Madrugada: Η επιστροφή στην αγαπημένη τους Ελλάδα

Λίγους μήνες πριν από τη μεγάλη τους συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, οι Madrugada ήρθαν στην Ελλάδα και την Τετάρτη 4 Μαΐου, επισκέφθηκαν το Παναθηναϊκό Στάδιο στο οποίο θα πραγματοποιήσουν τη μεγάλη τους συναυλία το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια συνάντησαν δημοσιογράφους και φίλους σε Συνέντευξη Τύπου στο πανέμορφο roof garden «Ολυμπιάς» με θέα την Ακρόπολη.

Στην έναρξη της ημέρας τους οι Madrugada επισκέφθηκαν το Καλλιμάρμαρο, αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο - σύμβολο που δεν κουβαλά μόνο ένα βαρύ ιστορικό φορτίο που παραπέμπει ευθέως στην κλασική ελληνική αρχαιότητα αλλά εκφράζει και την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας. Οι ίδιοι οι Madrugada θεωρούν τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο σταθμό στην καριέρα τους καθώς πρόκειται για έναν συγκλονιστικό χώρο, ιστορικής σημασίας. Μαζί τους ταξίδεψαν και οι τεχνικοί συνεργάτες και σύμβουλοι τους, που συναντήθηκαν με το τοπικό team τεχνικών για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες αυτού του μοναδικού από κάθε άποψη show καθώς ειδικά για την συναυλία αυτή θα υπάρξει διαφορετικός σχεδιασμός από ότι στις συναυλίες της φετινής περιοδείας τους έως τώρα!

Το μεσημεράκι με όμορφη χαλαρή διάθεση οι Madrugada συναντήθηκαν με τους δημοσιογράφους και μίλησαν για όλα, για τη μουσική επανεκκίνηση, για τη ζωή που ξεκινά και πάλι με αισιοδοξία και φυσικά για τη συναυλία τους. Συντονίστρια της συνέντευξης Τύπου ήταν η συγγραφέας και μεταφράστρια Βάσια Τζανακάρη, που στην εισαγωγή της δήλωσε ότι «σήμερα νιώθω ότι μετά από 2 χρόνια πανδημίας και καραντίνας, εδώ γιορτάζουμε την επιστροφή των συναυλιών. Και αφορμή είναι το live των κυρίων που κάθονται δίπλα μου, το live των Madrugada που θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου στο Καλλιμάρμαρο».

«Είμαστε ευτυχισμένοι που θα κάνουμε στην Ελλάδα, τη πρώτη μας συναυλία σε στάδιο και μάλιστα σε αυτόν τον εμβληματικό χώρο, το Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Η Ελλάδα είναι μία χώρα που μας γεννά απρόσμενα συναισθήματα, υπάρχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με το ελληνικό κοινό. Νιώθουμε μια απροσδόκητη τρυφερότητα» δήλωσαν οι Madrugada στην έναρξη της Συνέντευξης Τύπου.

Τον Οκτώβριο του 2000 οι Madrugada έδωσαν τις πρώτες τους συναυλίες στην Ελλάδα. Στο Ρόδον. Και ήταν sold out. «Εγώ όμως τους είδα Θεσσαλονίκη, στο κλαμπ του Μύλου. Έχω δει πολλές συναυλίες και αρκετές τις ξεχνώ. Εκείνη όμως τη συναυλία δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Random εικόνες στο μυαλό μου από αυτή τη συναυλία: μπλε αποχρώσεις παντού, κατάνυξη, ο Sivert στη σκηνή- ένας πραγματικός σαμάνος, η αίσθηση ότι ήμασταν μάρτυρες κάτι πολύ σημαντικού. Η σκηνή του club του Μύλου φάνταζε πολύ μικρή για τον Sivert, τον τραγουδιστή με αυτή τη συγκλονιστική φωνή, γι' αυτή την bigger than life μπάντα, και μου φαινόταν ότι η μουσική τους μπορούσε να γκρεμίσει τείχη, τα τείχη μέσα μας, να φτάσει παντού. Και έτσι κι έγινε.» σχολίασε ανασύροντας αναμνήσεις η Βάσια Τζανακάρη.

Οι ίδιοι οι Madrugada δήλωσαν απόλυτα εντυπωσιασμένοι από την αποδοχή και την αγάπη που δείχνει το κοινό στην Ελλάδα για τη μουσική «από την πρώτη φορά που ήρθαμε εδώ καταλάβαμε ότι έκανε μεγάλη εντύπωση και μάς άρεσε ιδιαίτερα ότι παίρνουμε πολύ σοβαρά τη μουσική μας». Για τους Madrugada πάντως το ελληνικό κοινό «τους πήρε πολύ σοβαρά» και από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 ήταν το καλύτερο κοινό μπροστά στο οποίο έπαιξαν.

«Βασικά είμαστε μια ροκ μπάντα που επιδιώκει η μουσική της να είναι έξω από το χρόνο», δήλωσε ο Sivert Høyem με τις επιρροές του συγκροτήματος να συμπεριλαμβάνουν όπως είπε εναλλακτικό ροκ της δεκαετίας του '80, πανκ, αλλά και κάντρι.

Μετά από αμέτρητα live, 5 στούντιο άλμπουμ και μια σημαντική απώλεια, οι Madrugada έκαναν μια παύση πολλών ετών και η επανένωση ήρθε το 2019 με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από το πρώτο τους άλμπουμ «Industrial Silence». Οι συναυλίες του Απρίλη του '19 στην Ελλάδα ήταν σχεδόν εξωπραγματικές, ένιωθες το πάθος τους και το πάθος του κόσμου για αυτούς. Ήταν μια εκδήλωση της παθιασμένης σχέσης που υπάρχει με το ελληνικό κοινό.

Η περιοδεία επανένωσης των Madrugada το 2019 πυροδότησε τη δημιουργική φλέβα του συγκροτήματος και το αποτέλεσμα είναι ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ «Chimes At Midnight» που θα είναι η πρώτη νέα δισκογραφική δουλειά από τους Madrugada μετά από 14 χρόνια.

Σχολιάζοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Sivert είπε: «Είναι ένας φρικιαστικός, τρομακτικός πόλεμος μέσα στην καρδιά της Ευρώπης και η μεγαλύτερη προσφυγική κρίση μετά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν περιμέναμε ποτέ ότι η ανθρωπότητα θα ζούσε κάτι τέτοιο στις μέρες μας. Φυσικά το να εγκαταλείπουν άνθρωποι την πατρίδα τους δεν είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά. Συμβαίνει παγκοσμίως. Αυτό που έγινε στην Ουκρανία απλά, ήταν πάρα πολύ κοντά μας». Θυμίζουμε ότι ο τραγουδιστής των Madrugada έχει γράψει το τραγούδι «Prisoner Of The Road» για τη στήριξη του Νορβηγικού Συμβουλίου Προσφύγων (Norwegian Refugee Council/ NRC).

Ο νέος δίσκος τους αποδεικνύει πόσο επώδυνη αλλά και δημιουργική στάθηκε η πορεία του συγκροτήματος. Ενός συγκροτήματος που από το πρώτο του άλμπουμ («Industrial Silence») το 1999 έως και το τελευταίο ομώνυμο του 2008 («Madrugada»), συνέχιζε να δημιουργεί αυθεντικά ροκ τραγούδια γεμάτα πάθος και εξομολογητική ειλικρίνεια. Οι ίδιοι μάλιστα είπαν πως στο νέο τους άλμπουμ υπάρχει ένα τραγούδι, το «The World Could Be Falling Down» που συνδέει το παρελθόν με το παρόν της μπάντας μιας και το τραγούδι πρωτογράφτηκε όταν η μπάντα ηχογραφούσε τον πρώτο της δίσκο, Industrial Silence, αλλά παρέμεινε στο συρτάρι για 21 χρόνια.

Εδώ λοιπόν, κάτω από το λόφο του Αρδηττού, υπό το βλέμμα του Παρθενώνα, οι Madrugada επιστρέφουν και πάλι στην Ελλάδα με το νέο τους άλμπουμ «Chimes at Midnight». Η ανταπόκρισή και η διάδρασή τους με το ελληνικό κοινό είναι πραγματικά συγκινητική και εντυπωσιάζει. Ίσως και να είναι απολύτως λογική. Άλλωστε, παραφράζοντάς τους,

Nobody Loves them Like We Do

Η Συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με τους τρεις τους να υπογράφουν αφίσες (τις οποίες έχει επιμεληθεί ο εικαστικός Δημήτρης Ντουραμάκος) και να ανανεώνουν το ραντεβού μας για τη συναυλία του Σεπτεμβρίου!

Οι φωτογραφίες είναι των: Θωμά ΔασκαλάκηΑφροδίτης Ζαγγανά και Χρόνη Περράκη

Η συναυλία τελεί υπό την Αιγίδα της Νορβηγικής Πρεσβείας της Ελλάδας.

Η συναυλία είναι μία παραγωγή των εταιρειών: Supernova - Detox Events – Stageway

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ εισιτηρίων για τη συναυλία των MADRUGADA στο Παναθηναϊκό Στάδιο συνεχίζεται στο δίκτυο viva

Εξασφαλίστε έγκαιρα το εισιτήριό σας!

Μείνετε συντονισμένοι στο event της συναυλίας στο facebook: 

https://www.facebook.com/events/847606729266154 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 35 ευρώ και φθάνουν τα 85 ευρώ. Συγκεκριμένα:

Γενική Είσοδος - Κερκίδες | Tiers: 35 ευρώ

Γενική Είσοδος Arena: 45 ευρώ

Golden Arena: 70 ευρώ

VIP A & VIP B: 85 ευρώ

Οι μεταπωλητές των εισιτηρίων χρεώνουν έξοδα διαχείρισης ανάλογα με το τιμολόγιό τους.

Σημεία Προπώλησης

Δίκτυο viva

Ηλεκτρονικά: viva.gr 
Τηλεφωνικά: 11876

Σε όλα τα Viva Spots

 (Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, αθηνόραμα.gr, Yoleni's)

Δίκτυο Public

Public on line: http://tickets.public.gr/ 

Kαταστήματα Public

https://www.public.gr/templates/publicStorelocator.jsp 

Τηλέφωνο πληροφοριών: 210 9636 489

ΠΡΟΣΟΧΗ
Συνιστούμε στους υποψήφιους αγοραστές να προμηθεύονται τα εισιτήριά τους αποκλειστικά και μόνο από τα επίσημα σημεία πώλησης. Η παραγωγός εταιρία δεν φέρει καμία ευθύνη για εισιτήρια τα οποία έχουν προέλθει από αγορές μέσα από άλλες πλατφόρμες και για τα οποία δεν υπάρχει εγγύηση για τη γνησιότητά τους.

MADRUGADA Links:
http://madrugada.no/ 
YouTube: https://www.youtube.com/user/MadrugadaOfficial 

Ακολουθήστε τους MADRUGADA στα social media:


Instagram: https://www.instagram.com/madrugadamusic/ 
Facebook: https://www.facebook.com/madrugada /
Twitter: https://twitter.com/madrugadamusic 

Ακούστε τους MADRUGADA στις ψηφιακές πλατφόρμες

https://open.spotify.com/artist/0iC8O5ABswVUFiYwM94bu3 
https://music.apple.com/no/artist/madrugada/251677945 
https://tidal.com/browse/artist/9000