DARK SHADOWS

Το Los Angeles County Museum of Art διοργανώνει έκθεση αφιερωμένη στον Tim Burton που περιλαμβάνει πρώϊμα γραπτά, καλλιτεχνικά σχέδια και αντικείμενα του κινηματογραφιστή. Στα εγκαίνια της έκθεσης ο Burton έκανε κάποια σχόλια σχετικά με την πρόοδο των γυρισμάτων της καινούργιας του ταινίας Dark Shadows, κινηματογραφικής διασκευής μιας δημοφιλούς γοτθικής σαπουνόπερας από τη δεκαετία του 60 με φαντάσματα, βαμπίρ, ζόμπι, λυκάνθρωπους κλπ.

« Μόλις ξεκίνησα, αλλόκοτη ατμόσφαιρα, πολλοί ηθοποιοί και να σας πω ότι δεν αρχίσαμε και με τα πιο εύκολα! Μπαίνουμε απευθείας στο ψητό. Μπορεί πολλές φορές να θέλουμε να κλωθογυρίσουμε ένα θέμα πριν μπούμε στην ουσία του όμως αυτή τη φορά πέσαμε εξαρχής στα βαθιά». Στην ερώτηση αν η ταινία θα έχει στοιχεία soap opera απάντησε «Ναι, δεν ξέρω, ξεκίνησα νωρίς με την ουσία του έργου γιατί έχει και ένα κωμικό τόνο που είναι μέρος της αίσθησης του και σίγουρα θα ήθελα να αποτυπωθεί εν μέρει στην ταινία. Αλλά βέβαια όταν το κοιτάζεις δεν είναι καθόλου καλό. Ευελπιστώ ότι θα φτιάξει – νωρίς είναι ακόμα, ας το πούμε- με ιντριγκάρει πολύ ο τόνος. Πραγματικά είναι κάπως αιθέριος ο τόνος που πάμε να πετύχουμε και ακόμη δεν ξέρω».

Πρόσθεσε επίσης ότι δεν γυρίζει την ταινία σε 3D.

Το Dark Shadows διαθέτει στο καστ τους Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Helena Bonham Carter, Eva Green, Jackie Earle Haley, Jonny Lee Miller, Bella Heathcote, Chloe Moretz και Gulliver McGrath και η προβολή του έχει ορισθεί για την 11.05.2012.