Η Λίμνη των Κύκνων

Αστέρια του χορού που πρωταγωνιστούν στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου, από τα Μαρίινσκι, το Κρεμλίνο, το Κόβεντ Γκάρντεν, την Όπερα του Παρισιού, το American Ballet Theatre, το Αγγλικό Εθνικό Μπαλέτο, το Κρατικό Μπαλέτο του Βερολίνου φθάνουν στην Αθήνα με σκοπό να σαγηνεύσουν τους μικρούς και μεγάλους φίλους του κλασικού μπαλέτου. Τους πρωταγωνιστές πλαισιώνουν οι υπέροχοι ‘κύκνοι’ του Μπαλέτου του Κρεμλίνου. Καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλέτου είναι ο Αντρέι Πετρόφ.

Από τα πιο αγαπημένα μπαλέτα στον κόσμο, το κλασικό αριστούργημα του Πιοτρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι ανεβαίνει από τις 16 έως και τις 23 Δεκεμβρίου και μέσα στην καρδιά των Χριστουγέννων από τις 25 έως τις 30 Δεκεμβρίου, για 22 παραστάσεις στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής.

Το αριστούργημα του Πιοτρ Ιλιτς ΤσαϊκόφσκιΗ λίμνη των κύκνων’ σε χορογραφία Λεβ Ιβάνοφ, Μαριούς Πετιπά και Αλεξάντρ Γκόρσκι παρουσιάζεται στο Μέγαρο με χορογραφικές παρεμβάσεις του Αντρέι Πετρόφ

Την αυλαία των παραστάσεων ανοίγουν χορεύοντας τους κεντρικούς ρόλους (Λευκός-Μαύρος Κύκνος και Πρίγκιπας)  η πρωταγωνίστρια του Κόβεντ Γκάρντεν Αλίνα Κογιοκάρου με τον μόνιμο παρτενέρ της Γιόχαν Κόμποργκ (16 & 17 Δεκεμβρίου). Οι κορυφαίοι χορευτές των Μπαλέτων Μαριίνσκι Αλίνα Σόμοβα και  Γιεβγκένι Ιβαντσένκο πρωταγωνιστούν στις  18 & 19 Δεκεμβρίου ενώ τη θέση τους παίρνουν οι λαμπροί χορευτές του Κόβεντ Γκαρντεν Ταμάρα Ρόγιο και  Νταβίντ Μαχατελί στις 20 & 21 Δεκεμβρίου. Από το  American Ballet Theatre φθάνουν η έξοχη Βερόνικα Παρτ και ο Μαρτσέλο Γκόμεζ(22 & 23 Δεκεμβρίου). Ανήμερα τα Χριστούγεννα και την επομένη,  τους πρωταγωνιστικούς ρόλους χορεύουν τα λαμπρά αστέρια του Κρατικού Μπαλέτου του Βερολίνου, Ιάνα Σαλένκο και Μαριάν Βάλτερ (25 & 26/12). Από τον Λονδίνο και το English National Ballet φθάνουν στο Μέγαρο για δύο μοναδικές εμφανίσεις η Φερνάντα Ολιβέιρα και ο Ντμίτρι Γκρούζντεφ(27 & 28 Δεκεμβρίου) ενώ οι εμφανίσεις των λαμπρών πρωταγωνιστών ολοκληρώνονται με τους έξοχους Εβγκενία Ομπράτσοβα και  Ιγκόρ Κολμπ από τα περίφημα μπαλέτα Μαριίνσκι(29 & 30 Δεκεμβρίου).

Σε όλες τις παραστάσεις πλαισιώνει τα λαμπρά αστέρια του χορού το εξαιρετικό Corps de Ballet του Μπαλέτου του Κρεμλίνου.

ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Απογευματινές παραστάσεις: ώρα έναρξης 16:00

Βραδινές παραστάσεις: ώρα έναρξης 20:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Απογευματινές παραστάσεις

€ 25,00 - 40,00 - 50,00 - 65,00 (Διακεκριμένη Ζώνη)

Φοιτητικά-Παιδικά: Έκπτωση 50% επί της τιμής της κάθε ζώνης

Βραδινές παραστάσεις

€ 35,00 - 50,00 - 60,00 - 75,00 (Διακεκριμένη Ζώνη)

Φοιτητικά-Παιδικά: Έκπτωση 50% επί της τιμής της κάθε ζώνης

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Τηλ.Εισιτηρίων: 210 7282333

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 7282000