Black Widow – Μαύρη Χήρα

 

Παραγωγή: ΗΠΑ 2021 

Διάρκεια: 133’ 

Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας 

* * * 

Σκηνοθεσία: Cate Shortland 

Πρωταγωνιστούν: Scarlett Johansson, Florence Pugh, Rachel Weisz, David Harbour, O-T Fagbenle, William Hurt, Ever Anderson, Violet McGraw, Ray Winstone, Olga Kurylenko, Julia Louis Dreyfous. 

ΣΥΝΟΨΗ: Μια επικίνδυνη συνοµωσία φέρνει τη Νατάσα Ρομανόφ, γνωστή ως Black Widow, αντιµέτωπη µε τις ρίζες της. Ένας αντίπαλος από το παρελθόν την καταδιώκει ανελέητα και η Νατάσα θα βρεθεί να παλεύει µε το κατασκοπικό παρελθόν της, αλλά και τις διαλυµένες σχέσεις που άφησε πίσω της πριν γίνει µία από τους Εκδικητές.

Η πρώτη ταινία του 4ου κύκλου του Marvel Cinematic Universe είναι επιτέλους εδώ μετά από ένα χρόνο καθυστερήσεων λόγω της πανδημίας. Μια πανάκριβη και ευπρόσωπη παραγωγή που μας μεταφέρει πίσω στο χρόνο, πριν την αποκάλυψη του EndGame, πριν τον αδυσώπητο πόλεμο του Infinity War, για να μας διηγηθεί την προσωπική ιστορία της Black Widow από το σημείο της διάλυσης των Εκδικητών μετά το Civil War αλλά και πιο πριν, πολύ πιο πριν, όταν ακόμη η Black Widow ήταν η μικρή Νατάσα Ρομανόφ.

Συναρπαστικό αφιέρωμα σε μια από τις βασικές ηρωίδες του σύμπαντος της Marvel, μας αποκαλύπτει τα «μυστικά του επαγγέλματος» μιας Black Widow (τα οποία δεν πρόκειται να αποκαλύψουμε εδώ) και μας συστήνει την οικογένειά της, με όλα τα ντεσού και τα ντεφό της. Η ταινία της ταλαντούχας Αυστραλής δημιουργού Cate Shortland, σε πλήρη συμμόρφωση με τις τρέχουσες ιδεολογικές τάσεις του Χόλιγουντ, είναι κατά βάθος μια γυναικεία υπόθεση, με τη Νατάσα να κλείνει τους λογαριασμούς της τόσο με τον πατέρα της όσο και με κάθε είδους πατερούληδες-εκπρόσωπους πατριαρχικών καθεστώτων.

Η Σκάρλετ Γιόχανσον, φρέσκια από τις οσκαρικές της υποψηφιότητες, επιστρέφει στο κοστούμι της Black Widow, σαφώς με άλλο αέρα, περιφέροντας την δυναμική λάμψη της ανάμεσα σε CGI και θεαματικά stunts ως σύγχρονο blockbuster αντίτυπο της Ίνγκριντ Μπέργκμαν ενώ η ταινία αποτελεί και την είσοδο στο MCU της δυναμικής Γελένα την οποία υποδύεται μοναδικά η Φλόρενς Πιου.

Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε για την ταινία χωρίς να κάνουμε spoilers οπότε σας αφήνουμε, με την υποσημείωση ότι η έμφαση στη δράση συχνά ξεστρατίζει την πλοκή και αποδυναμώνει την αφήγηση, και ευχόμαστε κατά τα λοιπά καλή διασκέδαση στο κοινό και καλές εισπράξεις στη διανομή.

Εννοείται ότι δεν φεύγουμε μέχρι να τελειώσουν οι τίτλοι τέλους...

Διανομή: Feelgood Entertainment

Από 08.07.21 στους κινηματογράφους