«Η παράσταση αρχίζει…» του Χρήστου Κοτσιρέα

Εγκαίνια έκθεσης: Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στις 20.30

Το Kalamaki square, ο οικείος και καλαίσθητος χώρος με ελληνική κουζίνα που άνοιξε στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής, θα φιλοξενεί από τη Δεύτερα 6 Φεβρουαρίου την έκθεση φωτογραφίας του Χρήστου Κοτσιρέα με τίτλο «Η παράσταση αρχίζει…»

Λίγα λόγια από το Χρήστο Κοτσιρέα για την Έκθεση Φωτογραφίας:
Πριν ξεκινήσει η φωτογράφιση μιας θεατρικής παράστασης, πάντα νιώθω την ίδια αγωνία, της πρώτης φοράς. Αγωνία που μετουσιώνεται σε έμπνευση, όταν οι προβολείς ανάβουν και το φως αγκαλιάζει την σκηνή.
Το φως... που για μένα ταυτίζεται με την ζωή, την αναζήτηση, την δημιουργία.
Δεν ξέρω αν η φωτογραφία είναι τέχνη, αλλά η αίσθηση που έχω όταν παγιδεύω το φως σ’ ένα κλάσμα του χρόνου, δίνοντας του την προοπτική της αιωνιότητας είναι μοναδική.
Μια αίσθηση που με κάνει να εύχομαι, αυτό το μαγικό ταξίδι να μην τελειώσει ποτέ και ας διαρκεί μονάχα όσο ένα «κλίκ»…

Βιογραφικό Χρήστου Κοτσιρέα:

Ο Χρήστος Κοτσιρέας γεννήθηκε στο Brisbane της Αυστραλίας το 1967.
Σπούδασε φωτογραφία στον
ΑΚΤΟ (1988-89) και από το 1990 δραστηριοποιήθηκε για μία δεκαετία στο χώρο του φωτορεπορτάζ.
Είναι ενεργό μέλος της ΕΦΕ (Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος) και ιδρυτικό μέλος του Φοίβου (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων Φωτογράφων). 
Η νέα χιλιετία γίνεται η αφετηρία αλλαγής στον τρόπο που εκφράζεται καθώς αναλαμβάνει την καλλιτεχνική φωτογράφιση θεατρικών παραστάσεων, την έκδοση λευκωμάτων, τη διαφημιστική φωτογράφιση για μεγάλους οίκους και επιχειρήσεις.
Ασχολείται με την αρχιτεκτονική φωτογραφία καθώς επίσης με τη φωτογράφιση εσωτερικών χώρων και κατοικιών για διάφορα περιοδικά και την αεροφωτογράφιση τοπίων για ταξιδιωτικούς οδηγούς.
Τέλος πολλοί επώνυμοι έχουν εμπιστευθεί το φωτογραφικό του φακό στο Studio που διατηρεί στο Θησείο.
Διδάσκει το μάθημα της Φωτογραφίας στο “City Unity College” και σε τακτά χρονικά διαστήματα παραδίδει σεμινάρια με θέμα την τεχνική και την αισθητική της Φωτογραφίας. 
Έχει στο ενεργητικό του τρεις ατομικές εκθέσεις στην Γκαλερί “ΑΔΑΜ” (Μάιος 2008), στο “Μοναστήρι του Καρόλου” (Ιούλιος 2009) και στο “Αγγέλων Βήμα” (Μάιος - Ιούνιος 2010) και έχει λάβει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις.

Διάρκεια Έκθεσης Φωτογραφίας:
Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου έως Κυριακή 18 Μαρτίου

 

kalamaki square

Ευεργέτου Γιαβάση 3, Πλατεία Αγ. Παρασκευής

Αγία Παρασκευή

Τηλ:  210-6000919 , Fax 210-6000916

www.kalamakisquare.gr / [email protected]