Fast & Furious 9 (F9) - Μαχητές των Δρόμων 9

 

Παραγωγή: ΗΠΑ 2021 

Διάρκεια: 145’ 

* * * ½ 

Σκηνοθεσία: Justin Lin 

Πρωταγωνιστούν: Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris 'Ludacris' Bridges, Nathalie Emmanuel, Charlize Theron, John Cena, Finn Cole, Sung Kang, Anna Sawai, Helen Mirren, Kurt Russell, Lucas Black, Shad Moss, Thue Ersted Rasmussen, Don Omar, Shea Whigham, Vinnie Bennett, JD Pardo, Michael Rooker, Jim Parrack. 

ΣΥΝΟΨΗ: Ο Ντόμινικ Τορέτο ζει μια ήσυχη ζωή μαζί με την Λέτι και τον μικρό γιο του Μπράιαν, μια ηρεμία που ωστόσο δεν μέλλει να κρατήσει πολύ αφού το παρελθόν είναι πανταχού παρόν. Αυτή τη φορά η ομάδα συγκεντρώνεται ξανά, με σκοπό να σταματήσει μια συνωμοσία παγκοσμίων διαστάσεων αλλά και την παλιά της γνώριμη, την πολυμήχανη Σάιφερ. Στην ιστορία όμως εμπλέκεται και κάποιος που ο Ντόμινικ νόμιζε ότι δεν θα ξαναδεί ποτέ: ο χαμένος αδελφός του, ο ικανός οδηγός αλλά και αδίστακτος εγκληματίας Τζέικομπ Τορέτο. 

«Όσο γρήγορος και αν είσαι, δεν μπορείς να προσπεράσεις το παρελθόν σου»: αυτό είναι το tagline του 9ου κεφαλαίου της κινηματογραφικής σειράς Fast & Furious (εξαιρούμε το ατυχές spin off του Hobbs & Saw) που έρχεται επιτέλους στις οθόνες με πάνω από ένα χρόνο καθυστέρηση, η οποία όμως, όπως αποδεικνύεται, άξιζε τον κόπο. Στα χέρια του έμπειρου μάστερ της σειράς Τζάστιν Λιν που μας έχει δώσει μεταξύ άλλων και ένα από τα καλύτερα φιλμ της, το 5ο που διαδραματιζόταν στο Ρίο, οι πολυαγαπημένοι του παγκόσμιου κοινού μαχητές της ασφάλτου «απογειώνονται» κυριολεκτικά σε άλλα επίπεδα (κάθε είδους). Ανάμεσα σε αριστουργηματικές σκηνές δράσης στις οποίες μεγαλουργεί ο μέγας μαιτρ των κασκαντέρ Spiro Razatos,  παρακολουθούμε μια δυνάμει δραματική ιστορία θαμμένων στο παρελθόν οικογενειακών μυστικών που διασταυρώνεται με την πλοκή μιας συναρπαστικής  κατασκοπικής ταινίας που φέρνει τους ήρωες μας στα πέρατα του κόσμου (και ακόμη παραπάνω) και σε αποστολές που δεν είχαν ποτέ φανταστεί. Από το Λονδίνο μέχρι το Τόκιο, από την κεντρική Αμερική μέχρι το Εδιμβούργο και από τα κρησφύγετα του Αζερμπαϊτζάν μέχρι τους δρόμους της Τιφλίδας, αυτοκίνητα διαλύονται, αυτοκίνητα προσγειώνονται σε αεροπλάνα εν πτήσει, αυτοκίνητα πηδάνε γκρεμούς και άλλα τέτοια πολλά και θαυμαστά. Φυσικά όλα αυτά με μια γερή επικάλυψη αυτοπαρωδίας σε εξωφρενικό βαθμό, τόσο που να μην ξέρεις αν πρέπει να τσιτωθείς με τη δράση ή να ξεκαρδιστείς στα γέλια με το τρολάρισμα των διαλόγων που ανεβάζει το επίπεδο σε ένα απρόσμενο συνδυασμό αδελφών Μαρξ και Τζέιμς Μποντ.

Σινεμά φτιαγμένο για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οθόνη και για μαζική κινηματογραφική έξοδο, το 9ο κεφάλαιο της σάγκας των Μαχητών είναι απλά αυτό που λένε «δεν υπάρχει!».

Διανομή: Tulip

Από 17.06.21 στους κινηματογράφους