητες στα Βραβεία ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (τα οποία θα απονεμηθούν τον επόμενο μήνα), μια θριαμβευτική περιοδεία επιλεγμένων προβολών σε Ευρώπη και Αμερική και πάνω από όλα η αγάπη και ο ενθουσιασμός των χιλιάδων θεατών που την παρακολούθησαν είναι το διαβατήριο της ταινίας που σκηνοθέτησε με μεγαλοπρέπεια και νεύρο ο Γρηγόρης Καραντινάκης. Έχοντας μάλιστα παρακολουθήσει την επερχόμενη summer cut βερσιόν μπορούμε να μιλάμε για ένα ακόμη πιο συγκροτημένο αφηγηματικά και συναισθηματικά έντονο θέαμα.

Μια λαμπρή συμβολή στα 100 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης.   

Σύνοψη

H Φιλιώ Μπαλτατζή, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα. 

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία στο παρακάτω Link 

https://www.grandmagazine.gr/el/article/6368/smurni-mou-agapimeni 

Δείτε στην gallery υπέροχες νέες φωτογραφίες από την ταινία