Το Τανγκό των Χριστουγέννων

Παραγωγή: Ελλάδα – 2011

Διάρκεια: 102 λεπτά

Είδος: Δράμα

Σκηνοθεσία: Νίκος Κουτελιδάκης

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Γιάννης Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Αντίνοος Αλμπάνης, Ελένη Κοκκίδου, Βασίλης Ρίσβας.

Υπόθεση: Δεκαετία του 1970…είναι Χριστούγεννα και στο στρατόπεδο Βάτη στον Έβρο έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Η σκέψη όμως του Υπολοχαγού Στέφανου Καραμανίδη τρέχει κάπου αλλού…Άνθρωπος κλειστός και αγέλαστος, σχεδόν αγρίμι, έχει μόνο μια επιθυμία στη ζωή του: να ζητήσει σε χορό τη Ζωή, σύζυγο του Συνταγματάρχη Μανώλη Λόγγου, με την οποία είναι κρυφά ερωτευμένος. Αλλά δεν ξέρει να χορεύει. Θα ζητήσει τη βοήθεια του Λάζαρου Λαζάρου, ενός συνεσταλμένου και μορφωμένου φαντάρου, από τους λίγους που ξεχωρίζουν στο στρατόπεδο για την παρουσία τους και την καλλιέργειά τους. Η γνωριμία αυτών των δύο, σύντομη αλλά καταλυτική, θα είναι η αφορμή για μια σειρά γεγονότων που θα κορυφωθούν με ένα Τανγκό… Το Τανγκό των Χριστουγέννων.. που σε μια μέρα θα αλλάξει τις ζωές των ηρώων για πάντα.

Ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία του Γιάννη Ξανθούλη μεταφέρεται επιτέλους στον κινηματογράφο σε σενάριο του Βαγγέλη Νάσση κι έρχεται να μας παρασύρει σε μια άλλη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Μετά από πολλές τηλεοπτικές δουλειές ο Νίκος Κουτελιδάκης απλώνει για πρώτη φορά το χέρι στη μεγάλη σινεμασκόπ οθόνη με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Διανομή : Village

Στις αίθουσες από 01.12.11.