18η Athens Xclusive Designers Week

Το πρόγραμμα των catwalks / 23 - 26 Οκτωβρίου / Μέγαρο Εθνικής Ασφαλιστικής

Οι μέρες πλησιάζουν για τη 18η διοργάνωση της Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας, AthensXclusiveDesignersWeek (AXDW), και οι σχεδιαστές μόδας από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν τις συλλογές τους με τις νέες τάσεις που θα φορέσουμε τους ερχόμενους μήνες: Από τις 23 μέχρι τις 26 Οκτωβρίου εντυπωσιακές δημιουργίες, πρωτότυπα digitalprints, μοντέρνα κοστούμια, casualchicoutfits και κομψά φορέματα, θα πρωταγωνιστήσουν στο catwalk της 18ηςAXDW με αέρα Άνοιξης και Καλοκαιριού.

Λίγα λόγια για τις συλλογές που θα παρουσιαστούν στην πασαρέλα:

  • Η καταξιωμένη κυρία της ελληνικής μόδας, Loukia, θα παρουσιάσει ρομαντικές δημιουργίες με βασικό στοιχείο τη διαφάνεια, της συλλογής “Jasmine”. Βασικό θέμα η εύθραυστη και διάφανη ομορφιά των νεαρών γυναικών που παρ’ όλα αυτά διατηρούν το δυναμισμό τους.

  • Ο προσκεκλημένος σχεδιαστής της διοργάνωσηςBoškoJakovljevi

  • από τη Σερβία, κοσμική περσόνα στη χώρα του και γνωστός για τις μοντέρνες συλλογές menswear που σχεδιάζει, έρχεται για 1η φορά στην Ελλάδα με τη νέα του συλλογή.

     

  • ΟDimitriosOrdoulidis, ο νικητής των NewDesignersAwards της 17ηςAXDW, θα παρουσιάσει την πρώτη του ολοκληρωμένη συλλογή με τίτλο “SexualAbstract (regeneratedesire)”. Ανδρόγυνο στυλ με θηλυκές λεπτομέρειες για τις γυναίκες και minimal δημιουργίες για του άνδρες είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της συλλογής.

     

  • Η Κυπριακής καταγωγής EleniKyriacou πρόκειται να παρουσιάσει την S/S 2016 συλλογή της με τίτλο “12 GreekRectangles”. Η συλλογή είναι εμπνευσμένη από την αρχαία ελληνική ενδυμασία, τη χρήση του ορθογώνιου παραλληλόγραμμου σε αυτή και τον τρόπο που μπορούν να σχεδιαστούν πολυμορφικά ρούχα, τα οποία μπορούν να μετατραπούν από ένα απλό φόρεμα σε πετσέτα θαλάσσης.

  • Ο εμπνευστής των fashionbrandsGio.S και MeandMy, GioSourgiadakis πρόκειται να παρουσιάσει μοντέρνα και ταυτόχρονα διαχρονικά κοστούμια, με αξεσουάρ που αναδεικνύουν την αρρενωπότητα των αντρών που θέλουν να ξεχωρίσουν για το στυλ τους, ακόμα περισσότερο.

  • Το fashionbrandGogobyStalo που ξεκίνησε από την συνεργασία ανάμεσα στην Κύπρια σχεδιάστρια Στάλω Ηλία και την Γωγώ Μαστροκώστα, θα παρουσιάσει easy-to-wear δημιουργίες που συνδυάζουν το σεξ απίλ με την κομψότητα.

  • Ο γνωστός οίκος μόδας KathyHeyndels παρουσιάζει τη συλλογή “GeometricalFigures”. Δημιουργίες με το χαρακτηριστικό ύφος του οίκου και κύρια πηγή έμπνευσης τα γεωμετρικά σχήματα, αναδεικνύουν το γυναικείο σώμα.

  • Το νέο fashionbrandLaVueκάνει το ντεμπούτο του στην πασαρέλα της AXDW, με ανδρικά outfits σε ευθείες γραμμές, που αποτελούν μια γραμμική αναπαράσταση της καθημερινότητας σε άσπρο, μαύρο και γκρι χρώμα. LaVue δε σημαίνει μόνο θέα, αλλά και άποψη. Ένα brand φτιαγμένο για άνδρες που διαφωνούν με το βαρετό και το προβλέψιμο, όπως ακριβώς και ο ambassador του brand, Νίκος NiVo Βουρλιώτης.

  • Ο Leon, ένας σχεδιαστής που έκανε τα πρώτα του βήματα στα NewDesignersAwards της AXDW, πρόκειται να παρουσιάσει την πρώτη του ολοκληρωμένη συλλογή στο catwalk της 18ηςAXDW. Η S/S 2016 συλλογή “SCORPIO” είναι εμπνευσμένη από το ομώνυμο νησί του Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση και όλες τις εντυπωσιακές γυναίκες που πέρασαν από αυτό.

  • Η Κύπρια σχεδιάστρια LoukiaKyriakou, που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, θα παρουσιάσει την συλλογή “MoroccannightsinAfrica” με πηγή έμπνευσης το στυλ των γυναικών του Μαρόκου. Ολόλευκες δημιουργίες από πολυτελή υφάσματα και μοναδικά νυφικά θα μας ταξιδέψουν στην εξωτική πόλη.

  • Ο αγαπητός μας σχεδιαστής MarcelloNyktas, επιστρέφει στο catwalk της AXDW με μία εντυπωσιακή συλλογή με τίτλο “RockCouture”. Ιδιαίτερες δημιουργίες που συνδυάζουν δέρμα, κρόσσια, γούνινες λεπτομέρειες, διαφάνειες, μοντέρνα πλισέ, animalprints και ροκ λεπτομέρειες σηματοδοτούν την επιστροφή του γνωστού σχεδιαστή στην πασαρέλα.

  • Ο PanosApergis παρουσιάζει τη νέα S/S 2016 συλλογή με ιδιαίτερα digitalprint, γεωμετρικά πατρόν και ανάλαφρα υφάσματα. Τη συλλογή του συμπληρώνουν τα κατασκευασμένα από βιομηχανικά και έθνικ υλικά, αξεσουάρ.

  • Ο οίκος μόδας RitaPateroni διατηρεί τη θηλυκότητα και την πραγματική κομψότητα ως βασικά στοιχεία των συλλόγων του. Καθαρός μινιμαλισμός συνδυάζεται με το ρομαντισμό και μας προσφέρει αξέχαστες δημιουργίες για τη νέα σεζόν.

  • Το αγαπημένο brand ΣΟΜΦ παρουσιάζει την καλοκαιρινή συλλογή 2016 των ΣΟΜΦ, Βeach Goth, σχεδιασμένη απο την Μαριαφλώρα Lehec, είναι εμπνευσμένη τόσο από  μουσικά φεστιβάλ της Καλιφόρνιας, όσο και από το ελληνικό τοπίο των νησιών του Αιγαίου. Τα έντονα primary χρώματα των prints, μπλέκονται με τις δαντέλες των laser cut στοιχείων, δημιουργώντας ένα μοντέρνο αισθησιασμό που έχει σκοπό να καταρρίψει τους ηλικιακούς περιορισμούς και να προβάλλει το ανεξάρτητο, εκφραστικό χαρακτήρα της Somfette του επόμενου Καλοκαιριού. Η συμμετοχή στη 18η Athens Xclusive Designer Week, γίνεται σε συνεργασία με την Stokke, μία από τις κορυφαίες εταιρίες στο χώρο του παιδικού καροτσιού και επίπλου και θα παρουσιαστεί σε συνδυασμό με 3 από τα εμβληματικά καρότσια Xplory, παντρεύοντας τη μητρότητα με το στυλ.

  • Εντυπωσιακά φορέματα, ιδιαίτερα παντελόνια, κομψά παλτό και σακάκια σε μαύρο και γκρι χρώμα με δερμάτινες αλλά και γούνινες λεπτομέρειες απαρτίζουν τη συλλογή του TassouMitropoulou.

  • Ο VasilijeKova

  • ev, ένας από τους πιο σημαντικούς σχεδιαστές στη Σερβία και προσκεκλημένος της διοργάνωσης στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών της AXDW, πρόκειται να παρουσιάσει ιδιαίτερες ξεχωριστές δημιουργίες με διαφάνειες, τούλι και παγιέτες.

  • WomeninMykonosthroughthedecades” ονομάζεται η ResortSpring/Summer 2016 συλλογή που πρόκειται να παρουσιάσει ο μοναδικός VassilisZoulias. Ο αγαπημένος του καλοκαιρινός προορισμός, η Μύκονος, αποτελεί την βασική πηγή έμπνευσής του και παντρεύει με μοναδικό τρόπο τις στυλιστικές επιλογές των γυναικών από τα glamorous ’30 μέχρι και τα κοσμοπολίτικα ’90 μετατρέποντάς τα, όπως πάντα, σε διαχρονικές δημιουργίες που αναδεικνύουν τη θηλυκότητα κάθε γυναίκας.

 

Για όλες τις ημέρες της διοργάνωσης, η ΑthensXclusiveDesignersWeek έχει διαμορφώσει στο φουαγιέ έναν ειδικό χώρο φιλοξενίας των Ελλήνων δημιουργών αξεσουάρ, το sectionXclusiveElements, όπου οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν αγορές επωφελούμενοι των ειδικά διαμορφωμένων τιμών για το κοινό της AXDW και φυσικά να γνωρίσουν τις συλλογές αξεσουάρ των ArchtrendbyLenaKalidis, E.T. CollectionCreationsbyElsaToli, Eireen, LampriniChantziara, MaesaMorado, MiaouNiaou, MyScarf, RubeeHandmade, 7PM, SophiaKoutsoukou. Η τρίτη ημέρα της 18ηςAXDW είναι αφιερωμένη στον καθιερωμένο πλέον θεσμό των NewDesignersAwards, που εδώ και 9 χρόνια αναδεικνύει και επιβραβεύει τα νέα ταλέντα. Τα 3 βραβεία θα διεκδίκησουν 12 νέοι σχεδιαστές που θα παρουσιάσουν τις S/S 2016 συλλογές τους: Blondie.e, Chris & Tonia, DemisAraniadis, JoyKoumentakou|madebyJK, Mal-lebyAggelikiMaleviti, MariaVytinidou, Marω Martzη, NellaIoannou, ParleMoi, PenelopeDemetriou, Persephone, TryfonasModestou. Την  ημέρα θα ανοίξουν οι σχολές μόδας AKTOArt & DesignCollege και AthensFashionClubFashionSchool, παρουσιάζοντας τις δημιουργίες των σπουδαστών τους σε ομαδικά catwalks.

HAXDW ανοίγει τις πόρτες της σε όλους όσους νιώθουν πως έχουν ταλέντο στο σχέδιο, και τους προσκαλεί να συμμετάσχουν στον ανοικτό διαγωνισμό σχεδίου FashionDesignProject, ανεξαρτήτως επαγγέλματος και σπουδών, να διαγωνιστούν για μία θέση στους Νέους Σχεδιαστές της επόμενης διοργάνωσης, «κερδίζοντας» τις ψήφους του κοινού μέσα από ανοιχτή online ψηφοφορία. Για τη δήλωση συμμετοχής, οι υποψήφιοι μπορούν να μπουν στο www.axdw.gr, στο tabFashionDesignProject.

 

Η ΚΥΑΝΑProfessionalHairProducts, ο officialhairsponsor της 18ηςAXDW, είναι μια 100% ελληνική εταιρεία με καινοτόμες προτάσεις στα επαγγελματικά προϊόντα κομμωτηρίου και με ευρεία γκάμα για όλους τους τύπους μαλλιών.Κατά τη διάρκεια της 18ης AXDW, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ευεργετικές ιδιότητες του πόσιμου θαύματος, του κορυφαίου πόσιμου κολλαγόνου, Collagen Pro-Active, τόσο στην υγεία όσο και στην ομορφιά! Tη φροντίδα του ντεμακιγιάζ των μοντέλων των επιδείξεων της 18ηςAXDW θα αναλάβουν τα εξειδικευμένα προϊόντα DEMAKUP, τα οποία επιφυλάσσουν μια έκπληξη για τους επισκέπτες της διοργάνωσης. Σε ειδικό stand στο χώρο όλες οι φίλες θα έχουν την ευκαιρία να δεχθούν τη φροντίδα ντεμακιγιάζ και να μάθουν τα μικρά μυστικά του από τον MakeUpArtist των DEMAKUP  ο οποίος θα  επιμεληθεί στη συνέχεια και το νέο μακιγιάζ τους.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της 18ηςAthensXclusiveDesignersWeek.

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

17:30 – ELENIKYRIACOU

18:30 – VASILIJEKOVACEV

19:30 – LEON

20:30 – BOSKOJAKOVLJEVIC

21:30 – KATHYHEYNDELS

 

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

16:30 – MARCELLO NYKTAS

17:30 – LOUKIA KYRIAKOU

18:30 – GIO SOURGIADAKIS

19:30 – TASSOS MITROPOULOS

20:30 – SOMF

21:30 – VASSILIS ZOULIAS

 

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 – NEW DESIGNERS DAY

16:00 – AKTO ART & DESIGN COLLEGE

17:00 – ATHENSFASHIONCLUB FASHION SCHOOL

17:30 – MARIA VYTINIDOU / PERSEPHONE / PARLE MOI

18:30 – PENELOPE DEMETRIOU / MAL-LE BY AGGELIKI MALEVITI / MADEBYJK

19:30 – BLONDIE.E / MARΩ MARTZΗ / CHRIS & TONIA

20:30 – TRYFONAS MODESTOU / NELLA IOANNOU / DEMIS ARANIADIS

21:30 – DIMITRIOS ORDOULIDIS

22:00 – NEW DESIGNERS AWARDS

 

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

17:30 – RITA PATERONI

18:30 – GOGO BY STALO

19:30 – LA VUE

20:30 – PANOS APERGIS

21:30 – ATELIER LOUKIA

18th Athens Xclusive Designers Week….. See you on the catwalk! 

Sponsors: KYANA Professional Hair Products, Collagen Pro-Active, Athenaeum InterContinental Athens

Supporter: Demak’up

Communications Sponsors: MAD TV, MAD RADIO 106.2, EN LEFKO 87.7, VOTRE BEAUTE, ΕΠΙΛΟΓΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣΤΥΠΟΣ, THETOC.GR, TLIFE.GR, SAVOIR VILLE, FASHION DAILY, HOPE, IEFIMERIDA.GR, POPAGANDA.GR

Partners: So Fine! Communications Management, Diamantopoulos, Freddy Make Up Stage, THEIA Lab

Undertheauspices: Eλληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), Δήμος Αθηναίων - Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ), Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), EnterpriseGreece, Κυπριακή Πρεσβεία, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ), Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Πλεκτού Ενδύματος (ΠΣΒΒΠΕ), Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ)

Το Μέγαρο Εθνικής Ασφαλιστικής τελεί υπό τη διαχείριση του Athenaeum InterContinental Athens.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διοργάνωση ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα και τις επίσημες σελίδες της στα social media:

www.axdw.gr facebook.com/axdweek twitter.com/AXDWeek youtube.com/AXDWeek instagram.com/axdweek pinterest.com/axdweek