Ο κήπος των μουσικών τέρψεων

Rising Stars

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, 20.30

Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος


Πέντε νεαροί μουσικοί: o φλαουτίστας Έρικ Μπόσγκραφ, η φετινή πρόταση της  Concertgebouw του Άμστερνταμ  και του Palais des Beaux Arts των Βρυξελλών  και το Κουαρτέτο Μοντιλιάνι που εκπροσωπεί  τρεις γερμανικές αίθουσες μουσικής: την Laeiszhalle Elbphilharmonie του Αμβούργου, την Koelner Philharmonie της Κολωνίας και  την Festspielhaus του Μπάντεν Μπάντεν συναντώνται μια μοναδική βραδιά στην Αθήνα για να μοιραστούν τη σκηνή της Αίθουσας Δημήτρης Μητρόπουλος την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012 στις 20.30 το βράδυ. Το πρώτο μέρος της βραδιάς είναι αφιερωμένο σε έργα για φλάουτο με ράμφος (recorder) των Βαν Έυκ, Άντριεσσεν, Στραβίνσκυ και του «δικού μας» Παναγιώτη Κόκορα. Στο δεύτερο μέρος, θα παρουσιαστούν συνθέσεις για μικρό σύνολο μουσικής δωματίου των Χάυντν και Ντεμπυσσύ.

To διπλό αυτό ρεσιτάλ  εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Σειράς Rising Stars («Ανατέλλοντες Αστέρες»), η οποία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής (ECHO), ενός δικτύου διεθνών συνεργασιών μεταξύ γνωστών ευρωπαϊκών αιθουσών μουσικής, το οποίο στοχεύει στην προώθηση των πολιτιστικών ανταλλαγών, στην ανάδειξη και διάδοση της καλλιτεχνικής δημιουργίας και στην προβολή ανερχόμενων νέων ερμηνευτών ή μικρών σχημάτων από την Ευρώπη και τις Η.Π.Α.

 

Οι τιμές των εισιτηρίων για το ρεσιτάλ του φλαουτίστα Έρικ Μπόσγκραφ και του Κουαρτέτου Μοντιλιάνι στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος είναι: 5 (φοιτητές, νέους, άνεργους, Α.Μ.Ε.Α.), 8 (πολύτεκνους και άτομα άνω των 65 ετών), 12 και 20

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Τηλ.Εισιτηρίων: 210 7282333

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 7282000