Θέατρο Τζένη Καρέζη: Εξελίξεις στην υπόθεση της διακοπής παράστασης

Σχετικά με το γεγονός της εισβολής στη σκηνή του Θεάτρου Τζένη Καρέζη γνωστής τηλεπαρουσιάστριας και της συνοδείας της κατά τη διάρκεια του stand up show του Χριστόφορου Ζαραλίκου την περασμένη Πέμπτη, ένα γεγονός που έχει ξεσηκώσει σάλο στα social media, το Θέατρο Τζένη Καρέζη εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:    

«Το θέατρο «Τζένη Καρέζη»  με την πολυετή και συνεχή παρουσία του στην καλλιτεχνική ζωή του τόπου, έχει αποδείξει ότι στηρίζει απόλυτα τους συνεργάτες του και τους καλλιτέχνες που παρουσιάζουν το έργο τους, χωρίς φίμωτρα, λογοκρισία, περιορισμούς, ανελευθερίες και διπλωματικές τακτικές. Η ιστορία του κόσμου δεν είναι τίποτα άλλο από την πρόοδο της συνείδησης της ελευθερίας, του λόγου, της έκφρασης, της αλήθειας. Η αλήθεια είναι πάντα κρυμμένη. Πρέπει να ψάξουμε πολύ για να την βρούμε και όταν την βρούμε πρέπει να είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε, γιατί αλλιώς σκοτώνει. Δεν θα σταματήσουμε να στεκόμαστε πλάι σε όσους εκφράζονται ελεύθερα, δημιουργικά και αληθινά, υπηρετώντας κάθε μορφή τέχνης και ειδικά τη Σάτιρα. «Η Τέχνη είναι μεγάλη. Θα πλησιάσουμε αυτήν και τους ανθρώπους της με ευλάβεια και σεβασμό. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ» όπως είπε ο Κάρολος Κούν.

Αθήνα, 3/12/2021, Εκ της διευθύνσεως, Αλέξανδρος Καζάκος».

Εξάλλου η παραπάνω ενέργεια προκάλεσε την παρέμβαση του Προέδρου του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ Γιάννη Αποστολόπουλου ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι θα εξεταστεί αυτεπάγγελτα «η εμπλοκή δημοσιογράφου στο χθεσινό πρωτοφανές γεγονός παρεμπόδισης θεατρικής παράστασης, με τις γενικευμένες αντιδράσεις που ακολούθησαν».

Σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος καθώς και πολιτικά κόμματα ενώ ο Πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας εξέφρασε την οργή του για το γεγονός με την παρακάτω ανάρτησή του στο λογαριασμό του στα social media:   

«Τα φαινόμενα τραμπουκισμού σε θέατρο πλήττουν συνολικά την δημοκρατία… Την ελεύθερη έκφραση δεν θα την φιμώσει κανείς… Θα αντισταθούμε όσο μπορούμε σε τέτοιες νοσηρές καταστάσεις μέχρι όλοι να καταλάβουν ότι το πνεύμα δεν μπορούν να το χειραγωγήσουν».

Εν αναμονή πιθανών νέων αντιδράσεων, το Grand Magazine θα παρακολουθεί τις εξελίξεις.