«ΑΝΔΡΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, ΟΞΥΜΩΡΟ;»

Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2012

Το θέατρο CORONET και η BILL FRANZBLAU MEDIA INC. παρουσιάζουν, παράλληλα με τον «Caveman», για τη χειμερινή περίοδο 2011-2012 το έργο του Robert Dubac «ΑΝΔΡΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, ΟΞΥΜΩΡΟ;» σε διασκευή και σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη, με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, από την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στο θέατρο CORONET.

«Ξεκαρδιστικό» είναι η μόνη λέξη για να περιγράψεις το έργο «ΑΝΔΡΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, ΟΞΥΜΩΡΟ;». Επί ενενήντα λεπτά θα γελάτε ασταμάτητα καθώς ο  Γεράσιμος Σκιαδαρέσης κάνει φύλλο και φτερό το μυαλό του για να βρει απάντηση στο προαιώνιο ερώτημα, «Τι θέλουν οι γυναίκες;».

Ο Robert Dubac έχει δημιουργήσει μία ξεκαρδιστική παράσταση, που την έχουν χειροκροτήσει περισσότερο από ένα εκατομμύριο θεατές σ’ ολόκληρο τον κόσμο από τις Η.Π.Α. μέχρι τη Σουηδία και από την Ελβετία μέχρι τη Νότια Αφρική.

Η «ΑΝΔΡΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, ΟΞΥΜΩΡΟ;» παίζεται με έναν ηθοποιό, που υποδύεται πολλούς χαρακτήρες. Η παράσταση πραγματεύεται το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων με ακρίβεια και ευστροφία. Με ένα ανασήκωμα των ώμων ή με ένα λύγισμα του κεφαλιού, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης μεταμορφώνεται σε πέντε διαφορετικές προσωπικότητες – κάθε μία από τις οποίες δίνει τη δική της άστοχη συμβουλή για τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των δύο φύλων.

Με ενθουσιώδη υποδοχή στο εξωτερικό τόσο από κριτικούς όσο και από το κοινό, η παράσταση «ΑΝΔΡΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, ΟΞΥΜΩΡΟ;» είναι κάτι σπάνιο: ένας έξυπνος συνδυασμός θεατρικής παράστασης και stand-up comedy, που είναι ταυτόχρονα ξεκαρδιστικά αστεία, προκλητική και διορατική.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Μάνος βρήκε επιτέλους την γυναίκα της ζωής του, τη Στέλλα, και αποφάσισε να δεσμευτεί.

Παραμονές των αρραβώνων τους, όμως, κάτι συμβαίνει και η Στέλλα τον εγκαταλείπει. Τι συνέβη; Γιατί τον εγκατέλειψε;

Όταν έφευγε την ρώτησε:

- Δεν καταλαβαίνω Στέλλα, έχω μπερδευτεί. Τι ακριβώς θέλεις;

- Μάνο, θέλω αυτό που θέλει κάθε γυναίκα. Είναι απλό. Βρες το μόνος σου.

Από εκείνη τη στιγμή αυτό προσπαθεί να βρει ο ήρωας της παράστασης! Τι θέλουν οι γυναίκες. Όμως η ανδρική νοημοσύνη του δεν τον βοηθάει...

ΠΑΙΖΕΙ ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Διασκευή - Σκηνοθεσία: Αναστασία Παπαστάθη

Σκηνικά – Κοστούμια : Αθηνά Πουρέα

Μουσική : Πάνος Φορτούνας

Φωτισμοί : Peter Arnessen

Video – Animation : Αντώνης Ντούσιας

Βοηθός Σκηνοθέτη : Βανέσσα Πάνου

Παραγωγή : Coronet Theatre & Bill Franzblau Productions


ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Παρασκευή : 21:15

Σάββατο : 18:15

Κυριακή : 21:15

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :

Γενική είσοδος : 20 ευρώ

Φοιτητικό : 15 ευρώ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 2 ώρες με το διάλειμμα

 

CORONET

Φρύνης 11 και Υμηττού, Παγκράτι

Tηλέφωνα : 210 – 7012123 και 210 – 7012511