Μια «Παρένθεση» για τους Ginger Creepers

Μετά τα δύο χρόνια θεατρικής παύσης, -έχοντας επικεντρωθεί στο διαδικτυακό έργο τους, αφού δημιούργησαν σε συνεργασία με την πλατφόρμα aejaa, το νέο οπτικοακουστικό είδος Ραδιοπτικό Θέατρο (Radioptical Theater) και παρουσίασαν εκεί 5 δουλειές- επιστρέφουν ανοίγοντας έναν δικό τους χώρο, που συστήνουν ως “χώρο πειραμάτων”. 

Έναν χώρο που στόχο έχει τη συνάντηση ανθρώπων και τον ανοιχτό άμεσο διάλογο σε καλλιτεχνικό και κοινωνικό επίπεδο, την ανταλλαγή ιδεών και τη συνεργασία.

Συστήνουν λοιπόν την Παρένθεσή τους με δύο θεατρικές παραγωγές. Δύο ιστορίες προσωπικής επαναδιαπραγμάτευσης. Την “Κυρία Ντάλογουεη”, εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Βιρτζίνια Γουλφ σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη, με τη σταθερή συνεργάτη της ομάδας Δώρα Παρδάλη και την Τζίνα Σταυρουλάκη. Η δεύτερη είναι μία θεατρική έκθεση, εμπνευσμένη, σχεδιασμένη και εκτελεσμένη από τους Ginger Creepers, με τίτλο “Καθόμαστε Σε Ένα Τραπέζι. Ο Ένας Κοιτάει Τις Γρίλιες. Από Κάπου Ακούγεται Ο Τελευταίος Λύκος.”, με αφορμή το βιβλίο του Λάσλο Κρασναχορκάι “Ο Τελευταίος Λύκος”. 

Η ΚΥΡΙΑ ΝΤΑΛΟΓΟΥΕΗ

Βιρτζίνια Γουλφ

Η αφήγηση μίας συνηθισμένης μέρας στη ζωή της Κλαρίσα Ντάλογουεη, μίας μεσήλικης γυναίκας στο μεσοπολεμικό Λονδίνο και πώς φαινομενικά ασήμαντα γεγονότα επηρεάζουν και αναδιαμορφώνουν την οπτική της για τη ζωή.

Στον χώρο υπάρχουν δύο Ντάλογουεη. Η μία Ντάλογουεη, στα πλήκτρα, αφηγείται στους καλεσμένους της, μέσα από σκέψεις, ήχους, εικόνες, την ιστορία εκείνης της ημέρας και πώς την επηρέασε. Η δεύτερη Ντάλογουεη, ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους καλεσμένους της, λίγη ώρα πριν.

Με αφορμή το βιβλίο της Β. Γουλφ, ένα από τα μεγαλύτερα και επιδραστικότερα μεταμοντέρνα μυθιστορήματα του 20ου αιώνα, ο Γρηγόρης Χατζάκης στήνει μία παράσταση για τη δύναμη της ζωής, την αξία της υποκειμενικότητα του χρόνου, το απροσμέτρητο μέγεθος του τίποτα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή / Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης

Σκηνογραφική Επιμέλεια: Ζωή Αρβανίτη

Μουσική: Βύρων Κατρίτσης

Κοστούμια: Λίλα Νόβα

Επιμέλεια Κίνησης: Πετρίνα Γιαννάκου

Β. Σκηνοθέτη: Κική Μπαρμπαβασίλογλου

Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

Παίζουν:

Δώρα Παρδάλη

Τζίνα Σταυρουλάκη

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021 

 

ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ. Ο ΕΝΑΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΙΣ ΓΡΙΛΙΕΣ. ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΛΥΚΟΣ.

Λάσλο Κρασναχορκάι / GCTB

Κάθονται σε ένα τραπέζι, ανάμεσα σε εκθέματα. Συζητάνε, είναι μια μέρα στη ρουτίνα τους. Ο ένας θυμάται την ιστορία, που τον είχαν καλέσει να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για την ανάπλαση μιας περιοχής στην Ισπανία. Στο μέρος εκείνο είχε εντοπιστεί και ο τελευταίος λύκος της περιοχής. Κι εκείνος άρχισε να αναζητάει τα ίχνη του. Κι άφησε το ντοκιμαντέρ για την ανάπλαση. Άφησε τα πάντα.

Οι Ginger Creepers ανοίγουν τον χώρο τους και προσκαλούν τον κόσμο στον δικό τους τελείως κόσμο. Σε μια διαφορετική εμπειρία, μία θεατρική έκθεση όπου και οι ίδιοι λειτουργούν ως μέρος της, για να επαναδιαπραγματευτούν -με άξονα το βιβλίο του Λ. Κρασναχορκάι, “Ο Τελευταίος Λύκος”- την “ανάπλαση” του σύγχρονου θεάματος και των σχέσεων που το συγκροτούν.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη / Απόδοση / Σκηνική Σύνθεση / Σκηνοθεσία / Ερμηνεία: Ginger Creepers

Σκηνογραφική Επιμέλεια: Ζωή Αρβανίτη

Μουσική: Βύρων Κατρίτσης

Κοστούμια: Λίλα Νόβα

Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022

 

ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ

Διονυσίου Εφέσου 3, Αμπελόκηποι

(μετρό Αμπελόκηποι)

Τηλ. 6943648438