Mon Cousin – Το Ξαδελφάκι μου

Παραγωγή: Γαλλία  2020 

Σε συμπαραγωγή με Βέλγιο 

Διάρκεια: 104 λεπτά

Είδος: Δραματική Κομεντί   

* * *

Σκηνοθεσία: Jan Kounen

Πρωταγωνιστούν: Vincent Lindon, François Damiens, Pascale Arbillot, Lumina Wang, Hadriel Roure, Alix Poisson,Oscar Copp, Capucine Valmary, Anne Benoît, Olivia Gotanègre Eric Laugérias.

ΣΥΝΟΨΗ: Ο Πιερ Παστιέ διευθύνων σύμβουλος μιας πολυεθνικής εταιρείας αλκοολούχων ποτών είναι ανήσυχος, γιατί πρέπει να συναντήσει ξανά τον Αντριέν Παστιέ τον αδέξιο εξάδελφό του και συνιδιοκτήτη του 50% των μετοχών της εταιρείας, προκειμένου να αποσπάσει την υπογραφή του για τη συνέχιση της εκχώρησης της διαχείρισής της. Η ανησυχία του Πιέρ είναι δικαιολογημένη, γιατί όπου και όποτε εμφανίζεται ο Αντριέν, όλα γίνονται περίπλοκα. Ωστόσο, αυτός ο ξάδελφος που φαίνεται να του φέρνει κατ’ επανάληψη κακή τύχη, θα αποδειχθεί πιο έξυπνος και λιγότερο κυνικός από όσο νόμιζε…

O Γιαν Κουνέν, πρώην βιντεοκλιπάς και πάντοτε στιλίστας, επανέρχεται μετά από αρκετά χρόνια στις ταινίες μεγάλου μήκους με ένα buddy movie αταίριαστων χαρακτήρων όπου το κωμικό στοιχείο πηγάζει από την απελπισία του ενός μπροστά στην αφασία του άλλου! Η αλήθεια είναι ότι σπάνια συνυπάρχουν σε ταινία δύο τόσο διαφορετικοί χαρακτήρες εκ των οποίων ο καθένας να κουβαλάει χίλια καντάρια τρέλας αλλά διαφορετικού τύπου: ο ένας είναι τρελαμένος με το χρήμα και την εξουσία, όντας συνεχώς σε μια αγχωμένη κίνηση που μεταδίδεται στο θεατή μέσα από την άψογη ενσάρκωση του Βενσάν Λιντόν ενώ ο άλλος, έχοντας λυμένα τα καθημερινά προβλήματα, το έχει ρίξει στην εναλλακτικότητα και βρίσκεται επίσης σε μια συνεχή ανησυχία που μεταδίδει στο θεατή επίσης με τεράστια επιτυχία ο Φρανσουά Νταμιέν, με μάτι που γυαλίζει και με στόμα μισάνοιχτο που δεν ξέρεις αν γελάει ή αν είναι έτοιμο να δαγκώσει και να κόψει κομμάτι. Αυτοί οι δύο συγγενείς εξ αίματος και απόλυτοι ξένοι εξ ιδιοσυγκρασίας αναγκάζονται να συνυπάρξουν με σπαρταριστά αγχωτικούς ρυθμούς σε ένα road ( αλλά και airplane) movie με ξέφρενο μοντάζ που εντείνει την αίσθηση της συνεχούς κίνησης τους. Το φινάλε θα αποκαλύψει άγνωστους δεσμούς και θα φέρει ανατροπές σε μια κατά τα λοιπά αναμενόμενη feelgood οικογενειακή ιστορία που οφείλει τα πάντα στους δύο εκπληκτικούς πρωταγωνιστές της. 

Διανομή: Weird Wave 

Στις αίθουσες από 19.08.21