Ένα Ταξίδι στα Αστέρια…του Μπάσκετ

 

Το Ταξίδι στα αστέρια είναι μια ταινία για τον Παναθηναϊκό, για το μπάσκετ, για τον αθλητισμό, για τα 100 χρόνια δόξας μιας ομάδας, για μια Οικογένεια! 

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Χρήστος Δήμας, οι συντελεστές της ταινίας, και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παναγιώτης Τριαντόπουλος μας προσκάλεσαν για την επίσημη παρουσίαση της ταινίας, σε έναν χώρο ταιριαστό, όπως είναι το ΟΑΚΑ.

Να πούμε ότι η ταινία θα προβληθεί το Σεπτέμβριο στη μεγάλη οθόνη σε διανομή της Feelgood Entertainment αλλά για τους φανατικούς και τους ανυπόμονους θα υπάρξει μια διαδικτυακή «πρεμιέρα» στις 27 και 28 Ιουνίου μέσω viva.gr (λεπτομέρειες παρακάτω). 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Στη συνέντευξη τύπου στην οποία παραβρέθηκαν οι βασικοί συντελεστές της ταινίας, ειπώθηκαν μεταξύ άλλων και τα παρακάτω:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ (σκηνοθέτης) : Η ταινία δημιουργήθηκε χωρίς καμία παρέμβαση επί της ουσίας από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που όταν είδε το τελικό αποτέλεσμα…θα πω ένα πράγμα: υπήρξε συγκίνηση! Κι αυτό είναι μια μεγάλη αμοιβή για ένα ταξίδι τριών χρόνων…στο οποίο έπρεπε να βρω τι είναι αυτό που κάνει μια ομάδα μεγάλη…έπρεπε να βρω αυτά τα βλέμματα κι αυτή τη συνθήκη που θα μας επέτρεπε ενώ νομίζουμε ότι μιλάμε για μπάσκετ να δείξουμε ότι μιλάμε για κάτι μεγαλύτερο, μιλάμε για οικογένεια, για υπερβάσεις για το τίμημα αυτών των υπερβάσεων για το όνειρο που εκπροσωπεί ο αθλητισμός. Ήταν ένα δώρο για μένα  αυτή η ταινία αφού ως νέος υπήρξα παίκτης στον Πανελευσινιακό αλλά δεν τα κατάφερα να γίνω τόσο καλός ώστε να παίξω σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό….Αυτή η ταινία μου έκανε ένα δώρο και προσπάθησα να περιέχει όλο το νόστο για μια ένδοξη εποχή και ευχαριστώ τους ηθοποιούς και συνεργάτες που με εμπιστεύθηκαν και ήρθαν στην ταινία.   

ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ Υποδύομαι τη Στέλλα, το δεξί χέρι του Παύλου Γιαννακόπουλου. Είναι ένας μικρός ρόλος, αλλά με δυναμική που η Στέλλα την έπαιρνε δανεική για να μπορεί να είναι βοηθός του Παύλου Γιαννακόπουλου. Όταν με πήρε ο Χρήστος να μου προτείνει αυτόν τον ρόλο ξαφνιάστηκα. Διαβάζοντας το σενάριο, αν και είμαι τελείως άσχετη με το μπάσκετ παρασύρθηκα από την ιστορία και από την προσωπική ανάμειξη των ηρώων. Αυτή η ταινία δεν είναι μία ιστορία για το μπάσκετ, αλλά για την προσωπική διαδρομή της οικογένειας.

ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΑΡΑΣ (Υποδύεται τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο) Έχω την αίσθηση ότι μπορούσα και καλύτερα. Είναι δύσκολο να σου δίνουν την ευθύνη να κάνεις ένα άνθρωπο που περπατάει ανάμεσά μας. Γι’ αυτό κάναμε συναντήσεις μαζί του, συζητήσαμε. Ήθελα να πάρω την εμπιστοσύνη του. Η εμπιστοσύνη δίνει επιπλέον ευθύνη. Ο τρόπος που προσέγγισα αυτήν την παρουσία είναι με σεβασμό απέναντι στον ιδρώτα, τον μόχθο και στα όνειρα, όχι μόνο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου αλλά και των προηγούμενων και των επόμενων. Το κομμάτι του είναι του ανθρώπου που φέρει το επόμενο, που παίρνει τη σκυτάλη.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (πρόεδρος ΚΑΕ Παναθηναϊκός): Αποφασίσαμε να μαζευτούμε εδώ που είναι το σπίτι μας. Αφού μιλάμε για μία οικογένεια έπρεπε να είμαστε κάτω από τα λάβαρα της ομάδας και κάτω από τους δύο Πατριάρχες του συλλόγου. Η ταινία δείχνει πως μπήκαν οι βάσεις και οι αξίες της ομάδας, πως ξεκίνησε η οικογένεια. Δεν βασίζεται τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, όσο σε αυτό της ηθικής και της αγάπης. Έχω ζήσει κοντά σε αυτή την οικογένεια τόσα χρόνια. Θεώρησα δύσκολο για μία ταινία να αποτυπώσει μέσα σε δύο ώρες όσα νιώθεις κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους. Θέλω όμως να πω μπράβο σε όλους. Είναι μία καταπληκτική δουλειά. Νιώσαμε αυτό που θέλαμε να νοιώσουμε το νοιώσαμε. Θα δείτε την ταινία και θα το καταλάβετε ότι όλοι όσοι συμμετείχαν έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς και ευχαριστούμε κυρίως την οικογένεια για το ταξίδι που μας χάρισε, το ταξίδι στα αστέρια.

Η ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK

https://www.youtube.com/watch?v=Q66yi1r9PwI 

Η ΤΑΙΝΙΑ

Το 1987 μια οικογένεια που λάτρευε τον Παναθηναϊκό, η οικογένεια Γιαννακόπουλου, πήρε την απόφαση να αναλάβει τα ηνία του μπασκετικού τμήματος ανδρών του Συλλόγου. Μια απόφαση που έμελλε να το οδηγήσει σε ένα ταξίδι στα Αστέρια.

Το υπέροχο αυτό ταξίδι με πολλές στιγμές γεμάτες κυρίως νίκες, ήττες, χαρές, λύπες, αλλά και έξι ευρωπαϊκά τρόπαια αποτυπώνεται μέσα από την κινηματογραφική αυτή ταινία.

Από την ίδρυση του ανδρικού τμήματος το 1919, την πρώτη παρουσίαση της γυναικείας ομάδας το 1937, την αντιστασιακή δράση των αθλητών του στα χρόνια της Κατοχής, το πώς σώθηκαν από τους κατακτητές τα τρόπαια της ομάδας, το χτίσιμο του Κλειστού κάτω από τις εξέδρες του «Απόστολος Νικολαΐδης» και την ονοματοδοσία του ως «Τάφος του Ινδού». Την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Κυπελλούχων, την… καρτούν εκδοχή από το ιστορικό βανάκι του Κώστα Μουρούζη μέχρι τη στιγμή-«σταθμό» στην ιστορία της ομάδας: την ανάληψη της διοίκησής της από την οικογένεια Γιαννακόπουλου, η οποία την έφερε στην κορυφή της Ευρώπης.

Μικρές και μεγάλες ιστορίες, ορατοί και αόρατοι πρωταγωνιστές από την εκατόχρονη διαδρομή της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, αποτυπώνονται κινηματογραφικά σε αυτοτελή φιλμικά στιγμιότυπα, που άλλοτε φέρνουν κάτι από γέλιο και άλλοτε συγκίνηση και ανατριχίλα... 

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας

Executive Producer : Βίκυ Λάσκαρη

Εκτέλεση Παραγωγής: Πάνος Παπαχατζής

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κώστας Τριανταφύλλου

Μοντάζ: Στέλλα Φιλιπποπούλου

Μουσική: Νίκος Κυπουργός

Σκηνικά: Κική Πίττα

Κοστούμια: Κατερίνα Ζούρα

Ηχοληψία: Ντίνος Κίττου

Σχεδιασμός Ήχου: Νίκος Κωνσταντίνου

Μίξη Ήχου: Κώστας Φυλακτίδης

Οργάνωση Παραγωγής: Δημήτρης Γκάνος

Διεύθυνση Παραγωγής: Γιάννης Καραντάνης

Μακιγιάζ: Δήμητρα Γιατράκου 

Πρωταγωνιστούν: Δάνης Κατρανίδης, Θέμης Πάνου, Αργύρης Πανταζάρας, Γιώργος Γάλλος, Βαγγέλης Μουρίκης, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Gilles Touchais, Μάρκος Λεζές, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Νίκος Αρβανίτης, Τάσος Ιορδανίδης, Ιωάννα Πηλιχού, Χρήστος Πλαΐνης, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Γιώργος Γεροντιδάκης, και ο Κώστας Αποστολάκης.

Φιλική Συμμετοχή: Ζέτα Μακρυπούλια 

Παρακάτω το trailer 

Δείτε πρώτοι την ταινία μέσω online streaming στις 27 Ιουνίου στο www.viva.gr.

Για πληροφορίες και αγορά εισιτηρίου εδώ:

https://www.viva.gr/tickets/cinema/streaming/taksidi-sta-asteria/