Περιμένοντας τον Γκοντό… σε πισίνα !

Μια τραγικωμωδία σε δύο πράξεις. Το αριστούργημα του Ιρλανδού λογοτέχνη, ποιητή και θεατρικού συγγραφέα, Σάμιουελ Μπέκετ, παρουσιάζεται φέτος στο festivArt. Η ιλαροτραγωδία «Περιμένοντας τον Γκοντό», ένα έργο ωδή στο θέατρο του παραλόγου, «ανεβαίνει» το Σάββατο 29|08 στους χώρους του lab2art σε ένα σκηνικό έκπληξη που θα συζητηθεί.

To FestivArt είναι ένας ετήσιος θεσμός επικοινωνίας των τεχνών και της δημιουργικής έκφρασης που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Σκοπός του είναι να δώσει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να αναδειχθούν εκθέτοντας και προωθώντας τη δουλειά τους στις εκθέσεις, τις εκδηλώσεις και τις δράσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκειά του.

Η θεατρική παράσταση της ομάδας του Cartel φιλοξενείται σε ένα σκηνικό-έκπληξη, που θα συζητηθεί.

Το Έργο

Δύο περιπλανώμενοι αλήτες δίνουν ραντεβού σε έναν έρημο δρόμο. Σε ένα μοναδικό σκηνικό που διακόπτει την μονοτονία του τοπίου. Περιμένουν κάποιον να έρθει. «Τίποτα δεν συμβαίνει. Κανένας δεν έρχεται. Κανένας δεν φεύγει. Είναι φοβερό!» Ο Εστραγκόν έχει την τάση να ξεχνά κάτι αμέσως μόλις συμβεί, είναι ευμετάβολος, συχνά σκεπτικός και κάπως ανυπεράσπιστος, βλέπει συχνά όνειρα, βρωμάνε τα πόδια του, κάποτε -λέει- ήταν ποιητής και πιστεύει ακράδαντα πως «οι άνθρωποι είναι για τα πανηγύρια». Ο Βλαδίμηρος είναι πιο πρακτικός τύπος, κάπως επίμονος, ούτε θέλει να ακούει για όνειρα, θυμάται λεπτομερώς κάθε τι που συμβαίνει, έχει βαθιά ελπίδα πως ο Γκοντό θα έρθει, είναι προστατευτικός, ξέρει νανουρίσματα, αλλά μυρίζει το στόμα του. Καβγαδίζουν, βαριούνται, επαναλαμβάνονται. Απειλούν ότι θα αυτοκτονήσουν. Κάνουν γυμναστικές επιδείξεις. Παίζουν θέατρο και διαρκώς μιλούν για κάποιο ραντεβού. Αρκούν αυτά για να ξεφύγουν από την ανία και την πλήξη της ύπαρξης; Αρκεί να περιμένεις κάτι; Ή κάποιον; Περιμένοντας τον Γκοντό. 

Πρόκειται για την ιστορία δύο ανδρών που συναντιούνται, συζητάνε και ανακαλύπτουν ότι περιμένουν έναν άνδρα, που ονομάζεται Γκοντό. Το εν λόγω υπαρξιακό δράμα έχει δεχθεί πολλές ερμηνείες και συζητήσεις για την ταυτότητα του Γκοντό, ενώ οι δύο χαρακτήρες περιμένουν μία υπερβατική φιγούρα η οποία θα τους σώσει, αλλά δεν έρχεται ποτέ. O δραματουργός δε, σε μία επιστολή του, το 1952, ανέφερε ότι ούτε ο ίδιος είχε σκεφτεί ή γνώριζε «ποιός είναι ο Γκοντό».

Οι Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Νίκος Καραγέωργος

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Γιώργος Γεροντιδάκης, Βασίλης Μπισμπίκης, Κατερίνα Σιώζου, Παναγιώτης Σούλης, Στέλιος Τυριακίδης

Ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί έχουν επιμεληθεί τα σκηνικά, τα κοστούμια και τους φωτισμούς ως μέρος της διαδικασίας των δοκιμών.

Φωτογραφίες – βίντεο: Αθηνά Λιάσκου 

Πληροφορίες Παράστασης

Σάββατο 29.08.15 | ώρα 20.30 | Lab2Art (28ης Οκτωβρίου, όπισθεν Αγ. Κυριακής), Λουτράκι

Είσοδος Ελεύθερη