Strawberry Cheesecake (Τσιζκέικ Φράουλα)

Υλικά για 6-8 μερίδες

 

Βάση (ζύμη)  

1 1/2 φλ. μπισκότα digestive, θρυμματισμένα

2 κ.σ. ζάχαρη

3 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο, λιωμένο

 

Γέμιση

550 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλ. ζάχαρη

2 κ.γλ. φλούδα λεμονιού, τριμμένη

1/4 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή σκόνη

3 αυγά


Σιρόπι φράουλας (γλάσο)

1 φλ. φράουλες, πουρέ

1 φλ. ζάχαρη

3 κ.σ. καλαμποκάλευρο

1/3 φλ. νερό


Εκτέλεση


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.


Ζύμη

1. Ανακατέψτε σε μπολ το μπισκότο, τη ζάχαρη και το βούτυρο και βάλτε σε ταψί 22 εκ. πιέζοντας καλά.

2. Ψήστε στο φούρνο για 10 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει.


Μειώστε τη θερμοκρασία φούρνου στους 150° C.


Γέμιση

1. Χτυπήστε με σύρμα το τυρί κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ. Βαθμιαία προσθέστε τη ζάχαρη, χτυπώντας μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε τη φλούδα λεμονιού, τη βανίλια και τέλος τα αυγά ένα-ένα.

2. Αδειάστε τη γέμιση στο ταψί και ψήστε στο φούρνο 1 ώρα ή μέχρι να σφίξει στο κέντρο. Κρυώστε σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια περιχύστε με το γλάσο φράουλας. Αφήστε στο ψυγείο 3 ώρες.


Γλάσο

1. Ανακατέψτε τη ζάχαρη και το καλαμποκάλευρο σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέστε το νερό και τις φράουλες.

2. Σε μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς βράστε για 1 λεπτό ή μέχρι το μίγμα να πήξει ελαφρώς. Κρυώστε καλά πριν το περιχύσετε πάνω από το cheesecake.

 

Hints & Tips

Γαρνίρεται με φρέσκιες φράουλες σε τέταρτα ή ολόκληρα βατόμουρα, σιρόπι σοκολάτας, ξηρούς καρπούς, άχνη ζάχαρη κ.α.