Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022: Ξεκίνησε η πώληση των εισιτηρίων

Ξεκίνησε χθες, Τρίτη 12/4, η ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων για την πλειοψηφία των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022! 

Θέατρο, χορός, μουσική, συζητήσεις και συναυλίες, performances, παγκόσμιες πρεμιέρες και διεθνείς συμπαραγωγές συνθέτουν ένα δυναμικό φεστιβαλικό καλοκαίρι, με ένα πρόγραμμα 70 παραγωγών και περισσότερους από 2.000 εγχώριους και διεθνείς καλλιτέχνες. 

Μια πληθωρική καλοκαιρινή γιορτή για το Θέατρο, τη Μουσική και τον Χορό, που φιλοξενεί στο Ηρώδειο κορυφαίους  Έλληνες αλλά και παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες, προτείνει ένα δυναμικό πρόγραμμα από τη διεθνή σκηνή στην Πειραιώς 260 και υποδέχεται στην Επίδαυρο πολυαναμενόμενες παγκόσμιες πρεμιέρες και σπουδαίες ελληνικές παραγωγές. 

Αυτό το καλοκαίρι, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ενισχύει τη συνολική εμπειρία του θεατή με μια σειρά από pre-show και post-show δράσεις, αλλά και υπαίθρια Jazz Parties στην Πειραιώς 260. 

Επιπλέον, το Φεστιβάλ αγκαλιάζει φέτος ακόμα πιο θερμά το κοινό του, εγκαινιάζοντας τη νέα Κάρτα Φίλου* ης -  FESTIVAL FRIEND -  η οποία εξασφαλίζει προνόμια, προσφορές και εκπτώσεις εισιτηρίων για πολλές εκδηλώσεις του καλλιτεχνικού προγράμματος 2022.  

Πληροφορίες εισιτηρίων: http://aefestival.gr/plirofories-eisitirion/ 

Αγορά εισιτηρίων: 

aefestival.gr,  

https://www.viva.gr/tickets/festival/festival-athinon-epidaurou-2022/ 

Για όσες εκδηλώσεις δεν έχει ξεκινήσει η πώληση, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Θα ακολουθήσει σύντομα ανακοίνωση για την έναρξη πώλησης εισιτηρίων και στα εκδοτήρια του Φεστιβάλ. 

Δεν πρέπει να παραλείψουμε να τονίσουμε τη θετική ενέργεια της εξαιρετικής φετινής Οπτικής Ταυτότητας του Φεστιβάλ που συνυπογράφουν ο Γιάννης Βαρελάς και το G Design Studio / Μιχάλης Γεωργίου & Δημήτρης Στεφανίδης.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι: «Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου είναι μια γιορτή σε καιρούς δύσκολους. Χρώμα, χαρά και φως. Μια αισιόδοξη οπτική ταυτότητα. Η σύμπραξη δημιουργών με διαφορετικό αντικείμενο είναι μια διαδικασία διαρκούς συνομιλίας. Στο αποτέλεσμα όμως, φαίνεται σαν να γεννήθηκαν μαζί. Ο σχεδιαστής και ο εικαστικός. Τα εικαστικά εμψυχώνονται και, σε σύνθεση με την τυπογραφία, αφηγούνται ιστορίες. Δημιουργήσαμε μια ταυτότητα δυναμική που κινείται, αλλάζει και μεταμορφώνεται. Η τυπογραφία ζωντανή, αγκαλιάζει και συνομιλεί με τα εικαστικά. Μια σχεδιαστική παράσταση με αρμονία. Η ταυτότητα του Φεστιβάλ για το 2022 είναι μια οπτική πρόσκληση στην οποία δεν μπορείς να αντισταθείς».

Εξάλλου όπως συμπληρώνει ο Γιάννης Βαρελάς «Στην προσπάθειά μου να δουλέψω πάνω στην εικαστική ταυτότητα του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, δημιούργησα μια γλώσσα από εικόνες, στην οποία σκοπός μου είναι να πρωταγωνιστήσουν οι έννοιες του ρυθμού, του έντονου χρώματος, της καθαρής και αφαιρετικής φόρμας, αλλά και ελαφρύτερες έννοιες όπως, για παράδειγμα, η έννοια του καλοκαιριού. Πάντα είχα την εντύπωση βλέποντας τους λουομένους να βγαίνουν από τη θάλασσα και να τυλίγονται στις πολύχρωμες πετσέτες τους πως βλέπω μπροστά μου μια παράσταση Κabuki ή θεάτρου Νo ή ακόμα και της δικής μας ελληνικής τραγωδίας... Με έναν τρόπο, αυτοί οι ίδιοι αρχετυπικοί ήρωες εμφανίζονται στις εικόνες που έφτιαξα για το Φεστιβάλ είτε ως πρωταγωνιστές μεταμορφωμένοι σε πορτοκάλια και λεμόνια, παίζοντας κάποιο νοητό ρόλο σε μια φανταστική σκηνή, είτε ως θεατές του ίδιου αυτού φανταστικού έργου, που συρρέουν προσερχόμενοι στην παράσταση με σκοπό να τη μετουσιώσουν σε μια προσωπική και συλλογική εμπειρία».