Μανώλης Μητσιάς: «Σταθμοί και Δρομολόγιο»

Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Ιανουαρίου, ώρα 8:30μμ

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

 


«Εν αρχή ην ο Λόγος». Αυτός ο κανόνας καθόρισε την καριέρα του Μανώλη Μητσιά, καταξιώνοντάς τον ως ιδανικό ερμηνευτή των μεγάλων Ελλήνων δημιουργών και των κορυφαίων ποιητών μας. Αμέτρητων τραγουδιών που συνθέτουν τη σύγχρονη ελληνική έντεχνη και λαϊκή δημιουργία - υπογεγραμμένων απ’ τους Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλο, Σταύρο Ξαρχάκο, Δήμο Μούτση, Θάνο Μικρούτσικο, Σταμάτη Κραουνάκη, Λουκιανό Κηλαηδόνη, Ηλία Ανδριόπουλο, Χρήστο Λεοντή κ.ά. σε στίχους των Γιώργου Σεφέρη, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, Γιάννη Ρίτσου, Νίκου Καρούζου, Νίκου Γκάτσου, Μάνου Ελευθερίου, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Λίνας Νικολακοπούλου κ.ά. - που ο ίδιος σφράγισε με τη χαρακτηριστική δωρικότητα της φωνής του και τη σεμνή προσωπικότητά του.


Αυτές λοιπόν, οι πολυταξιδεμένες μελωδικές αποσκευές του Μανώλη Μητσιά στην ελληνική οικουμενικότητα των πέντε ηπείρων, γεμάτες με το πολύτιμο υλικό των 65 δίσκων του, θα ανοίξουν στη σκηνή του Μεγάλου Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, στις 8.30 το βράδυ, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, «για να διακονηθούν ξανά μέσω της μουσικής έκφρασης και της εκφοράς λόγου, έννοιες που διατρέχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια τον ελληνικό πολιτισμό, όπως η αρμονία, η αισθητική, το μέτρο και το κάλλος». Το πρόγραμμα της συναυλίας-οδοιπορικού στο ελληνικό πεντάγραμμο από τον Μανώλη Μητσιά εμπλουτίζεται και συμπορεύεται με παραδοσιακά τραγούδια της πατρίδας του που ο Μακεδόνας ερμηνευτής έχει εντάξει στο ρεπερτόριό του από το ξεκίνημα της πορείας του στο τραγούδι. Τον Μανώλη Μητσιά συνοδεύουν επί σκηνής τα περίφημα «Χάλκινα της Γουμένισσας», 8μελής Λαϊκή Ορχήστρα και η τραγουδίστρια Νάνα Μπινοπούλου.

Παίζουν οι μουσικοί: Ηρακλής Ζάκκας (μπουζούκι, μαντολίνο), Βασίλης Δρογκάρης (ακορντεόν), Γιώργος Μπεχλιβάνογλου (κλασική κιθάρα), Παναγιώτης Σαμαράς (ακουστική κιθάρα), Αλέξανδρος Μποτίνης (βιολοντσέλο),  Χάρης Μέρμηγκας (κοντραμπάσο), Γιάννης Σαρίκος (ντραμς, κρουστά) και Αχιλλέας Γουάστωρ (πιάνο) ο οποίος υπογράφει και την ενορχήστρωση.

Οι συναυλίες του Μανώλη Μητσιά εντάσσονται στη Σειρά Ειδικές Εμφανίσεις

 

Οι τιμές των εισιτηρίων για τις συναυλίες είναι 14,00 (Φοιτητικά) - 25,0035,0050,00 € (Διακεκριμένη Ζώνη). Ειδικές τιμές: € 7,50 (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), € 9,50 (65+, πολύτεκνοι)

 

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Τηλ.Εισιτηρίων: 210 7282333

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 7282000