Man on a ledge - Στενά περιθώρια

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2012

Διάρκεια:  102 λεπτά

Είδος: Θρίλερ

Σκηνοθεσία: Asger Leth

Πρωταγωνιστούν: Sam Worthington, Elizabeth Banks, Jamie Bell, Antony Mackie, Genesis Rodriguez, Ed Harris, Edward Burns, Kyra Sedgwick, Jason Kolotouros.

Υπόθεση: Ένας άγνωστος, καλοντυμένος άντρας με κουστούμι βγαίνει από το μετρό της Ν. Υόρκης και κατευθύνεται στο πολυτελές ξενοδοχείο Roosevelt, στο κέντρο του Μανχάταν. Κλείνει μια σουίτα κι αφού παραγγείλει ένα εκλεκτό γεύμα με αστακό και σαμπάνια, γράφει ένα σημείωμα κι αμέσως μετά βγαίνει στο περβάζι του 20ού ορόφου, απειλώντας να πέσει στο κενό αν δε μιλήσει με μια συγκεκριμένη αστυνομικό μεσολαβήτρια. Ο Νικ Κάσιντι (Σαμ Ουόρθινγκτον), πρώην αστυνομικός και νυν φυλακισμένος για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, είναι απελπισμένος κι έτοιμος να φτάσει στα άκρα. Απεγνωσμένος βρίσκει  την πρώτη ευκαιρία για να αποδράσει και να βάλει μπροστά το σχέδιο της σωτηρίας του. Κι ενώ πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στο δρόμο, η αστυνομία περικυκλώνει την περιοχή και ικανοποιεί την απαίτηση του Νικ να μιλήσει με την αστυνομική μεσολαβήτρια Λίντια Άντερσον. Η Λίντια όμως δε γνωρίζει πως η ίδια αποτελεί κομμάτι του σπουδαίου σχεδίου του Νικ, ενός σχεδίου που θα μπορούσε ίσως να δώσει και στους δυο μια δεύτερη ευκαιρία.

Συναρπαστικό αστυνομικό θρίλερ γυρισμένο στους δρόμους της Νέας Υόρκης που αποτελεί και το ντεμπούτο του Δανού σκηνοθέτη Άσγκερ Λεθ στις χολιγουντιανές ταινίες μυθοπλασίας. Οι μετοχές του πρωταγωνιστή Σαμ Γουόρθινγκτον μετά το Avatar  παραμένουν ανεβασμένες.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 26.01.12.