12 νέα ταλέντα πρωταγωνίστησαν στη 2η μέρα της Athens Xclusive Designers Week!

Αφιερωμένη στη δημιουργικότητα και το ταλέντο των νέων σχεδιαστών ήταν η 2η μέρα της 17ηςAthensXclusiveDesignersWeek. 12 νέοι δημιουργοί παρουσίασαν τις πολλά υποσχόμενες συλλογές τους εντυπωσιάζοντας το κοινό και την κριτική επιτροπή του θεσμού των NewDesignersAwards, διεκδικώντας τα βραβεία BestNewDesigner, BestTrendsetter και BestCatwalk. Πλήθος καλεσμένων υποστήριξε την προσπάθεια των νέων σχεδιαστών με την παρουσία τους στις επιδείξεις αλλά και στην τελετή απονομής των βραβείων NewDesignersAwards, που παρουσίασαν δύο εκπρόσωποι της νέας γενιάς παρουσιαστών αλλά και fashionicons, ο Άλεξ Κάβδας και η Μαίρη Ρετσίνα.

12 νέα ταλέντα «έντυσαν» τον επόμενο χειμώνα με τις δικές τους προτάσεις: FotiniBaka, Leon, ArisAntoniou, MaisonAnnaDorothea, DimitriosOrdoulidis, TryfonasModestou, MKbyMarios, GeorgiaMargariti, Dimale, Chris & Tonia, EuphrosyneVlassi και Aziina. Λίγο πριν τη μεγάλη απονομή, ο περσινός νικητής του BestNewDesigner, IoakeimMitakosxF. Erotokritos παρουσίασε τη νέα του συλλογή, με εμφανείς militaire αναφορές ενώ στο πλαίσιο της επίδειξης, το brandPrinceErotokritos παρουσίασε την 1η του συλλογή με ανδρικά κοστούμια και guests επί της πασαρέλας την Ελισάβετ Σπανού, τον Πέτρο Ίμβριο και τον Τριαντάφυλλο.

catwalk Ioakeim Mitakos x Fashion Erotokritos

 

 

catwalk Prince Erotokritos

 

 

Στην κριτική επιτροπή για το θεσμό των NewDesignersAwards, συμμετείχαν για μια ακόμη σεζόν σημαντικοί εκπρόσωποι από τον κόσμο της μόδας: Η Κατερίνα Γκούμα, Ιδιοκτήτρια και Σχεδιάστρια του labelUnderground”, η Ντιάνα Γρηγοροπούλου, FashionEditor του περιοδικού MadameFigaro, η Δέσποινα Ισοπούλου, FashionWriter και Stylist, ο κύριος Δημήτρης Ντάσιος, διακεκριμμένος Έλληνας σχεδιαστής μόδας, η κυρία Σάντυ Τσαντάκη, δημοσιογράφος και blogger, από το www.sandytimes.gr και www.sandytsantaki.com και ο κύριος Μάκης Τσέλιος, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σχεδιαστές μόδας με μακρόχρονη πορεία στο χώρο της μόδας.

Η Πρόεδρος της Athens Xclusive Designers Week, Τόνια Φουσέκη, κατά την ομιλία της στην τελετή απονομής, συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες για τις παρουσιάσεις τους και μίλησε για την υποστήριξη της διοργάνωσης προς τους Έλληνες σχεδιαστές αλλά και την ανάδειξη Νέων ταλέντων, από την ίδρυσή της ενώ αναφέρθηκε και στη συνεχή διεύρυνση των σχέσεων της AXDW με φορείς του κλάδου της ένδυσης, ΜΜΕ και αγοραστές από την Ελλάδα και εξωτερικό, με στόχο τη σύνθεση μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας για την προβολή της ελληνικής μόδας εντός και εκτός συνόρων.

Νικητές του φετινού θεσμού αναδείχθηκαν οι:

BestNewDesigner: Ο DimitrisOrdoulidisκέρδισε τις εντυπώσεις με minimal δημιουργίες με όγκο και μοναδικά παλτό, από τη συλλογή του με τίτλο “GenderNoiseTHEUNISEXGENERATION. Το έπαθλο αντιστοιχεί στη δυνατότητα του νικητή να δει το έργο του να παίρνει σάρκα και οστά, δημιουργώντας μια capsule συλλογή για το label Underground. Για την απονομή κλήθηκε η κα Κατερίνα Γκούμα, ιδιοκτήτρια και σχεδιάστρια των boutique “Underground”, η οποία αναφέρθηκε στην ευκαιρία που προσφέρεται σε έναν νέο σχεδιαστή να ενταχθεί έμπρακτα στο χώρο του επιχειρείν της μόδας. Η capsule συλλογή που θα δημιουργήσει ο νικητής του βραβείου Best New Designerθα πωλείται στις μπουτίκ Underground και στο online shop του label, ενώ θα δειγματιστεί και σε μπουτίκ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

 

Best Trendsetter:OMKbyMariosεντυπωσίασε με τιςιδιαίτερες δημιουργίες που συνοδεύονταν από περίτεχνα headpieces που καθήλωσαν κοινό και κριτική επιτροπή. Η κα Φουσέκη, απένειμε το βραβείο, το οποίο αντιστοιχεί στην εξασφάλιση της δωρεάν συμμετοχής του σχεδιαστής σε ένα fashionweek του εξωτερικού, από το διεθνές δίκτυο συνεργασιών της AXDW, προωθώντας έμπρακτα τη δουλειά του σχεδιαστή σε νέες αγορές.

 

Best Catwalk: Ο Tryfonas Modestou παρουσίασε μια επίδειξη γεμάτη κομψότητα. Το βραβείο αντιστοιχεί σε μία δωρεάν υποτροφία στο εξάμηνο τμήμα Styling του Veloudakis Fashion School και την απονομή έκανε η κυρία Αναμπέλλα Βελουδάκη, Διευθύντρια του Veloudakis Fashion School.

Εκπρόσωποου επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού χώρου τίμησαν με την παρουσία τους τη 2η ημέρα των επιδείξεων: ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ, Παύλος Θωμόγλου, Σίσσυ Χρηστίδου, Θοδωρής Μαραντίνης, Αποστολία Ζώη, VEGAS, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Λάκης Γαβαλάς, Μαλού, Βίκυ Κουλιανού, Βίκυ Χαντζή, Ελισάβετ Σπανού, Τριαντάφυλλος, Πέτρος Ίμβριος, Κατερίνα Γιατζόγλου, Στέφανος Δημοσθένους, Δημήτρης Μαστρόκαλος, Χριστίνα Κοντοβά κα.

catwalk Aris Antoniou

 

 

catwalk aziina 

 

 

catwalk Dimale 

 

 

catwalk chris & tonia

 

 

catwalk Dimitris Ordoulidis 

 

 

catwalk euphrosyne vlassi

 

 

catwalk Fotini Baka

 

 

catwalk Georgia Margariti

 

 

catwalk Leon

 

 

catwalk Maison Anna Dorothea

 

 

catwalk MK by Marios

 

 

catwalk Tryfonas Modestou

 

 

Το Syoss είναι επίσημος χορηγός της 17ης διοργάνωσης Athens Xclusive Designers Week. Το Syoss που περιλαμβάνει προϊόντα επαγγελματικής ποιότητας στις κατηγορίες περιποίησης, styling και βαφής μαλλιών, ανέλαβε την επιμέλεια του Hair Styling των επιδείξεων.

Όπως κάθε σεζόν, έτσι και φέτος, η σχολή κομμωτικής Diamantopoulos, με επικεφαλής τον Βασίλη Διαμαντόπουλο, επιμελήθηκε τα χτενίσματα της διοργάνωσης.Κατά τη διάρκεια της 17ης AXDW, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ευεργετικές ιδιότητες του πόσιμου θαύματος, του κορυφαίου πόσιμου κολλαγόνου, Collagen Pro-Active, τόσο στην υγεία όσο και στην ομορφιά! Το makeup των επιδείξεων θα πραγματοποιηθεί με προϊόντα ErreDue, υπό την επιμέλεια της σχολής FreddyMakeUpStageκαι επικεφαλής τον FreddyKalobratso. Δροσεροί χυμοί Berry Hibiscus™ από τα Starbucks, με κόκκινα και μαύρα μούρα, νότες ιβίσκου και ολόκληρα βατόμουρα αναμειγνύονται με εκχύλισμα πράσινου καφέ και πάγο δίνουν χρώμα άνοιξης στην AXDW! Λαχταριστά και 100% φυτικά ροφήματα και επιδόρπια Alpro, πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνες, εκ φύσεως χαμηλά σε λιπαρά, δίνουν μοναδική γεύση στις επιδείξεις μόδας, καλώντας μας να ζήσουμε στο πιο όμορφο σώμα μας! Tη φροντίδα του ντεμακιγιάζ των μοντέλων των επιδείξεων της 17ηςAXDW ανέλαβαν τα εξειδικευμένα προϊόντα DEMAKUP, τα οποία επεφύλασαν μια έκπληξη για τους επισκέπτες της διοργάνωσης. Σε ειδικό stand στο χώρο όλες οι φίλες έχουν την ευκαιρία να δεχθούν τη φροντίδα ντεμακιγιάζ και να μάθουν τα μικρά μυστικά του από τον MakeUpArtist των DEMAKUP  ο οποίος επιμελείται στη συνέχεια και το νέο μακιγιάζ τους.

Ρυθμό στην 1η μέρα έδωσε το Live DJ set του ραδιοφωνικού παραγωγού του enlefko 87.7, Μανώλη Οικονόμου.

Sponsors: Syoss, Collagen Pro-Active, Athenaeum InterContinental Athens

Make Up Sponsor: Erre Due

Supporters: Alpro, Starbucks, Demak’up