ΤΗΕ ΗΟΒΒΙΤ

Οι  New Line Cinema, Warner Bros. και MGM ανακοίνωσαν τους τίτλους και τiς ημερομηνίες εξόδου για την κινηματογραφική μεταφορά (σε δύο μέρη) από τον Peter Jackson του διαχρονικά δημοφιλούς λογοτεχνικού αριστουργήματος του Tolkien, The Hobbit. Η πρώτη ταινία με τίτλο The Hobbit : An Unexpected Journey θα προβληθεί στις αίθουσες την 14.12.2012. Η δεύτερη ταινία με τίτλο The Hobbit : There and Back Again προγραμματίζεται για το επόμενο έτος και συγκεκριμένα την 13.12.2013.

Και οι δύο ταινίες διαδραματίζονται στη Μέση Γη,  εξήντα χρόνια πριν τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών που ο Jackson μετέφερε στη μεγάλη οθόνη με τη μορφή της blockbuster τριλογίας που κατέληξε στην Οσκαρική Επιστροφή του Βασιλιά. Στο Hobbit ακολουθούμε τις περιπέτειες  του Bilbo Baggins και την επική του αναμέτρηση με το φοβερό δράκο Smaug για την επανάκτηση του χαμένου Βασίλειου των Νάνων του Erebor  που είχε αρπάξει ο φοβερός δράκος.

Με τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Jackson και οι δύο ταινίες γυρίζονται συνεχόμενα σε ψηφιακό 3D με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε κάμερες και στέρεο εξοπλισμό. Τα γυρίσματα γίνονται στα Stone Street Studios του Wellington  καθώς και σε διάφορες τοποθεσίες της Νέας Ζηλανδίας.

Ο Ian McKellen επιστρέφει στο ρόλο του Gandulf the Grey, του χαρακτήρα που ερμήνευσε στην τριλογία του Άρχοντα των Δακτυλιδιών. και ο Martin Freeman (που μόλις κέρδισε το τηλεοπτικό BAFTA ερμηνείας 2ου αντρικού ρόλου για τη σειρά του BBC «Sherlock» ) αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Bilbo Baggins. Επιστρέφουν επίσης στους ρόλους τους και οι : Cate Blanchett (Galadriel), Orlando Bloom ( Legolas), Ian Holm (Bilbo σε μεγάλη ηλικία), Christopher Lee (Saruman), Hugo Weaving (Elrond), Elijah Wood (Frodo) και ο Andy Serkis στο ρόλο του Gollum. Το καστ περιλαμβάνει επίσης (με αλφαβητική σειρά) τους :  Richard Armitage, Jed Brophy, Adam Brown, John Callen, Stephen Fry, Ryan Gage, Mark Hadlow, Peter Hambleton, Stephen Hunter, William Kircher, Sylvester McCoy, Bret McKenzie, Graham McTavish, Mike Mizrahi, James Nesbitt, Dean O’Gorman, Lee Pace, Mikael Persbrandt, Conan Stevens, Ken Stott, Jeffrey Thomas και τον Aidan Turner.

Τα σενάρια για τις ταινίες γράφτηκαν από τους Fran Walsh, Philippa Boyens, Guillermo del Toro και τον Peter Jackson που έχει επίσης αναλάβει καθήκοντα παραγωγού μαζί με τις  Fran Walsh και Carolynne Cunningham. Εκτελεστικοί παραγωγοί είναι οι Ken Kamins και Zane Weiner, με τη Philippa Boyens στο ρόλο συμπαραγωγού.

Οι ταινίες είναι συμπαραγωγή των New Line και MGM με την πρώτη να έχει και τη διεύθυνση της παραγωγής. Η Warner Bros Pictures έχει αναλάβει διεθνώς τη διανομή στις αίθουσες με την εξαίρεση επιλεγμένων περιοχών στις οποίες τη διανομή θα κάνει η MGM που διατηρεί επίσης και τα αποκλειστικά δικαιώματα τηλεοπτικής προβολής.