«Σε δεύτερη ανάγνωση» της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΡΒΕΛΑ

Από την Κυριακή 15 Ιανουαρίου έως την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ο πολυχώρος πολιτισμού «
διέλευσις» φιλοξενεί από την Κυριακή 15 Ιανουαρίου έως την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 την έκθεση ζωγραφικής της Αναστασίας Καρβέλα με τίτλο «Σε δεύτερη ανάγνωση».

Πού ζούμε άραγε; Ποιοι είμαστε πραγματικά, ποιοι είναι δίπλα μας και ποιοι μας κυβερνούν, θεοί ή δαίμονες; Ας το ψάξουμε περιδιαβαίνοντας την πόλη μας. Ας το ψάξουμε στους δρόμους της και στις συμπεριφορές των ανθρώπων, στις εικόνες και τα κείμενα των ΜΜΕ, ανάμεσα στις αράδες και τις λέξεις, που έχουν πάντα ένα κρυμμένο νόημα, μια δεύτερη
ανάγνωση…
Στην ενότητα με τίτλο: «Σε δεύτερη ανάγνωση», η Αναστασία Καρβελά αποτυπώνει τους προβληματισμούς της και οπτικοποιεί κάποιες βαθύτερες σκέψεις σε δισδιάστατα πανό μεικτής τεχνικής, όπου συνυπάρχουν λάδι και ακρυλικό χρώμα, κάρβουνο και ξηροπαστέλ, ψηφιακή εκτύπωση και
κολλάζ, ξύλινη επιχρυσωμένη κορνίζα και plexiglass. 
Την ημέρα των εγκαινίων θα γίνει και η παρουσίαση του βιβλίου της, που αναφέρεται στους προβληματισμούς αυτούς με κείμενα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Βιογραφικό σημείωμα ζωγράφου:
Η Αναστασία Καρβελά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, από όπου αποφοίτησε με άριστα. Στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Μονάχου παρακολούθησε μαθήματα διδακτικής της τέχνης και κοσμήματος. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. με κατεύθυνση: Πολιτισμικές σπουδές και Ανθρώπινη Επικοινωνία. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε επτά ατομικές εκθέσεις και πολλές ομαδικές. Έργα της βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, στις 19:00
Παρουσίαση βιβλίου: Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, στις 20:00

Ώρες έκθεσης: Δευτέρα- Παρασκευή 11:00- 20:00

 

Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις»
Λέσβου 15 & Πόρου Κυψέλη 112 56, ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 86 13 739 / E-mail: [email protected]
www.dieleusis.gr