Χάρις Αλεξίου – Δήμητρα Γαλάνη

Η Ελληνική Θεαμάτων υποδέχεται τη νέα χρονιά στο Παλλάς με ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός, τη μουσική συνάντηση δύο κορυφαίων προσωπικοτήτων της ελληνικής μουσικής.

Η Χάρις Αλεξίου και η Δήμητρα Γαλάνη, - τριάντα χρόνια μετά τα Τραγούδια της Χθεσινής Μέρας – ανταμώνουν στη σκηνή του Παλλάς για δεκαπέντε παραστάσεις «Σε Μπλε Βελούδο». Ενώνουν τις φωνές τους και δημιουργούν έναν μαγευτικό μουσικό πίνακα με τραγούδια που λάμπουν ακούραστα σαν άστρα στο στερέωμα της σύγχρονης ζωής μας. Όπως φυλάμε κοσμήματα που αγαπάμε σε θήκες βελούδινες, όπως χαρακτηρίζουμε τις απαλές, ζεστές φωνές ίδιο βελούδο, όπως φωτίζει τ’ ουρανού το μπλε τη νύχτα. Όπως θα κυλήσουν οι δυο ώρες του προγράμματος μέσα από τραγούδια σταθμούς της μακρόχρονης και πολύχρωμης πορείας τους στο ελληνικό τραγούδι. Κάτι ακριβό, λιτό, γερό και όμορφο, όπως αξίζει σε δυο τέτοιες διαδρομές.

Απ’ τις αρχές του ’70 μέχρι σήμερα, σ’ ένα μικρόφωνο μπροστά και γύρω ο κόσμος μια αγκαλιά, μέσα απ’ τη χάρη της φωνής τους, να μαγεύεται, να ταξιδεύει, να τραγουδάει μαζί τους. Τέσσερις δεκαετίες στη σκηνή. Η πορεία τους, οι μεγάλες στιγμές τους, η νίκη τους στο χρόνο, η αγάπη τους για τον καινούργιο ήχο και λόγο γίνονται καθρέφτης της ομορφιάς και της δύναμης που αναδύει το ελληνικό τραγούδι, όταν υπηρετείται με αγάπη και ήθος. Δύο μεγάλες φωνές, που τις φωνάζουμε τόσες γενιές με τα  μικρά τους ονόματα.

«Δεν ξέρω πώς φαντάζεται ο περισσότερος κόσμος αυτή τη διαδρομή. Εγώ αισθάνομαι ότι ήμουν πάνω σ’ ένα άλογο και κάλπαζα κι έτρεχα και περνούσα από τόπους διάφορους, συναντούσα διάφορους ανθρώπους, χαιρόμουν που τους συναντούσα, που τραγουδούσα διαφορετικά πράγματα, που είχα αποδοχή» λέει η Χάρις Αλεξίου.

Και όπως η Δήμητρα Γαλάνη παρατηρεί: «Επειδή οι ιλιγγιώδεις ταχύτητες της δισκογραφικής αγοράς κάνουν τα 40 χρόνια να φαίνονται πάρα πολλά. Επειδή μπορεί και να είναι έτσι για την πορεία ενός καλλιτέχνη και σίγουρα έτσι για την ζωή ενός ανθρώπου. Επειδή το πρόσωπο ενός τραγουδιστή είναι τα τραγούδια που διαλέγει να πει. Επειδή επιτυχία σημαίνει να μπορεί ένας καλλιτέχνης να διαχειρίζεται το παρελθόν του σαν να ήταν παρόν κι επειδή μέσα απ’ το παρελθόν σχεδιάζεται το μέλλον» η συνάντησή τους στη σκηνή του Παλλάς θα είναι η πιο πιστή προβολή αυτού που αντέχει στην καρδιά μας σαν αλήθεια, η πιο δικιά μας, τελικά, μεταπολίτευση.

«Να είναι όλα τόσο όμορφα σαν την αγάπη μας γι’ αυτό που κάνουμε, να χαρεί ο κόσμος όσο κι εμείς». Έτσι είπαμε, έτσι πράξαμε. «Ναι! Σαν “σε μπλε βελούδο» είπε η Λίνα Νικολακοπούλου κι άρχισε το “κέντημα”, από τις τρεις μας. Μαζί επί σκηνής, για δυόμισι ώρες, να δένουμε τα τραγούδια μεταξύ τους με το ύφος, το ήθος, τον ρυθμό, τον αναστεναγμό και την χαρά τους. Οι μουσικοί μας -κοινή ομάδα- βάλανε όλη τους την έμπνευση στις ενορχηστρώσεις. «Σας καμαρώνουμε μας είπαν».Ο Γιώργος Γαβαλάς και ο Γιάννης Μουρίκης μας έφεραν την μακέτα των σκηνικών. Μίνιμαλ είπαν, «δεν χρειάζεστε εσείς πολλά-πολλά». Η Ελευθερία Ντεκώ μίλησε επίσης για απλότητα στους φωτισμούς. Σαν να μην πέρασε μια μέρα από την τελευταία μας φορά οι φωνές μας ενώθηκαν πάλι με άπειρη συγκίνηση. Από τον «Μαρμαρωμένο Βασιλιά» και την «Χαλασιά» ως τα «Στερεότυπα» και το «Δι’ Ευχών». Από τα τραγούδια των μεγάλων συνθετών και στιχουργών μας ως τα τραγούδια που γράψαμε και εμείς οι ίδιες όλα αυτά τα χρόνια της πορείας μας μέσα στην μουσική. Καλωσορίζουμε τον κόσμο να περάσει δυόμισι ώρες συγκίνησης. Ένωση και μοίρασμα με το τραγούδι μας.

Χάρις ΑλεξίουΔήμητρα Γαλάνη

 

Το κοινό που έχει αποδείξει την αγάπη του όλα αυτά τα χρόνια, ανταποκρίνεται και πάλι θερμά αφού ήδη 10.000 θεατές έχουν προαγοράσει τα εισιτήρια τους για τις μουσικές παραστάσεις ΣΕ ΜΠΛΕ ΒΕΛΟΥΔΟ!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: ΛΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Σκηνογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΡΙΚΗΣ

Σχεδιασμός Φωτισμών: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΤΕΚΩ

Ενορχηστρώσεις: ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΥΚΑΣ,  ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΙΟΥ

Σχεδιασμός ήχου: ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ

Υπεύθυνοι ήχου stage: ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Management: ΟΛΓΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ

Οργάνωση παραγωγής: ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

ΜΟΥΣΙΚΟΙ:

ΘΑΝΟΣ ΓΚΙΟΥΛΕΤΖΗΣ - βιολί

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ - τρομπόνι, ευφώνιο, τρομπέτα

ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ- μπουζούκι, κιθάρα ακουστική, λαούτο ισπανικό

ΛΑΜΠΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ - ηλεκτρική κιθάρα

ΚΟΣΜΑΣ ΚΟΚΟΛΗΣ - μπουζούκι, κιθάρα ακουστική

ΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ - μπάσο ηλεκτρικό/ ακουστικό

ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - τύμπανα

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΥΚΑΣ - πιάνο, keyboards

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΙΟΥ - πιάνο, keyboards, harmonica

 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 13, 14, 15, 20, 21, 22, 27, 28, 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

17, 18, 19, 24, 25, 26, ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 60€ (ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ), 55€, 50€, 45€, 40€, 35€, 25€, 20€.

 

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Στα ταμεία του Παλλάς
CityLink, Βουκουρεστίου 5 Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3213100

Με πιστωτική κάρτα: 210 81 0 81 81

Κρατήσεις μέσω Internet: www.ellthea.gr και  στο www.tickethour.com