62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: She Will…haunt you

Είναι πάντα πολύ ευχάριστο να ανακαλύπτεις ένα καλλιτέχνη, μια ταινία, είναι η χαρά του φεστιβαλιστή. Φέτος είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε την διάσημη στον Αγγλόφωνο κόσμο πολυμεσική καλλιτέχνιδα Σαρλότ Κόλμπερτ που μετά από μια σειρά ταινιών μικρού μήκους ντεμπουτάρει στη μυθοπλασία μεγάλου μήκους με μια σαγηνευτική ταινία τρόμου, γνήσια απόγονο της τέχνης του Κούμπρικ και του Νίκολας Ρεγκ που μπλέκει με αριστοτεχνικό τρόπο το πραγματικό και το φανταστικό σε μια ιστορία μεταφυσικού τρόμου, μαγείας και  #metoo εκδίκησης. Ατμόσφαιρα, μαύρο χιούμορ, γυναικεία αλληλεγγύη και καταδίκη φαλλοκρατικών συμπεριφορών μεγάλων κατά τα λοιπά ανδρών καλλιτεχνών (πόσο επίκαιρο σήμερα το θέμα για τη χώρα μας) πλέκονται σε μια Ιστορία με κεντρική ηρωίδα μια ξεπεσμένη σταρ που καταφεύγει σε ένα resort της Σκωτίας μετά από μια μαστεκτομή, συνοδευόμενη από μια νεαρή νοσοκόμα. Εκεί, στα σκοτεινά δάση που κρύβουν αιματηρά μυστικά του Μεσαίωνα και άτεγκτο κυνήγι μαγισσών η ηρωίδα μας Βερόνικα Γκεντ αντί να τρομοκρατηθεί, αναγεννάται σαν το φοίνικα μέσα από την τύρφη που σκεπάζει τη σκωτσέζικη γη και…όποιον πάρει ο χάρος!

Εξαιρετική ταινία, περισσότερο βασισμένη στη δημιουργία μυστηριακής απόκοσμης ατμόσφαιρας παρά στο horror, υπηρετείται ιδανικά από τη μεγάλη σταρ της Βρετανικής σκηνής (αλλά και οθόνης, μεγάλης και μικρής) Alice Krige. Σε χαρακτηριστικό ρόλο απολαμβάνουμε τον γηραιό πλέον Μάλκολμ Μακντάουελ να «ξεσκίζει» το νεανικό κινηματογραφικό του παρελθόν ως ήρωας του Κούμπρικ. 

She Will, Βρετανία 2021, 95’ 

Σκηνοθεσία Charlotte Colbert

Παίζουν: Alice Krige, Kota Eberhardt, Malcolm McDowell, Rupert Everett

Στη φωτογραφία ο γράφων με τις υπέροχες στο Q&A Charlotte Colbert και Alice Krige με χαρακτηριστικά της ταινίας t shirts