Προκήρυξη Υποτροφιών Ιδρύματος Ωνάση 2021-22
Το Ίδρυμα Ωνάση καλεί τους ενδιαφερόμενους να κάνουν αίτηση για το Πρόγραμμα Υποτροφιών και να μπουν σε μια πόλη αόρατη, που δεν υπάρχει σε κανέναν χάρτη, κι όμως είναι παντού.
Αυτή η πόλη ξεκίνησε να χτίζεται το 1978 και μεγαλώνει. Αντί για κτίρια έχει ανήσυχες ιδέες, λέξεις και αλγόριθμους. Για δρόμους έχει τις επιστήμες που ξέρουμε, όπως την ιατρική, τη νομική και τη βιολογία, αλλά και τις επιστήμες που θα μάθουμε, τη βιοϊατρική, τη βιοηθική, την τεχνητή νοημοσύνη και τα οικονομικά της καινοτομίας. Σε αυτή την πόλη ζουν εκείνοι που αριστεύουν, δημιουργούν, καινοτομούν και φροντίζουν ώστε η κοινωνία μας να κάνει βήματα προς τα μπροστά.
Μια πόλη με 7.317 κατοίκους, τους Υποτρόφους του Ιδρύματος Ωνάση.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2021-22
Οι υποψήφιοι παρακαλούνται να διαβάσουν προσεκτικά το κείμενο της ανακοίνωσης υποτροφιών που αναφέρει τους όρους και προϋποθέσεις χορήγησης υποτροφίας και τις διαθέσιμες ειδικεύσεις και επίπεδα σπουδών πριν τη συμπλήρωση και υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης.
Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα προκήρυξη υποτροφιών, τους σχετικούς όρους, την αίτηση και τα δικαιολογητικά παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Συχνές Ερωτήσεις και στον Κανονισμό Υποτροφιών ή να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Υποτροφιών μέσω e-mail στη διεύθυνση [email protected] ή μέσω τηλεφώνου στο +30 210 37 13 053, -054, -055, -056, -057.
Oι υποτροφίες απευθύνονται σε όσους έχουν ελληνική ιθαγένεια ή/και εθνικότητα ή έχουν αποφοιτήσει από ελληνικό πανεπιστήμιο και είναι κάτοχοι απολυτηρίου Ελληνικού Λυκείου υπό την προϋπόθεση ότι έχουν νόμιμη άδεια διαμονής στην Ελλάδα.
Γνωρίστε κάποιους μόνο από τους χιλιάδες κάτοικους της Πόλης του Αύριο, που ζουν σε αυτή την τελευταία πενταετία:
Χριστίνα Καραφυλλιά – Υπότροφος 2017
Έλυσε δύο μαθηματικά προβλήματα που παρέμεναν ανοιχτά από το 1996.
Στέφανος Λεβίδης – Υπότροφος 2017
Είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας Forensic Architecture του Πανεπιστημίου Goldsmiths. H συμβολή τους ήταν καθοριστική στην καταδίκη των μελών της Χρυσής Αυγής και την ανακήρυξή της ως εγκληματική οργάνωση.
Δανάη Μανωλέσου – Υπότροφος 2015
Είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας που σχεδίασε 3D printing Ασπίδες Προσώπου τύπου 3DVFaceShield, οι οποίες διατίθενται δωρεάν σε Νοσοκομεία Α΄ Γραμμής στη μάχη κατά του Covid-19.
Μαρία Δημακοπούλου – Υπότροφος 2015
Έλυσε ένα πολυετές άλυτο πρόβλημα των επεξεργαστών Intel, ενώ τελείωσε τις σπουδές της µε απόλυτο 10, για πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΜΠ.
Θεόδωρος Γιαβρίδης – Υπότροφος 2015
Συνέβαλε στη δημιουργία νέων «όπλων» για την καταπολέμηση του καρκίνου. Η θεραπεία που προτείνει βασίζεται στην «εκπαίδευση» των κυττάρων του ανοσοποιητικού του ασθενούς, ώστε να αναγνωρίζουν και να καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα.
Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη – Υπότροφος 2016
Έχει τιμηθεί τρεις φορές από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου με το βραβείο της καλύτερης ταινίας μικρού μήκους, ενώ ήταν υποψήφια για το αντίστοιχο βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας EFA (European Academy Awards), το 2015 και το 2017.
Δημήτριος Ζαϊρές – Υπότροφος 2017
Τιμήθηκε το 2020 με το βραβείο PMI Young Professional Award, από το Project Management Institute (ΗΠΑ), τον πιο σημαντικό φορέα παγκοσμίως για τους επαγγελματίες στο project management.
Στυλιανός Δήμου – Υπότροφος 2014
Διακρίθηκε με το βραβείο Charles S. Miller Prize 2020 του Columbia University. Το βραβείο απονέμεται ετησίως σε διδακτορικούς φοιτητές στον τομέα της Μουσικής Σύνθεσης, οι οποίοι, κατά την ομόφωνη απόφαση των Καθηγητών και του Τμήματος Τεχνών και Επιστημών, έχουν πετύχει διακρίσεις υψηλού επιπέδου και αριστείας στον τομέα δραστηριοποίησής τους.
Παναγιώτης Μπάρκας – Υπότροφος 2018
Επελέγη μαζί με άλλους 11 από όλο τον κόσμο, σε σύνολο περίπου 1.200 υποψηφίων, για να συμμετάσχει στο World Trade Organisation Young Professionals program, ένα πρόγραμμα που στόχο έχει να βοηθήσει επιλεγμένους νέους από όλο τον κόσμο να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στο Διεθνές Εμπόριο.
Δήμητρα Πουλή – Υπότροφος 2014
Είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας που ανακάλυψε μια νέα πρωτοποριακή τεχνική μη επεμβατικής διάγνωσης του καρκίνου του δέρματος.
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων και λοιπών δικαιολογητικών: 28 Φεβρουαρίου 2021
Αίτηση και δικαιολογητικά στα παρακάτω links
https://www.onassis.org/cms/documents/406/Scholarships_call_2021_2022.pdf
https://www.onassis.org/el/open-calls/scholarships-call-academic-year-2021-22/
Δείτε εδώ το τρέιλερ: