Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας
Υλικά για 2 μερίδες
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (600 γρ. περίπου)
1 κ.γλ. βούτυρο
250 ml κρέμα γάλακτος
2-3 κ.σ. μουστάρδα
250 ml ζωμό κότας ή νερό
1 ποτ.κρ. λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Κόψτε το κοτόπουλο σε φέτες ή κύβους (καρέ) και αλατοπιπερώστε.
2. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε το βούτυρο σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και τσιγαρίστε ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να ροδίσουν καλά. Σβήστε με κρασί και αφήστε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί.
3. Προσθέστε το ζωμό ή νερό και βράστε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μείνουν ελάχιστα υγρά. Κατόπιν βάλτε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα και βράστε επιπλέον 5 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε.
Hints & Tips
Συνοδέυστε με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.
Λόγω της μεγάλης ποσότητας σε θερμίδες μπορείτε να το συνοδεύσετε με ψητά λαχανικά ή σαλάτα.
Αντικαταστήστε το ζωμό κότας με κύβους του εμπορίου.
Χρησιμοποιήστε μουστάρδα Dijon ή Savora αντί της απλής.