Midnight in Paris - Μεσάνυχτα στο Παρίσι

Παραγωγή: ΗΠΑ/Ισπανία – 2011

Είδος: Κομεντί

Σκηνοθεσία: Woody Allen

Πρωταγωνιστούν: Owen Wilson, Rachel McAdams, Kurt Fuller, Mimi Kennedy, Marion Cotillard, Kathy Bates, Adrien Brody, Carla Bruni, Gad Elmaleh, Karine Vanasse, Michael Sheen, Nina Arianda, Yves Heck, Alison Pill, Corey Stoll, Tom Hiddleston, Lea Seydoux.

Υπόθεση: Η νέα ταινία του Γούντι Άλεν είναι μία ρομαντική κομεντί που εκτυλίσσεται στην Πόλη του Φωτός. Μια οικογένεια ταξιδεύει στο Παρίσι για επαγγελματικούς λόγους κι ένα νεαρό ζευγάρι που ετοιμάζεται να παντρευτεί το φθινόπωρο, ζει καταστάσεις που φέρνουν τα πάνω κάτω στη ζωή του. Η ταινία αφηγείται το μεγάλο έρωτα ενός νέου άνδρα για μια πόλη, το Παρίσι, και μιλάει για ανθρώπους που έχουν την ψευδαίσθηση ότι αν είχαν μιαν άλλη ζωή, διαφορετική από τη δική τους, θα ζούσαν πολύ καλύτερα. Ο Γκιλ, τον οποίο ενσαρκώνει ο Όουεν Γουίλσον, είναι ένας σεναριογράφος του Χόλιγουντ που όταν ήταν νέος, φιλοδοξούσε να γίνει σοβαρός συγγραφέας. Με πρότυπα Αμερικανούς συγγραφείς όπως o Χέμινγουεϊ και o Φιτζέραλντ, ήθελε να ακολουθήσει τη δική τους συγγραφική «παράδοση». Αλλά κάπου στο δρόμο ανακάλυψε ότι είχε ταλέντο στη συγγραφή σεναρίων κι έτσι περιορίστηκε σε μια καλά αμειβόμενη ρουτίνα, στην οποία ωστόσο δεν αισθάνεται και πολύ άνετα. Το Παρίσι, ενεργοποιεί τις πάλαι ποτέ λογοτεχνικές φιλοδοξίες του Γκιλ. Ακολουθούν ερωτικές ανατροπές, ρομαντικές νύχτες, χιούμορ και λεπτές φιλοσοφικές παρατηρήσεις από την οξυδερκή ματιά του μεγάλου Νεοϋορκέζου δημιουργού.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Γούντι Άλεν  χρησιμοποιεί το Παρίσι σε ταινία του και μάλλον του έφερε γούρι καθώς πρόκειται για την εμπορικότερη μέχρι τώρα ταινία του στο Αμερικάνικο Box Office (που συνήθως αγνοεί τις δημιουργίες του εν αντιθέσει με την Ευρώπη που τον προσκυνά ανελλιπώς). Η ταινία αποτέλεσε την επίσημη έναρξη του τελευταίου Φεστιβάλ Κανών.

Διάρκεια: 94 λεπτά.