Maze Runner: The Scorch Trials - Ο λαβύρινθος: Πύρινες δοκιμασίες

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2015 

Διάρκεια: 131 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας

Βαθμολογία: * *

Σκηνοθεσία: Wes Ball

Πρωταγωνιστούν: Dylan O'Brien, Ki Hong Lee  , Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Dexter Darden, Alexander Flores, Jacob Lofland , Rosa Salazar, Giancarlo Esposito, Patricia Clarkson, Aidan Gillen, Terry Dale Parks, Kathryn Smith-McGlynn, Lili Taylor, Barry Pepper, Matthew T. Metzler, Alan Tudyk.

Υπόθεση: Ο Τόμας και οι τολμηροί σύντροφοί του έχουν βγει πια από τον εφιαλτικό Λαβύρινθο αλλά βρίσκονται αντιμέτωποι με την μεγαλύτερή τους πρόκληση μέχρι τώρα: την μυστηριώδη και παντοδύναμη οργάνωση γνωστή ως Τμήμα Παγκόσμιας Καταστροφής (WCKD).Όσο φιλόξενοι και περιποιητικοί κι αν είναι οι άνδρες που τους περισυνέλεξαν μετά την απόδρασή τους, ο Τόμας δεν μπορεί να αφήσει στην άκρη τις αμφιβολίες του σχετικά με τα αληθινά τους κίνητρα. Σιγά-σιγά εκείνος και οι φίλοι του συνειδητοποιούν ότι ο έξω κόσμος κρέμεται από μια κλωστή και ότι μια μοίρα χειρότερη από τον θάνατο περιμένει όλους όσοι μείνουν πίσω στην απέραντη ερημωμένη περιοχή της Πύρινη Γης. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους με αντιστασιακούς πολεμιστές, τα μέλη της ομάδας τα βάζουν με τις κατά πολύ ανώτερες δυνάμεις του WCKD και αποκαλύπτουν τα σοκαριστικά της σχέδια. Σε έναν κόσμο όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, οι πρωταγωνιστές θα προσπαθήσουν να κάνουν μια καινούρια αρχή, χωρίς όμως να υποπτεύονται ότι μερικές φορές η αλήθεια είναι πιο σκληρή από το ψέμα.

Ακριβώς ένα χρόνο μετά το πρώτο μέρος του Λαβύρινθου έρχεται το δεύτερο μέρος, βασισμένο στο δεύτερο βιβλίο της δυστοπικής τριλογίας του Τζέιμς Ντάσνερ. Αυτή τη φορά το budget είναι διπλάσιο από το πρώτο υπερεπιτυχημένο μέρος και αυτό φαίνεται στην οθόνη. Αυτό που επίσης φαίνεται όμως είναι η προβλεψιμότητα και η ανακύκλωση της θεματολογίας όλων αυτών των μεταφορών νεανικών μυθιστορημάτων, τύπου Hunger Games. Οι περιπέτειες του Τόμας και της παρέας του εικονογραφούνται με νεανικό ζήλο, έντονους ρυθμούς και με λελογισμένη χρήση των εφέ. Ωστόσο το σύνολο δεν παύει να έχει τις σεναριακές ευκολίες του και τις εμφανείς αντιγραφές που όλο και κάτι άλλο θυμίζουν. Περνάει η ώρα εν αναμονή του τρίτου μέρους το οποίο έχει προγραμματιστεί για το Φεβρουάριο του 2017 με τον νεαρό Γουές Μπολ και πάλι στην καρέκλα του σκηνοθέτη.

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 24.09.15