Ο Μικρός Πρίγκηπας σε νέα έκδοση από την Χάρτινη Πόλη

 

«Όλοι οι μεγάλοι ήταν παιδιά πρώτα… Αλλά λίγοι το θυμούνται».

Ήταν 6 Απριλίου του 1943 όταν εκδόθηκε για πρώτη φορά και από τότε αγγίζει τις καρδιές μεγάλων και μικρών, διαχρονικά. Έχει μεταφραστεί σε 300 γλώσσες, βρίσκεται στη δεύτερη θέση του καταλόγου των βιβλίων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως, ενώ έχει επηρεάσει αναγνώστες διαφορετικών γενεών με τις ιδεαλιστικές παρατηρήσεις του σχετικά με τη ζωή και την ανθρώπινη φύση και τις συμπυκνωμένες δόσεις σοφίας του.

Δεν είναι άλλο από το παραμύθι του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ «Ο Μικρός Πρίγκιπας», το οποίο πλέον κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη με την αυθεντική εικονογράφηση, έπειτα από απόκτηση των δικαιωμάτων για την ελληνική γλώσσα.

Πλοκή και συγγραφέας

Ο Μικρός Πρίγκιπας είναι ένα αγόρι με κατάξανθα μαλλιά που ζει σε έναν τόσο δα μικρό πλανήτη με τρία ηφαίστεια και ένα ντελικάτο, αλλά δύστροπο τριαντάφυλλο. Μια μέρα, στενοχωρημένος με το λουλούδι που ήταν όλο απαιτήσεις, αποφάσισε να φύγει.

Επισκέφθηκε πολλούς πλανήτες, ώσπου έφτασε στη Γη και ανακάλυψε ότι τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή δεν είναι αυτά που βλέπουμε με τα μάτια, αλλά αυτά που αισθανόμαστε με την καρδιά.

Ο Μικρός Πρίγκιπας είναι το διασημότερο μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ και ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Παρόλο που θεωρείται παιδικό βιβλίο, στην ουσία είναι ένα αλληγορικό, αντιπολεμικό μυθιστόρημα για μικρούς και μεγάλους.

Συλλεκτική σειρά

Οι εκδόσεις Χάρτινη Πόλη έχουν δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη, συλλεκτική σειρά με την αυθεντική εικονογράφηση, εμπνευσμένη από τον Μικρό Πρίγκιπα. Αυτή περιλαμβάνει εκτός από το παραπάνω, σκληρόδετο βιβλίο και χρωμοσελίδες, κουτιά δραστηριοτήτων, βιβλία με σφραγιδάκια, αυτοκόλλητα, μαγνητικούς σελιδοδείκτες και σφραγιδάκια επιβράβευσης. Μέσα στην Άνοιξη, δε, πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα ακόμη βιβλίο με τον Μικρό Πρίγκιπα για μεγαλύτερα παιδιά (8+). Η ιστορία φυσικά θα είναι η ίδια, όμως το format του θα είναι προσαρμοσμένο στην ηλικιακή ομάδα που απευθύνεται.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα των εκδόσεων: www.hartinipoli.gr

Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος: Ο Μικρός Πρίγκιπας

Τίτλος σειράς: Κλασικά για Μικρά Παιδιά

Συγγραφέας: Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ

Εικονογράφηση: Με την αυθεντική εικονογράφηση

Εκδόσεις: Χάρτινη Πόλη

Κατηγορία: Κλασικά εικονογραφημένα

Ηλικία: από 5 ετών

Εξώφυλλο: Σκληρό

Ημερομηνία έκδοσης: Μάρτιος 2021

Σελίδες: 36

ISBN: 9789606215483

Τιμή: 9,90 €