«Τοπία του Ονείρου»

Από την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου έως την Τρίτη 3 Ιανουαρίου

Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Τοπία του Ονείρου» αποτελεί μια πρωτοτυπη συνεργασία μιας μαθητευόμενης φωτογράφου με ιδιαίτερη καλλιτεχνική αντίληψη για την σύνθεση και ενός εικαστικού που αγαπά την μείξη των στιγμών και των εικόνων.

Η Αλίκη Γκαραβέλα και ο Όμηρος Κοσμίδης ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν έργα που προκύπτουν από την επάλληλη τοποθέτηση φωτογραφικών διαφανειών και αποκαλύπτουν την πολλαπλή διάσταση τοπίων του κόσμου μας.

Η Αλίκη Γκαραβέλα με την δύναμη του κλείστρου και του φακού συλλαμβάνει μοναδικές στιγμές και σε συνεργασία με τον  Όμηρο Κοσμίδη τις συνθέτουν και τις παρουσιάζουν σαν αυτόνομες οθόνες – παράθυρα σε έναν κόσμο θελκτικό, μαγικό.

Ο Όμηρος Κοσμίδης αποφοίτησε το 1996 με άριστα από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας από το εργαστήριο Ζωγραφικής του Χρόνη Μπότσογλου και από το εργαστήριο Σκηνογραφίας του Γιώργου Ζιάκα. Έχει  λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έχει εκθέσει έργα ζωγραφικής σε  ατομική έκθεση στην αίθουσα τέχνης Αγκάθι. Για πολλά  χρόνια εργάστηκε ως σκηνογράφος και κατασκευαστής σκηνικών. Τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται ως καθηγητής καλλιτεχνικών μαθημάτων στο Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών.

Η Αλίκη Γκαραβέλα είναι απόφοιτος Λυκείου και εργαζόταν στην Εθνική Ασφαλιστική. Έχει τελειώσει το Παιδαγωγικό Τμήμα του Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ και έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωτογραφίας στους Δήμους Χαλανδρίου και Βριλησσίων. Έχει συμμετοχές σε εκθέσεις φωτογραφίας των αντίστοιχων Δήμων.Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας: Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 19:00


ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΕΚΘΕΣΗΣ:

Δευτέρα-Παρασκευή 11:00-20:00 και τα δύο πρώτα Σάββατα του Δεκέμβρη (3,10/12) 11:00-17:00

Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις»
Λέσβου 15 & Πόρου Κυψέλη 112 56, ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 86 13 739 / E-mail: info@dieleusis.gr
www.dieleusis.gr