Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά για 2 μερίδες

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (600 γρ. περίπου)

1 κ.γλ. βούτυρο

250 ml κρέμα γάλακτος

2-3 κ.σ. μουστάρδα

250 ml ζωμό κότας ή νερό

1 ποτ.κρ. λευκό κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Κόψτε το κοτόπουλο σε φέτες ή κύβους (καρέ) και αλατοπιπερώστε.

2. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε το βούτυρο σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και τσιγαρίστε ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να ροδίσουν καλά. Σβήστε με κρασί και αφήστε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί.

3. Προσθέστε το ζωμό ή νερό και βράστε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μείνουν ελάχιστα υγρά. Κατόπιν βάλτε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα και βράστε επιπλέον 5 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε.

 

Hints & Tips

Συνοδέυστε με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.

Λόγω της μεγάλης ποσότητας σε θερμίδες μπορείτε να το συνοδεύσετε με ψητά λαχανικά ή σαλάτα.

Αντικαταστήστε το ζωμό κότας με κύβους του εμπορίου.

Χρησιμοποιήστε μουστάρδα Dijon ή Savora αντί της απλής.