O Billy Elliot απογειώνεται στη σκηνή του Παλλάς

Ο Billy Elliot είναι εδώ! Την Παρασκευή που μας πέρασε έγινε η λαμπερή πρεμιέρα του έργου και ξεκίνησε η αναμέτρηση με το κοινό ενός υπερθεάματος, ξένου με την ελληνική νοοτροπία και μουσική παράδοση, ένας αγώνας για να επαληθευτεί το στοίχημα που έβαλαν οι δημιουργοί του πέντε μήνες πριν, όταν ξεκινούσε η περιπέτεια του μικρού Billy επί ελληνικού εδάφους με τις πρώτες πρόβες. Στην τελευταία πριν την πρεμιέρα συνέντευξη τύπου, οι συντελεστές εμφανίστηκαν κατάκοποι αλλά με μια λάμψη στα μάτια. Ήταν η φλόγα που τους είχαν μεταλαμπαδεύσει οι μικροί ερασιτέχνες πρωταγωνιστές του έργου, που μέσα από τις εντατικές πρόβες όλο το καλοκαίρι που οι συμμαθητές τους βρίσκονταν σε διακοπές, έδωσαν ένα γερό παράδειγμα επαγγελματισμού και αφοσίωσης. Ο σκηνοθέτης της παράστασης, ένας καταξιωμένος άνθρωπος του θεάτρου ο Δημήτρης Λιγνάδης, έδειξε να έχει μετατραπεί σε οιωνεί γυμνασιάρχη του εφηβικού θιάσου και να το διασκεδάζει αφάνταστα πίσω από την έμφυτη σοβαρότητά του. Ο σπουδαίος χορογράφος Δημήτρης Παπάζογλου, με 30χρονη πείρα στο ανέβασμα μιούζικαλ, δεν έβρισκε λόγια για τα υπέροχα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, που κράτησαν τους παιδικούς ρόλους του έργου. Αλλά και όλοι οι συντελεστές αφιέρωσαν την προσπάθειά τους στο καλό παράδειγμα των μικρών αυτών ηρώων. Ένα μεγάλο στοίχημα λοιπόν για τα Αθηναϊκά Θέατρα που τολμούν να επενδύσουν σε μια μεγάλη παραγωγή που πέρα από το ψυχαγωγικό της περίβλημα, διαθέτει πολλή ουσία τόσο από πολιτική όσο κυρίως από κοινωνική άποψη. Γιατί ο Billy Elliot είναι ένα έργο με παιδιά αλλά όχι για παιδιά. 

ΤΟ ΕΡΓΟ

Η ιστορία ενός εντεκάχρονου αγοριού που μέσα σε μια κοινωνία που καταρρέει από την οικονομική κρίση, αγωνίζεται να πραγματοποιήσει τα όνειρα του. Όλα ξεκινούν το 1984 όταν η τότε πρωθυπουργός της Αγγλίας Μάργκαρετ Θάτσερ κλείνει τα ορυχεία και οι ανθρακωρύχοι ξεκινούν απεργία διαρκείας. Ο μικρός Μπίλυ, παιδί ανθρακωρύχου, το σκάει από το μάθημα του μποξ για να ανακαλύψει τυχαία σε μια αίθουσα μπαλέτου το πάθος του για χορό, ένα πάθος που θα ξενίσει και θα φέρει στα όρια την οικογένεια του, την κοινότητα ολόκληρη αλλά τελικά θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα.  Ένα μιούζικαλ επίκαιρο όσο ποτέ, ιδιαίτερα για τη σημερινή Ελλάδα με την οικονομική κρίση, την ανεργία και την αβεβαιότητα για το αύριο.

Συμβολικά πάντως ο Μπίλυ Ελιοτ είναι ένα αισιόδοξο μιούζικαλ. Από το κάρβουνο των ανθρακωρυχείων παράγεται το πιο λαμπερό διαμάντι κι από την πέτρινη γη ξεπετιέται ένα λουλούδι. Ένα μιούζικαλ τρυφερό γεμάτο μαθήματα ανθρωπιάς, σεβασμού στη διαφορετικότητα και την ελευθερία της έκφρασης. Ο Μπίλυ Έλιοτ είναι ένας μαχητής των ονείρων και αποδεικνύει ότι ακόμα κι αν ο κόσμος γύρω μας καταρρέει,  όταν υπάρχει πίστη, τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα όνειρά μας.

Τρία αγόρια θα ερμηνεύουν εναλλάξ τον Μπίλυ Έλιοτ κι αν κρίνουμε από την παρουσία τους στη συνέντευξη τύπου, υπάρχει σοβαρός λόγος να δει κανείς τρεις φορές αυτή την παράσταση που αναμένεται να αφήσει έντονο το στίγμα της στη φετινή σεζόν αλλά και να κληροδοτήσει νέους πρωταγωνιστές της σκηνής για τα επόμενα χρόνια.

Να θυμήσουμε ξανά τους ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αντώνης Γαλέος (από το έργο του Lee Hall)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δημήτρης Λιγνάδης

ΜΟΥΣΙΚΗ: Elton John ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Δημήτρης Παπάζογλου

ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Εύα Νάθενα

ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ –ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: Γιώργος Τέλλος

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Λία Βίσση

ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΙΧΩΝ: Γεράσιμος Ευαγγελάτος

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Βίκυ Βολιώτη

ΒΟΗΘΟΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΥ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΠΑΛΕΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ Billy Elliot & Michael: Έλενα Γεροδήμου

ΒΟΗΘΟΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΥ Μαρία Γεροδήμου

ΚΛΑΚΕΤΕΣ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Γιώργος Σάγιας

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΙΔΙΩΝ: Ευτυχία Λιβανίου

ΒΟΗΘΟΙ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ Εβελίνα Δαρζέντα

Δάφνη Κολυβά

ΜΟΥΣΙΚΟΙ:

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ/ ΠΙΑΝΟ/ KEYBORDS 1: Παύλος Καλτουρουμίδης

ΤΡΟΜΠΕΤΑ: Διονύσης Αγαλιανός

ΚΙΘΑΡΑ: Θάνος Αποστόλου

ΦΛΑΟΥΤΟ – ΚΛΑΡΙΝΕΤΟ – ΣΑΞΟΦΩΝΟ (άλτο): Μαρίνος Γαλατσινός

DRUMS: Σπύρος Καραμήτσος

KEYBORDS 2: Μιχάλης Κατσαρός – Ανδιανή Γιακουμέλου

ΚΟΡΝΟ: Μάριος Μάλφας

ΦΛΑΟΥΤΟ – ΣΑΞΟΦΩΝΟ (σοπράνο & τενόρο): Κώστας Στάικος

ΜΠΑΣΟ: Χάρης Χαραλάμπους

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Αποστόλης Τότσικας, Νίκη Παλληκαράκη, Γιώργος Ψυχογιός και η Τιτίκα Στασινοπούλου

BILLY ELLIOT: Πέτρος Ζαμπάκας, Ανδρέας Καρτσάτος, Σωτήρης Πιερράκος

MICHAEL: Δημήτρης Βανός, Παναγιώτης Τασούλης, Φοίβος Χονδρέλης

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ: Σταύρος Βόλκος, Μαρία Γεροδήμου, Αλεξάνδρα Γρηγορίου, Παναγιώτης Διονυσακόπουλος, Πέτρος Ιωάννου, Παναγιώτης Μαλικούρτης, Γιάννης Μάνιος, Θοδωρής Μπουζικάκος, Βασίλης Μυλωνάς, Θεμιστοκλής Παυλής, Ορέστης Πετούα, Γιάννης Πλιάκης, Χρήστος Σμυρνής, Γιάννης Τσουμαράκης, Βαγγέλης Χαλκιαδάκης, Κώστας Χατζηδημητρίου, Ορφέας Χατζησπύρου

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΠΑΛΕΤΟΥ ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ: Ειρήνη Αγγελοπούλου, Ναταλία Ασημακοπούλου, Δανάη Βασιλοπούλου, Κάρμεν Γκαμπριέλα, Ιωάννα Κάγιου, Μαρία Καρρά, Αλεξάνδρα Κολαΐτη, Αδαμαντία Μαστροδούκα, Γεωργία – Ειρήνη Μαστροδούκα, Μαρία Ματακάκη, Ειρήνη Μούντη, Μαρία–Σοφία Μούντη, Βαΐτσα Πιερράκου, Λυδία Φωτοπούλου

Διάρκεια παράστασης 2 ώρες και 40 λεπτά.

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 19:00

Σάββατο: 17:00  & 21:00

Κυριακή: 18:00

Από 16 Οκτωβρίου 2015 στο Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ

Εισιτήρια από 12 ευρώ! Κρατήσεις – αγορά εισιτηρίων: Στο τηλέφωνο 211 1000 365 & στο www.ticket365.gr

Παραγωγή: ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΘΕΑΤΡΑ Α.Ε.

Πλάνα από τις πρόβες και τους εντατικούς ρυθμούς μπορείτε να παρακολουθήσετε στο backstage του μιούζικαλ στο παρακάτω video.