Hungry Hearts – Πεινασμένες Καρδιές

Παραγωγή: Ιταλία – 2014

Διάρκεια:  109 λεπτά

Είδος: Ψυχολογικό Θρίλερ

Βαθμολογία: * * 1/2

Σκηνοθεσία: Saverio Costanzo

Πρωταγωνιστούν: Adam Driver, Alba Rohrwacher, Roberta Maxwell, Al Roffe, Geisha Otero, Jason Selvig, Jake Weber, David Aaron Baker.

Υπόθεση: Ο Νεοϋρκέζος Τζουντ συναντά ένα βράδυ την Ιταλίδα Μίνα που δουλεύει σαν μεταφράστρια. Ο έρωτας είναι κεραυνοβόλος και οδηγεί σε μια απρόοπτη εγκυμοσύνη και ένα φαινομενικά ευτυχισμένο γάμο. Όμως η Μίνα, από την αρχή της εγκυμοσύνης παρουσιάζει μια παράξενη συμπεριφορά, θεωρώντας ότι κουβαλά ένα «ξεχωριστό» indigo παιδί το οποίο προσπαθεί να προστατέψει εμμονικά από την ορθόδοξη ιατρική και τις «μολύνσεις» του δυτικού κόσμου. Από αγάπη για την Μίνα, ο Τζουντ ακολουθεί τις οδηγίες της, αλλά γρήγορα οδηγείται σε έντονη αμφισβήτηση των μεθόδων της όταν μετά τη γέννηση, το μικρό αγόρι τους παρουσιάζει σημαντική καθυστέρηση στην ανάπτυξή του. Η κορύφωση της σύγκρουσης θα είναι εκρηκτική.

Μια ιδιαίτερη, ασυνήθιστη, όχι απόλυτα επιτυχημένη ταινία που διαθέτει ένα μεγάλο ατού: τις ερμηνείες του πρωταγωνιστικού ζεύγους που βραβεύτηκαν στο περσινό Φεστιβάλ Βενετίας αλλά και την πολανσκική ατμόσφαιρα που φέρνει συχνά στο νου το «Μωρό της Ρόζμαρι» (τηρουμένων των αναλογιών πάντα). Η Άλμπα Ρορβάχερ εξελίσσεται σε υπολογίσιμη ερμηνευτική δύναμη του παγκόσμιου κινηματογράφου ενώ ο πανύψηλος Άνταμ Ντράιβερ, πρωταγωνιστής πρόσφατα του «Όσο είμαστε νέοι» βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν τη Χολιγουντιανή υπερδιασημότητα (και με την αξία του πάντα). Υποβλητική φωτογραφία και εξαίρετη μουσική υπόκρουση από τον μαέστρο Νίκολα Πιοβάνι εντείνουν το καλό αισθητικό αποτέλεσμα. Το όχι απόλυτα επιτυχημένη πηγαίνει κυρίως στο σενάριο, που αφήνει πολλά σκοτεινά σημεία και εκκρεμότητες μέχρι το μεταφορικό αλλά αμήχανο φινάλε. Είναι η απλή ιστορία μιας οικογενειακής σύγκρουσης; Είναι μια πολιτιστική σύγκρουση με πεδίο μάχης το σώμα ενός βρέφους; Είναι μια κάθοδος προς την παράνοια που θα μπορούσε να καταλάβει μια εύθραυστη γυναίκα με επιλόχεια κατάθλιψη; Η λύση του δράματος επέρχεται με τον «ενδεδειγμένο» Αμερικάνικο τρόπο που όμως αδυνατεί να φέρει την κάθαρση όσο και αν το ηλιοβασίλεμα είναι γραφικό…

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 17.09.15