Shame

Παραγωγή: Βρετανία – 2011

Διάρκεια: 101 λεπτά

Είδος: Ψυχολογικό Δράμα

Σκηνοθεσία: Steve McQueen

Πρωταγωνιστούν: Michael Fassbender, Carey Mulligan, Nicole Beharie, James Badge Dale, Hanna Ware.

Υπόθεση: Ο Μπράντον είναι γιάπης γύρω στα 30, ζει στην Νέα Υόρκη και δεν μπορεί να χειριστεί την σεξουαλική του ζωή. Στην πραγματικότητα έχει τόσο μεγάλη εμμονή με το σεξ. Η μόνη του ενασχόληση έξω από την τετράγωνη καθημερινότητα του γραφείου του είναι να ξελογιάζει γυναίκες, να κινεί τα νήματα σχέσεων εξαρχής καταδικασμένων και ν’ αναλώνεται σε one-night-stands. Όταν η ιδιόρρυθμη και εύθραυστη νεότερη αδερφή του μετακομίζει στο διαμέρισμά του, ο κόσμος του Μπράντον εκτροχιάζεται.

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης του “Hunger”, Στιβ ΜακΚουίν, συνεργάζεται ξανά με τον Μάικλ Φασμπέντερ σε μια συγκλονιστική και επίκαιρη ταινία γύρω από τις επιλογές που κάνουμε στη ζωή μας και τις εμπειρίες που μας καθορίζουν. Το “Shame” εξετάζει ένα χαρακτήρα που έχει στη διάθεσή του όλη την ελευθερία που του παρέχει ο δυτικός πολιτισμός και τη χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει την προσωπική του φυλακή. Συμπρωταγωνιστεί η εξαιρετική Κάρεϊ Μάλιγκαν (“An Education”).

Οι τολμηρές (αλλά πολύ τολμηρές) σκηνές που περιλαμβάνονται στην ταινία ήταν, σύμφωνα με τους ψίθυρους, η αιτία να χάσει πολλούς πόντους στην κούρσα για τα Όσκαρ ο συγκλονιστικός εδώ Ιρλανδογερμανός πρωταγωνιστής που ωστόσο βραβεύτηκε για την ερμηνεία του στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Πλήθος βραβείων και υποψηφιοτήτων τόσο για την ταινία όσο και για τους πρωταγωνιστές της μεταξύ των οποίων BAFTA, Independent Spirits και British Independent Film Awards.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 09.02.12.


Shame - trailer by Odeon