Βαθιά Γαλάζια Θάλασσα

Μεταπολεμικό Λονδίνο: Ένας εγκαταλελειμμένος σύζυγος. Μια εγκλωβισμένη γυναίκα. Ένας άνεργος πιλότος της RAF. Μία ακραία πράξη της γυναίκας τους φέρνει αντιμέτωπους.  

Αυτό που -σε πρώτη ματιά- μοιάζει με  ερωτικό τρίγωνο, είναι στην ουσία ανατομία μιας κοινωνίας λαβωμένης και εγκλωβισμένης σε ασφυκτικές συμβάσεις. Η μοναξιά, η συναισθηματική στέρηση και το καταπιεσμένο πάθος των συμβάσεων και των κοινωνικών πιέσεων. Πίσω από το προσωπείο των καλών τρόπων, αναδύονται οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες και οι συνέπειες των επιλογών καθώς η ζωή οφείλει να συνεχίζεται. 

Λίγα λόγια για το έργο και τον συγγραφέα

Το έργο «Βαθιά Γαλάζια Θάλασσα  - The Deep Blue Sea» θεωρείται το αρτιότερο του  διεθνούς φήμης, βραβευμένου βρετανού συγγραφέα Τέρενς Ράττιγκαν (Τerence Rattigan). Ένα πορτρέτο της βρετανικής κοινωνίας στα μέσα του περασμένου αιώνα.  Έργο στην ουσία καλυμμένα αυτοβιογραφικό, βασισμένο στην 10ετή σχέση του συγγραφέα με τον νεαρό ηθοποιό Kenneth (Kenny) Morgan, ο οποίος  εγκατέλειψε τον συγγραφέα για έναν άλλον άνδρα, για να αυτοκτονήσει στην συνέχεια εξ αιτίας της βάναυσης συμπεριφοράς του άνδρα εκείνου, από τον οποίο ο συγγραφέας δεν είχε κατορθώσει να τον αποσπάσει παρά τις προσπάθειές του. Οι παραλληλισμοί με τα πρόσωπα του έργου ΒΑΘΙΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ είναι προφανείς. Έργο-πορτρέτο της βρετανικής κοινωνίας στα μέσα του περασμένου αιώνα, δοσμένο με χειρουργική ακρίβεια, γραμμένο χωρίς έλεος και με πολύ πάθος για μια κοινωνία καθωσπρεπισμού, υποκρισίας και ασφυκτικής επικράτησης των κοινωνικών συμβάσεων. Κοινωνία η οποία ακόμη τιμωρούσε την ομοφυλοφιλία και την απόπειρα αυτοκτονίας με φυλάκιση ή καταναγκαστικά έργα! Έργο παγκόσμιο, πέρα από σύνορα και χρόνο και, γι αυτό, πάντα επίκαιρο. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Επιλογή Δραματολογίου - Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα - Καλογήρου

Σκηνοθεσία: Αλέξιος Κοτσώρης

Σχεδιασμός Φωτισμού: Βασίλης Κλωτσοτήρας

Πρωτότυπη μουσική: Φάνης Κακοσαίος

Σκηνικά: Κατερίνα Θεοδωρέλου, Ειρήνη Παστρικού 

Κοστούμια: Nora Ponti

Βοηθός σκηνοθέτη: Όλγα Λουπάκη

Φωτογραφίες: Νεκτάριος Σουγλέρης

Κατασκευή Κοστουμιών: Θεοδώρα Βεστάρχη

Παίζουν οι ηθοποιοί: Φωτεινή Τεντολούρη, Αλέξιος Κοτσώρης, Τάσος Προβιάς, Μαρία Καρακίτσου, Γιάννης Οικονόμου, Γιώργος Ζώης. 

ΙΝΦΟ

17η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2021-2022

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: H ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ

ΒΑΘΙΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ του Τέρενς Ράττιγκαν

Παραστάσεις: Τετάρτη στις 19:00 / Πέμπτη στις 20:00

Διάρκεια:  105 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων:14.- Ευρώ (Κανονικό), 10.- Ευρώ (Μειωμένο), 5.- Ευρώ (Ατέλεια)

Αγορά εισιτηρίων:

http://www.aggelonvima.gr

https://www.viva.gr/tickets/theater/vathia-galazia-thalassa/

Πληροφορίες-Κρατήσεις 210-5242211

 

 

Το ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ στο σύνολό του είναι χώρος  COVID FREE. Είσοδος με πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης και δελτία ταυτότητος. Τηρούνται αυστηρά όλα τα Πρωτόκολλα Υγειονομικής Προστασίας, με γνώμονα την προστασία κοινού και προσωπικού από την εξάπλωση του κορωνοϊού (COVID – 19).

 

ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ-ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΔΥΣΗΣ

Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια (πίσω από το Εθνικό Θέατρο Τσίλλερ)

|Τηλ.: 210-5242211 ||info@aggelonvima.gr

SOCIAL MEDIA:

Facebook @Aggelon.Vima.Theatre

& Instagram @aggelon_vima_theatre