Η «κακομοίρα» της Νάπολι

Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Παρασκευή  4 Νοεμβρίου 2011

Για 2η χρονιά, η παράσταση με τίτλο Η «κακομοίρα» της Νάπολι, στην Σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ. Πρόκειται για ένα μονόλογο βασισμένο στο μυθιστόρημα της Elena Ferrante "I giorni dell’ abbandono". Η σκηνοθεσία είναι της Μαρίας Τσαρούχα και το τελικό κείμενο της ίδιας και της Πέπης Μοσχοβάκου. Τι παθαίνει μια εγκαταλελειμμένη σύζυγος; Πως βιώνει την απόρριψη από τον άνδρα με τον οποίο μοιράστηκε τα όνειρα της; Πόσο ικανή είναι να πάρει την ζωή της στα χέρια της και την ζωή των παιδιών της; Πως μπορεί να βγει από το σκοτάδι που την έχει βυθίσει η άρνηση να δει τον εαυτό της έξω από την συνήθεια του γάμου, έξω από την συνήθεια της εξάρτησης της, έξω από τον ρόλο της συζύγου, από τον ρόλο της μητέρας; Τι μπορεί να είναι το «κενό συνείδησης» που επικαλέστηκε ο άνδρας της; 

Ο Μάριο έφυγε. Εγκατέλειψε την Όλγα και τα δύο τους παιδιά ισχυριζόμενος «κενό συνείδησης»! Η νέα αυτή συνθήκη στην ζωή της, η εγκατάλειψη, θα αναγκάσει την Όλγα να μπει σε μια διαδικασία ερμηνείας της σχέσης της και αναζήτησης του θαμμένου εαυτού της κάτω από την επιδερμίδα του ρόλου της συζύγου-μητέρας. Η νοερή διαδρομή στο παρελθόν, τα ενοχικά κλισέ του «διαλυμένου γάμου» και κάποια ταυτόχρονα συμβάντα στο παρόν, θα την εγκλωβίσουν σε μια συνεχή διαδρομή προς το μέσα της, ώσπου θα αγγίξει ασυνείδητες πτυχές της ψυχής της. Εκεί όμως θα ανακαλύψει σιγά-σιγά και την κρυμμένη της δύναμη για να βγει απ’ το σκοτάδι της θλίψης και της παράνοιας. Άλλωστε η έμμονη ανάμνηση της «κακομοίρας» της Νάπολης, της όμορφης γυναίκας που εγκαταλειμμένη απ’ τον άνδρα της πνίγηκε τελικά στα νερά του Κάπο Μιζένο, είναι η φοβερή σκιά που της σηματοδοτεί την αέναη δυστυχία. Η γνωριμία της Όλγας με τον γείτονα μουσικό, τον Καράνο, θα παίξει τον καταλυτικότερο ρόλο για να επαναπροσδιορίσει τη ζωή της. Αυτός θα αντιπροσωπεύσει τον αντίποδα του πρώην συζύγου της και η μουσική του θα την ευαισθητοποιήσει ώστε να δει πιο αληθινά και ουσιαστικά την πραγματικότητα. Στο έργο αυτό η μουσική και η λογοτεχνία θα συνομιλήσουν με την ίδια γλώσσα. Τη γλώσσα του θεάτρου.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή: Μαρία Τσαρούχα, Πέπη Μοσχοβάκου

Σκηνοθεσία: Μαρία Τσαρούχα

Σκηνικά: Γιώργος Χατζηνικολάου

Φωτισμοί: Μαρία Τσαρούχα, Πάνος Κουκουρουβλής

Μουσική-μουσική επιμέλεια: Γιάννης Γιούνης, Μαρία Τσαρούχα

Μουσική επεξεργασία: Νίκος Μαρινόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Καραβασίλη

Χορηγοί Επικοινωνίας:

Με την υποστήριξη: Pepper 96.6


ΠΑΙΖΟΥΝ

Όλγα: Πέπη Μοσχοβάκου

Καράνο: Σταύρος Παργινός


ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Παρασκευή στις 23:00

Κυριακή στις 19:00

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά

Τελευταία παράσταση: Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Προσαρμοζόμενοι στις νέες οικονομικές συνθήκες αποφασίσαμε την μείωση των φοιτητικών εισιτηρίων και την ένταξη στην κατηγορία των μειωμένων εισιτηρίων τους φέροντες κάρτα ανέργου.

12,00€ (κανονικό)

8,00€ (φοιτητικό)


"Επί Κολωνώ"

Τηλ.:210 5138067

www.epikolono.gr

e-mail: [email protected]

Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός - Αθήνα (Στάση Μεταξουργείο)