30 Χρόνια AMA FILMS

Στην Ελλάδα υπάρχουν εταιρείες διανομής που αντιπροσωπεύουν τα μεγάλα studio του Hollywood, υπάρχουν κι αυτές που αντιπροσωπεύουν πιο ανεξάρτητες εταιρείες, υπάρχουν όμως κι εκείνες που λειτουργούν με αυστηρά καλλιτεχνικά κριτήρια όπως η AMA Films, η εταιρεία διανομής που ίδρυσε ο αείμνηστος Αντώνης Στεργιάκης πριν από 30 χρόνια και συνεχίζουν με το ίδιο μεράκι οι γιοι του Γιώργος και Δημήτρης.

30 χρόνια λοιπόν AMA Films που συνεχίζει με ορμητήριο την ιστορική αίθουσα του ΑΣΤΥ στην οδό Κοραή να προσφέρει στο ψαγμένο κοινό της πόλης, μοναδικές σινεφίλ εμπειρίες.

Με έδρα το ΑΣΤΥ λοιπόν που έκλεισε 80 χρόνια λειτουργίας, οι Αδελφοί Στεργιάκη μας προσφέρουν και φέτος ένα ζηλευτό κατάλογο που περιλαμβάνει τη σπουδαία «Μεγάλη Απόδραση» του Σεμπάστιαν Μάιζε (φετινή πρόταση της Αυστρίας για το διεθνές Oscar), την περσινή Χρυσή Άρκτο του Βερολίνου «Δεν υπάρχει κακό», ένα συγκλονιστικό δράμα για τη θανατική ποινή στο Ιράν από τον πάντοτε υπό περιορισμό Μοχάμαντ Ρασούλοφ και το βραβευμένο στο φετινό Φεστιβάλ Κανών Drive my car του Ριουσούκε Χαμαγκούτσι.

Φέτος λοιπόν, μια επίσκεψη στο ΑΣΤΥ θα θυμίσει σε όλους τι σημαίνει Ναός της 7ης τέχνης. Μάλιστα από τις 21 Οκτωβρίου η αίθουσα θα λειτουργεί ως covid free χώρος. Όσοι πιστοί, προσέλθετε (ξανά και ξανά)… 

Παρακάτω ο φετινός κατάλογος της εταιρείας:

file:///C:/Users/Tasos/Downloads/AMAFILMS_SEZON_2021-22_final_compressed.pdf