Halloween Kills - Η Νύχτα με τις Μάσκες 2

Παραγωγή: ΗΠΑ 2021 

Σε συμπαραγωγή με: Βρετανία 

Διάρκεια: 105 λεπτά

Είδος: Τρόμου

* *

Σκηνοθεσία: David Gordon Green

Πρωταγωνιστούν: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak, Anthony Michael Hall, James Jude Courtney, Nick Castle, Airon Armstrong, Will Patton, Thomas Mann, Jim Cummings, Dylan Arnold, Robert Longstreet, Charles Cyphers, Scott MacArthur, Michael McDonald, Ross Bacon, Kyle Richards, Nancy Stephens.

ΣΥΝΟΨΗ: Η νύχτα του Halloween δεν έχει τελειώσει καθώς η Λόρι Στρόουντ εισάγεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά από τα βαριά τραύματα που υπέστη, όταν εγκλώβισε στο υπόγειο του σπιτιού της το τέρας που λέγεται Μάικλ Μάγιερς, με τη βοήθεια της κόρης και της εγγονής της. Ωστόσο ο Μάγιερς καταφέρνει να απελευθερωθεί και να συνεχίσει το λουτρό αίματος καθώς η πόλη συνεχίζει να ζει τη γιορτή. Δεν θα αργήσουν όμως να τον καταλάβουν και σύντομα όλη η πόλη, με επικεφαλής τους επιζήσαντες της αρχικής σφαγής, θα ξεσηκωθεί εναντίον του αιμοσταγούς δολοφόνου. Η κατάσταση δεν θα αργήσει να ξεφύγει από τον έλεγχο των αρχών και το χάος θα ξεσπάσει στο  Χάντονφιλντ. 

Πριν από τρία χρόνια, η εξαιρετική αναβίωση της «Νύχτας Με Τις Μάσκες» από τον σκηνοθέτη Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, σημείωσε παγκόσμια επιτυχία με εισπράξεις που ξεπέρασαν τα 250 εκατομμύρια δολάρια. Η ταινία έγινε έτσι το πιο πετυχημένο κεφάλαιο στην σαραντάχρονη ιστορία της σειράς Halloween, που είχε γεννήσει το μυαλό του Τζον Κάρπεντερ, γεννώντας έτσι δύο ακόμη συνέχειες εκ των οποίων η πρώτη είναι και το παρόν και ήδη σούπερ επιτυχημένο Halloween Kills, με το σχεδιαζόμενο Halloween Ends να υπόσχεται την ολοκλήρωση αυτού του θρυλικού franchise μέσα από μια ξεχωριστή τριλογία.

Κι αυτό είναι και το βασικό πρόβλημα του Halloween Kills. Είναι γεγονός ότι όταν έχουμε να κάνουμε με τριλογίες, η μεσαία ταινία χρησιμεύει κάπως σαν γέφυρα που οδηγεί στο φινάλε. Και εναπόκειται στο σενάριο το αν θα γίνει επιτυχημένα ή όχι αυτή η μετάβαση. Δυστυχώς εδώ γίνεται κάπως άτσαλα. Ενώ η όλη ατμόσφαιρα είναι σωστή, το σασπένς στις σκηνές σφαγής δεν απουσιάζει, οι νέοι περιφερειακοί  χαρακτήρες, όπως πχ το gay ζευγάρι καλλιτεχνών που κατοικεί στο πρώην σπίτι του Μάικλ Μάγερς, προσθέτουν μια παραπάνω πινελιά στην εξέλιξη της δράσης και πάνω από όλα η κριτική της ψυχολογίας του όχλου που έχει καταλάβει τα δημόσια πράγματα στις ΗΠΑ είναι έντονα παρούσα και καυστική, οι δημιουργοί έρχονται και δίνουν μια κλωτσιά στην αφηγηματική ισορροπία λίγο πριν το φινάλε για να καλύψουν πρόχειρα την ανάγκη της μετάβασης στο επόμενο sequel, δημιουργώντας μια δυσάρεστη αίσθηση προχειρότητας και ανολοκλήρωτου.

«Το κακό πεθαίνει απόψε» φωνάζουν τα μαινόμενα πλήθη που έχουν ξεχυθεί να βρουν τον σφαγέα. Αυτό το απόψε θα αργήσει λίγα χρόνια ακόμη. Έστω και έτσι, οι οπαδοί του franchise δεν θα απογοητευθούν πολύ.

Άντε και happy Halloween σε όλους! 

Διανομή: Tulip Entertainment

Στις αίθουσες από 28.10.21