Το L στο Sundance

Στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα (World Drama Competition) του Sundance Film Festival 2012 επιλέχθηκε η ταινία «L» του Μπάμπη Μακρίδη, με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη, σε παραγωγή της Beben Films. Πρόκειται για μια αινιγματική αλληγορική ταινία σε σενάριο του Ευθύμη Φιλίππου (Αλπεις) για έναν άνθρωπο που ζει μόνιμα στο αυτοκίνητό του και είναι το ντεμπούτο του μικρομηκά σκηνοθέτη Μπάμπη Μακριδη Για πρώτη φορά συμμετέχει ελληνική ταινία στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Sundance Film Festival που φιλοξενεί κάθε χρόνο μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες ανεξάρτητες παραγωγές από όλον τον κόσμο.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το “L” θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Sundance. Μοιραζόμαστε την χαρά μας με τους συνεργάτες μας, που μας στήριξαν από την αρχή και χωρίς τους οποίους δεν θα τα είχαμε καταφέρει» λένε ο 40χρονος σκηνοθέτης και οι συνεργάτες του.

Υπάρχει ένα πολύ θετικό buzz γύρω από την ταινία που προδιαθέτει για εκπλήξεις. Ίδωμεν.

Παραγωγή: Ελλάδα – 2012

Διάρκεια: 89 λεπτά

Σκηνοθεσία: Μπάμπης Μακρίδης

Πρωταγωνιστούν: Άρης Σερβετάλης, Μάκης Παπαδημητρίου, Λευτέρης Ματθαίου, Νότα Τσερνιάφσκι, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Θανάσης Δήμου, Σταύρος Ράπτης, Χριστόφορος Σκαμνάκης.

Σύνοψη: Ένας άντρας ζει μέσα στο αυτοκίνητό του. Είναι 40 ετών και δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο, αλλά όταν έχει, επιλέγει να τον περνά με την οικογένειά του. Συναντάει τη γυναίκα του και τα 2 παιδιά του συγκεκριμένες ώρες και ημέρες σε πάρκινγκ αυτοκινήτων. Η δουλειά του είναι να βρίσκει και να μεταφέρει το καλύτερο μέλι που υπάρχει σε έναν άντρα 50 ετών. Η εμφάνιση ενός καινούριου οδηγού οδηγεί στην απόλυση του άντρα. Η ζωή του αλλάζει και θεωρεί παράλογο το ότι δεν τον εμπιστεύεται κανείς.

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες τον Μάρτιο του 2012.