The Lost City – Η Χαμένη Πόλη

Παραγωγή: ΗΠΑ 2022 

Διάρκεια: 112 λεπτά

Είδος: Ρομαντική Περιπέτεια  

* * ½

Σκηνοθεσία: Aaron Nee & Adam Nee

Πρωταγωνιστούν: Sandra Bullock, Channing Tatum, Daniel Radcliffe, Da'Vine Joy Randolph, Brad Pitt, Oscar Nuñez, Patti Harrison, Bowen Yang.

ΣΥΝΟΨΗ: Η συγγραφέας Λορέτα Σέιτζ, διάσημη για τις  εξωτικές ρομαντικές περιπέτειες του «Ντας», τον οποίο ζωντανεύει στα εξώφυλλα των βιβλίων της το πανέμορφο μοντέλο Άλαν, πέφτει θύμα απαγωγής στη διάρκεια ενός προωθητικού ταξιδιού, από έναν εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο που ελπίζει πως μπορεί να τον οδηγήσει στον θησαυρό της χαμένης αρχαίας πόλης του τελευταίου μυθιστορήματός της. Ο Άλαν, θέλοντας να αποδείξει τον ηρωισμό του και στην πραγματική ζωή, θα σπεύσει να την απελευθερώσει. Χαμένο σε μια εξωτική ζούγκλα, το αναπάντεχο δίδυμο θα συνεργαστεί προκειμένου να σώσει τον αρχαίο θησαυρό, πριν χαθεί για πάντα. 

Η χήρα του Ιντιάνα Τζόουνς προσλαμβάνει λαϊκό αγόρι που έγινε Metrosexual μοντέλο και ζει επικερδώς τη ρομαντική της φαντασίωση, γράφοντας pulp fiction που συνδυάζει με τις αρχαιολογικές γνώσεις της. Ένα δίδυμο που υπόσχεται πολύ και ανεπιτήδευτο fun, βασισμένο σε κλασσικούς και δοκιμασμένους χολιγουντιανούς δρόμους, από τις screwball κωμωδίες των 30s μέχρι τα 80s του Κυνηγώντας το πράσινο διαμάντι και των Περιπετειών του Ιντιάνα Τζόουνς. Προσθέτοντας στο μείγμα εκκεντρικό κακό με προφορά Οξφόρδης, συνταξιούχο πράκτορα με ονειρεμένη αρρενωπότητα και ευφυή γλωσσού συνεργάτιδα, το πρωταγωνιστικό δίδυμο αποδίδει και με το παραπάνω τα υπεσχημένα. Πόσο μάλλον όταν πρωταγωνιστές είναι η απόλυτη ήρεμη δύναμη που λέγεται Σάντρα Μπούλοκ και ο ευφυής κωμικός σε συσκευασία ανδρικού αγάλματος που λέγεται Τσάνινγκ Τέιτουμ! Εκπληκτική η χημεία τους, φοβερό το τρολάρισμα των στερεότυπων της ρομαντικής κομεντί αλλά την παράσταση κλέβει ο απίστευτος Μπραντ Πιτ στο ρόλο του αποσυρμένου πράκτορα που αφήνει προσωρινά τη γιόγκα για να αρχίσει τις φάπες. Μέχρι και υποψηφιότητα Oscar β΄ ρόλου θα μπορούσε να χτυπήσει χαλαρά!

Από κει και πέρα, η περιπέτεια είναι περιπέτεια, τα production values είναι ικανοποιητικά, τα κλισέ είναι αναμενόμενα και η ώρα περνάει εξαιρετικά ευχάριστα. Μια ταινία σαν μοντέρνο επιτραπέζιο παιχνιδάκι, βασισμένο σε κλασσικές χολιγουντιανές περιπέτειες, που καταφέρνει να μεταδώσει τον ενθουσιασμό των συντελεστών της, άνευ περαιτέρω φιλοδοξιών. Περιέχει όμως μια σκηνή ανθολογίας που περιλαμβάνει έναν «ψυχωμένο πολεμιστή» την οποία θα σας αφήσουμε να ανακαλύψετε μόνοι σας. Καλή διασκέδαση!   

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 24.03.22