ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ-Φιλίας Ελληνικός Δεσμός Άλυτος

Μια ιδιαίτερη βραδιά διοργανώνεται από την Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών, την Προναία Αθηνά και τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Μαροσούλη την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 19:00 στο καλοκαιρινό θέατρο ΑΘΗΝΑ, με αφορμή την επέτειο ίδρυσης της Φιλικής Εταιρείας. 

Η εσπερίδα φέρει τον τίτλο «ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΑΝΤΗΔΕΣ» και φιλοξενεί δύο θεματικές ενότητες:

Α’ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΣ ΤΗΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑΣ  &

Β’ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 

Έγκριτοι εκπρόσωποι του επιστημονικού και δημοσιογραφικού χώρου θα μας οδηγήσουν σε ένα γοητευτικό ιστορικό ταξίδι και θα αναπτύξουν σημαντικά θέματα που αφορούν την Φιλική Εταιρεία και τους συντελεστές της, το πως οι Φιλικοί προετοίμασαν τον αγώνα για την Απελευθέρωση  του Γένους.

Μετά την εσπερίδα, θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ – ΦΙΛΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΑΛΥΤΟΣ σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου (με τιμή εισόδου ειδικά διαμορφωμένη για το κοινό στα 10 €). 

Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφερθεί πως η Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών είναι μια επιστημονική Εταιρεία που ασχολείται με την ανάδειξη της Ευεργεσίας και των Εθνικών Ευεργετών. Μελετά, ερευνά και προβάλει τον θεσμό της Ευεργεσίας από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Η ΕΕΕ ιδρύθηκε το 2007 και Πρόεδρος της είναι ο κ. Ανάστος Δημητρόπουλος.

Η Προναία Αθηνά είναι πολιτιστικός και ανθρωπιστικός σύλλογος που δημιουργήθηκε με στόχο την ανάδειξη, διαφύλαξη και προβολή της ιστορίας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ανά τους αιώνες. Επίσης επιτελεί ανθρωπιστικό και φιλανθρωπικό έργο. Στηρίζει κάθε προσπάθεια που αποβλέπει στο κοινό καλό μέσω του Ελληνικού Πολιτισμού. Πρόεδρος είναι η κ. Σοφία Μιχαλοπούλου. 

Το νέο έργο των Γιώργου Κοζυράκη και Νεκτάριου Παλαιολόγου που παρουσιάζει η Marossoulis Productions  είναι αφιερωμένο στην Ελληνική επανάσταση του 1821 και παίζεται από την Δευτέρα 28 ΙΟΥΝΙΟΥ και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θερινό Θέατρο ΑΘΗΝΑ. 

Περισσότερα για το έργο στο παρακάτω link 

https://www.grandmagazine.gr/el/article/5992/filiki-etaireia-filias-ellinikos-desmos-alutos