Spirit Untamed – Σπίριτ ο Ατίθασος

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2021 

Διάρκεια: 88 λεπτά 

Είδος: Animation 

* * * 

Σκηνοθεσία: Elaine Bogan

co-director: Ennio Torresan 

ΣΥΝΟΨΗ: Η ατίθαση μικρή Λάκι Πρέσκοτ μεγαλώνει κάτω από το άγρυπνο μάτι της θείας Κόρα, που θέλει μόνο το καλό για τη μικρή της ανιψιά αλλά δεν ξέρει πως να της το προσφέρει. Όταν η Λάκι αναγκάζεται να αφήσει την πόλη για να μετακομίσει στην εξοχή κοντά στον πατέρα της, θα δεθεί αναπάντεχα με τον Σπίριτ, ένα άγριο άλογο με αποτέλεσμα η ζωή της να αλλάξει δραματικά. 

Η τηλεοπτική σειρά του Netflix, εμπνευσμένη από την ταινία Σπίριτ, το Άγριο Άλογο του 2002 που είχε προταθεί για Oscar, έδωσε την έμπνευση για αυτή τη χαριτωμένη γουέστερν διδακτική περιπέτεια με ηρωίδα ένα μικρό ατίθασο κορίτσι που ανακαλύπτει τη δύναμη της φιλίας, την ομορφιά της άγριας φύσης και την ελευθερία που την συνοδεύει αλλά και το κακό που βρίσκεται κρυμμένο στην ανθρώπινη φύση. Πεισματάρα αλλά και τρυφερή, η μικρή Λάκι μοιάζει πολύ με τον νέο της φίλο, τον επίσης ατίθασο και πεισματάρη Σπίριτ που θα κάνει τα πάντα για να προστατέψει την οικογένεια του από τους αλογοκλέφτες. Η αγάπη του Σπίριτ για την ελευθερία θα δώσει το καλύτερο παράδειγμα στην Λάκι αλλά και στους φίλους της που θα ξεκινήσουν μια ριψοκίνδυνη πορεία διάσωσης αψηφώντας τις δυσκολίες της διαδρομής.

Η δημιουργός της ταινίας, Ελέιν Μπόγκαν είχε εργαστεί στον σχεδιασμό και την παραγωγή του «How to Train Your Dragon» και εδώ παρουσιάζει την πρώτη της ολοκληρωμένη σκηνοθετική δουλειά, αφήνοντας πολλές μελλοντικές υποσχέσεις για το είδος.

Τα παιδιά και ιδιαίτερα τα κορίτσια θα μαγευθούν από τη συγκινητική και καλοφτιαγμένη αυτή ιστορία ενώ οι μεγαλύτεροι ίσως γίνουν ξανά λίγο παιδιά… 

Διανομή: Tulip Entertainment 

Στις αίθουσες από 12.08.21 μεταγλωττισμένο στα Ελληνικά